Beden Eğitimi ÖABTSporlar

Voleybolda Her Set Kaç Sayı ? Voleybolda Set Kazanma

Voleybolda Her Set Kaç Sayı ? Voleybolda Set Kazanma nasıl olur. Voleybolda her set kaç sayıdan oluşur ve set kaç da biter ?

Voleybolda Kaç Set Var?

Voleybolda 5 set vardır. İlk 4 set 25 sayı üzerinden oynanır. 25 sayıya en az 2 farkla ilk ulaşan takım seti kazanmış olur. 3 set kazanan takım maçı kazanmış olur. Setlerin 2-2 olması durumunda netice seti oynanır. Netice seti 15 sayı üzerinden oynanır.

Voleybolda Set Kazanmak:  Bir set (netice, 5’inci set hariç) 25 sayıya en az 2 sayı farkla ulaşan ilk takım tarafından kazanılır. Sayılarda 24-24’lük eşitlik olması halinde oyun iki sayılık farka ulaşılana kadar (26-24, 27-25, vb.) devam eder.

MAÇI KAZANMAK

  • Maç, üç seti alan takım tarafından kazanılır.
  • Setlerde 2-2’lik eşitlik olması halinde netice seti (5’inci) en az 2 sayı farka ulaşmak şartıyla 15 sayı üzerinden oynanır.

MAÇTA HAZIR BULUNMAMA VE EKSİK TAKIM

  • Eğer bir takım sahaya davet edildikten sonra oynamayı reddederse maçta hazır bulunmadığı ilan edilir vesetleri 25-0, maçı da 3-0’lık sonuçla kaybeder.
  • Geçerli bir sebep göstermeksizin zamanında oyun alanında bulunmayan bir takımın da maçta hazır bulunmadığı ilan edilir ve Kural 6.4.1’deki gibi işlem görür.
  • Set veya maç için EKSİK ilan edilen takım, seti veya maçı kaybeder. Rakip takıma seti kazanması için gerekli olan sayılar ya da sayılar ve setler verilir. Eksik takım sayılarını ve setlerini korur.

Voleybol Kaç Kişi İle Oynanır?

Voleybolda Fileye Temas Kuralları Nelerdir?

Voleybolda Her Set Kaç Sayı? 

Voleybol Kaç Oyuncu Değişikliği Hakkı Vardır?

Voleybol Filesinin Yerden Yüksekliği Kaçtır?

Voleybolda Kaç Hakem Vardır?

Voleybol Saha Ölçüleri Nedir?

Voleybol Oyun Sistemleri Nelerdir?

2 Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu