Beden Eğitimi ÖABTSporlar

Voleybolda ACE Sayısı Nedir?

Voleybolda ACE Sayısı Nedir? Hangi durumlarda voleybolda Ace olur. Voleybolda eys nedir? Voleybolda ACE  terimi konuşma dilinde eys olarak okunmaktadır. Peki voleyvolda ACE (eys) nedir?

Kısaca voleybolda ACE (eys) kullanılan servisin rakip tarafından karşılanamaması veya başarısız karşılaması sonucu sayı oluşmasıdır.

Voleybol oyununda “ace” terimi, servis atışının rakip takım tarafından başarısız bir şekilde karşılanması sonucunda puan kazanılması anlamına gelir. Yani, servis atan oyuncu topu rakip sahaya gönderirken rakip takım oyuncuları topu kontrol etmekte zorlanır veya topu karşılayamazsa, bu durum “ace” olarak adlandırılır. “Ace” sayısı, bir oyuncunun bir maç veya turnuva boyunca attığı başarılı servislerin sayısını temsil eder. Oyuncunun attığı servislerin büyük bir kısmı rakip takımın savunmasını geçerse ve doğrudan sayıya dönüşürse, bu oyuncu “ace” sayısını artırır.

Bir oyuncunun ne kadar fazla “ace” yapabildiği, servis yeteneklerinin gücünü ve doğruluğunu gösteren bir göstergedir. “Ace” sayısı, bir oyuncunun voleybol maçlarındaki skorun artmasına yardımcı olan önemli bir istatistiksel kategori olarak kabul edilir.

Voleybol Kaç Kişi İle Oynanır?

Voleybolda Fileye Temas Kuralları Nelerdir?

Voleybolda Her Set Kaç Sayı? 

Voleybol Kaç Oyuncu Değişikliği Hakkı Vardır?

Voleybolda ACE (eys) Nedir?

Voleybol Filesinin Yerden Yüksekliği Kaçtır?

Voleybolda Kaç Hakem Vardır?

Voleybol Saha Ölçüleri Nedir?

Voleybol Oyun Sistemleri Nelerdir?

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu