Beden Eğitimi ÖABTSporlar

Voleybol Filesinin Yerden Yüksekliği Kaç Metre ? Voleybol File Kuralları ve Özellikleri

Voleybol Filesi; düşey olarak orta çizginin üstünde yer alır ve erkekler için 2.43 metre, bayanlar için 2.24 metre yüksekliğinde olmalıdır.

Filenin yüksekliği oyun alanının ortasından ölçülür. Filenin iki kenar yüksekliği de tam olarak aynı olmalı ve buradaki yükseklik kuralda belirtilen yüksekliği 2 cm’den fazla geçmemelidir.

Voleybol Filesinin Yapısı Nasıl Olmalı ? Voleybol Filesi; 1 m genişliğinde, 9.5 ila 10 m uzunluğundadır (yan bantların her bir yanındaki 25 ila 50 cm dahil) ve 10 cm’lik karelerden oluşan siyah iplerden yapılmıştır. Filenin üst kısmında 7 cm genişliğinde, iki kat beyaz çadır bezinden yapılmış yatay bir bant file boyunca dikilmiştir. Bandın her iki ucunda onu direklere bağlayan ve gergin durmasını sağlayan bir ipin geçtiği bir delik bulunur. Bandın içinden geçen elastiki kablo fileyi direklere bağlar ve üst kısmının gergin durmasını sağlar. Filenin alt kısmında üst banda benzer, 5 cm genişliğinde, içinden ip geçirilmiş başka bir yatay bant vardır. Bu ip fileyi direklere bağlar ve alt kısmının gergin durmasını sağlar. FIVB, Dünya ve Resmi Müsabakaları için, özel yarışma düzenlemeleriyle bağlantılı olarak, file üzerinde pazarlama anlaşmalarına uygun reklam bulunabilir.

YAN BANTLAR İki adet beyaz bant, her iki yan çizginin üzerinde yer alacak şekilde fileye düşey olarak bağlanır. Yan bantlar 5 cm genişliğinde ve 1 m uzunluğunda olup filenin bir parçası olarak kabul edilirler.

 

Voleybol Antenlerinin özellikleri; Anten; 1.80 m uzunluğunda ve 10 mm çapında, fiberglas veya benzeri bir maddeden yapılmış esnek bir çubuktur. Her yan bandın dış tarafına bir anten bağlanır. Antenler karşılıklı olarak filenin ters yönlerine yerleştirilirler. Antenlerin her birinin 80 cm’lik üst kısımları filenin üzerinde devam eder ve bu kısımlar zıt renklerle, tercihen kırmızı ve beyaz renkte 10 cm’lik şeritler halinde işaretlenir. Antenler filenin bir parçası sayılır ve geçiş boşluğunun yan sınırlarını belirler.

Voleybol Kaç Kişi İle Oynanır?

Voleybolda Fileye Temas Kuralları Nelerdir?

Voleybolda Her Set Kaç Sayı? 

Voleybol Kaç Oyuncu Değişikliği Hakkı Vardır?

Voleybolda ACE (eys) Nedir?

Voleybol Filesinin Yerden Yüksekliği Kaçtır?

Voleybolda Kaç Hakem Vardır?

Voleybol Saha Ölçüleri Nedir?

Voleybol Oyun Sistemleri Nelerdir?

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu