Beden Eğitimi ÖABTSporlar

Hentbol Takımı Kaç Kişiden Oluşur? Hentbol Kaç Kişi İle Oynanır?

Hentbol Takımı Kaç Kişiden Oluşur? Hentbol Kaç Kişi İle Oynanır?

Bir Hentbol takımı en fazla 14 oyuncudan oluşur. Aynı anda oyun alanında 7’den fazla oyuncu bulundurulamaz. Diğerleri yedek oyunculardır.

Kaleci her zaman saha oyuncusu olabilir aynı şekilde, bir saha oyuncusu da her zaman kaleci olabilir. Eğer bir takım kalecisiz oynuyorsa, aynı anda sahada en fazla 7 saha oyuncusu bulunmasına izin verilir.

Bir takım müsabakanın başında sahada en az 5 oyuncu bulundurmalıdır.

Uzatma devreleri dahil takımlar müsabaka süresince oyuncu sayılarını 14’e tamamlayabilirler.

Takımlardan birinin oyuncu sayısı 5’in altına düşse bile müsabaka devam edebilir. Müsabakanın tatil edilip edilmeyeceği ve gerekli görülmesi durumunda, ne zaman tatil edileceği hakemlerin kararına bağlıdır.

Not: IHF, kıta ve ulusal federasyonlar kendi sorumluluk alanları içinde oyuncu sayısıyla ilgili farklı uygulamalarda bulunabilirler. Ancak, toplam oyuncu sayısı 16 kişiyi geçemez.

Müsabaka süresince bir takım yedek bankında en fazla 4 idareci bulundurabilir. İdareciler müsabaka sırasında değistirilemezler. İdarecilerden biri takım sorumlusu olarak belirlenmelidir. Gerektiğinde sadece takım sorumlusu masa ve saha hakemleri ile konuşma hakkına sahiptir.

Yedek oyuncular masa hakemlerine haber vermeksizin, değişecek oyuncunun oyun alanını tamamen terk etmiş olması koşulu ile, her an ve sayıca sınırlama olmaksızın oyuna girebilirler.

Oyuna girecek ve oyundan çıkacak oyuncular kendi takımlarının oyuncu değişim çizgisini Bu durum kaleci değişimi için de geçerlidir.

Yedek oyuncular masa hakemlerine haber vermeksizin, değişecek oyuncunun oyun alanını tamamen terk etmiş olması koşulu ile, her an ve sayıca sınırlama olmaksızın oyuna girebilirler.

Hatalı oyuncu değişiminde, hatayı yapan oyuncuya 2 dk. zaman cezası verilmelidir. Aynı takımdan ve aynı anda birden fazla değişme hatası yapılırsa, sadece hatayı ilk yapan oyuncu cezalandırılır.Müsabaka rakip takımın kullanacağı serbest atışla yeniden başlatılır.

Fazladan bir oyuncu oyun alanına girerse veya yedek bir oyuncu değişme alanından oyuna müdahale ederse 2 dakika zaman cezası verilir. Böyle bir durumda takım, fazladan oyuna giren oyuncu dışında, oyun alanındaki bir başka oyuncusunu da 2 dakika süre ile oyundan alır.

2 dakika zaman cezası devam eden bir oyuncu oyun alanına girerse ikinci kez zaman cezası verilir. Bu durumdaki oyuncunun cezası son olarak aldığı ceza ile başlatılır ve ilk cezanın kalan bölümü için bir başka oyuncu oyun alanından alınmalıdır.

Her iki durumda da oyun, rakip takımın kullanacağı serbest atışla yeniden başlatılır.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu