Beden Eğitimi ÖABTSporlar

Futbolda Top Sürme Teknikleri Nelerdir?

Futbolda top nasıl sürülür? Futbolda top sürme teknikleri nelerdir?

Futbolda top sürme, oyuncunun futbol topunu kontrolü altında tutarak ayağıyla yön verme ve hareket ettirerek ilerlemesidir.  Futbolda amaç rakip kaleye gol atmaktır. Rakip geleye gidebilmek içinse futbolcular çoğunlukla top sürme tekniklerini ve pas çeşitlerini kullanırlar.

Futbolda top sürme çeşitleri;

  • Ayak içi top sürme
  • Ayak dışı top sürme
  • Ayak üstü top sürme

Ayak İçi Top Sürme Tekniği:

Sağ veya sol ayağın iç veya iç üst kısmıyla yapılan top sürme çeşididir. Yavaş ilerlemelerde sıkça kullanılır. Top ile temas ayak baş parmağı ile topuğun ayak içi bitiş noktası arasında gerçekleşir. Oyun kurmada, ileri çıkmada, savunmadan çıkışlarda sıkça kullanılan bir top sürme tekniğidir.

Ayak Dışı İle Top Sürme Tekniği:

Ayağın dış kısmı ile yapılan top sürme çeşididir. Hızlı bir hareket biçimidir. Topa temas eden kısım serçe parmak ile ayak topuğunun ucuna doğru bittiği nokta arasıdır. Adam geçmede, hızlı koşuda, hızlı yön değiştirmelerde sıklıkla kullanılan etkili bir top sürme tekniğidir.

Ayak Üstü Top Sürme Tekniği:

Ayağın üst kısmı ile yapılan oldukça hızlı ve etkili bir top sürme tekniğidir. Topa temas ayağın üst kısmı ile gerçekleşir. Çalım atmada, hızlı ataklarda ve uzun mesafeli top sürmelerde sıklıkla kullanılan bir sop sürme tekniğidir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu