Besyo Güncel HaberlerGüncel Haberler

Spor Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Ne Kadar Maaş Alır?

Spor Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Ne Kadar Maaş Alır?

Bilindiği üzere Beden Eğitimi ve Spor ile ilgili bölümlere 2 türlü öğrenci alımı vardır. Bunlardan 1.si TYT puanı ile Yetenek Sınavlarına girmek, 2.si ise AYT Eşit Ağırlık Puanı ile ÖSYM tercihi yaparak Spor ile ilgili bölümleri kazanmaktır.

Günümüzde birçok Üniversite TYT puanı ile YETENEK SINAVINA GİRMEDEN okunabilecek SPOR YÖNETİMİ önlisans bölümü açmıştır. Ön lisans olması demek 2 yıllık olduğu anlamına geliyor. Spor Yönetimi ve Spor Yöneticiliği bölümleri birbirlerinden farklı bölümlerdir. Spor Yöneticiliği 4 yıllık bölüm iken spor yönetimi 2 yıllık ön lisans bölümüdür. BURADAN spor yöneticiliği bölümü ile ilgili detayları okuyabilirsiniz. Bu yazımızdan spor yönetimi hakkında bilgi verilecektir.

Spor Yönetimi Bölümü Nasıl Kazanılır?

Spor Yönetimi Önlisans bölümünü kazanmak için TYT sınavına girmeniz ve barajı geçmeniz yeterli. Sonrasında ise ÖSYM tercih kılavuzuna uygun olarak ÖSYM tercihi yapmak kalıyor.

Hangi Üniversitelerde Spor Yönetimi Bölümü Var?

Bu sorunun cevabı yıldan yıla değişebilecek bir cevap. Günümüzde bir çok üniversite açtı ve açmaya devam ediyor. 2021 yılı olarak;

  • Eskişehir Anadolu AÖF
  • Artvin
  • Bitlis
  • Çanakkale
  • Erzincan
  • Çorum
  • Kars
  • Mardin
  • Gümüşhane
  • Erzurum Atatürk Üniversitesi
  • Iğdır
  • Kars
  • Şırnak
  • Muş ve
  • Konya’ da bu bölümler mevcut.

Spor Yönetimi 4 Yıllığa Tamamlanabilir mi ?

Evet spor yönetimini bitirdikten sonra DGS sınavı ile Spor Yöneticiliği (4yıllık) bölümüne 3. sınıftan devam edebilirsiniz.

Spor Yönetimi İş Olanakları Nelerdir ?

Spor Yönetimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, özel ve kamu sektöründe çalışma fırsatı elde edebilmektedir. Bu programın mezunları spor kulüpleri ve gençlik ve spor müdürlüklerinde istihdam edilebilmektedir. Ayrıca, bu program mezunları pazarlama, halkla ilişkiler, insan kaynakları, finans, yönetim, sponsorluk ve etkinlik yönetim departmanlarında çalışabilmektedir. Bunların dışında aldıkları bilgiler doğrultusunda girişimci ruh ve potansiyele sahip olan mezunlar spor yönetimi ile ilgili tüm konularda kendi işlerini kurabilme ve alandaki boşluğu doldurabilmektedir.

Spor Yönetimi Mezunları Ne Kadar Maaş Alır ?

Spor yönetimi mezunları Kamuda çalışmaları durumunda 3.000 TL ile 4.000 bile arasında maaş alırlar. Özel sektörde çalışmaları durumunda ise bu durum çalışılan yere göre 3.000 TL ile 5.000 TL arasında değişebilmektedir.

38 Yorum

  1. Merhabalar.Tam bir bilgisi olan yardım edebilir mi?Bu sene spor yönetimi 2.senem bitiyor.Sene sonunda DGS ye gireceğim.Buradan beden eğitimi öğretmeni olmak için hangi aşamaları gerçeklestirmem lazım.
    1)Dgs de hangi bölümü seçeceğim?
    2)4 yıllığa tamamlarken yine açıktan okuyabiliyor muyuz? Yoksa ünivte de derslere girmem gerekiyor mu ?

  2. Ben spor yönetimi bitirdim şu anda da Trabzon üniversitesinde spor yöneticiliği bölümü okuyorum.öyle 3.sınıf falan olmuyorsun ama tam 2 de olmuyorsun kısaca 4.yarıyıldan başlamış gibi oluyorsun.Ayrıca bu bölümü bitirip tezsiz yüksek lisans yaparsanız beden eğitimi öğretmeni de olmuş oluyorsunuz

  3. Ben sınıf öğretmeniyim. Sağlık Bilimleri Enstitüsü – Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı / Spor Yönetimi TEZSİZ Yüksek Lisans yaparsam Beden Eğitimi Öğretmenliği ne alan değişikliği yapabilir miyim? Yani Beden Eğitimi öğretmeni olabilir miyim?

    1. Merhaba,ben şu an11.sınıfım seneye üniversite sınavlarım var besyo okumak istiyorum besyoda. Mezun olduktan sonra spor salonu açmak istiyorum neler yapmam gerek baştan bana anlatır mısınız besyoda hangisi bölümü secmeliyim besyoya nasil girilir seklinde.

      1. Teknik direktörü olmak için spor geçmişin veya 4000 tl karşılığında çocuk futbollu belgesi almam gerek tff ye giriş yap orada daha detaylı bilgi alırsın sıra ile alıyorsun o sıra sana 10 senede mi gelir 5 senede mi belli olmaz futbol geçmişi şart gibi biseg

          1. Yatay geçiş yapabilirsiniz ama üni bitirip TFF dersi sınavlarını geçerek antrenör olmalısın ki buda 4 sene okumak zorundasın demek uzun vadeli

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu