Besyo Güncel Haberler

Spor Yöneticiliği Nedir ? İş İmkanları Nelerdir ? Maaşı Ne Kadar ?

Spor Yöneticiliği Bölümü; spor endüstrisi, rekreasyon ve boş zamanların değerlendirilmesine yönelik hizmetler sunan organizasyonlarla birlikte, kamu ve özel sektördeki sporla ilgili kurumlara, okullara ve üniversitelere hizmet verebilecek kalifiye elemanları yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Spor Yöneticiliği ne kadar maaş alır?

Spor Yöneticiliği maaşı özelde ve devlette farklılıklar gösterebilir. Devlette memur statüsünde çalıştığı için bir memurun aldığı rakam olan 3500 TL ile 4000 TL arasında değişebilir.

Spor Yöneticiliği Mezunu Kişi Hangi İşleri Yapabilir?

Kamu kurumlarında;

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği
  • Antrenörlük
  • Spor Uzmanı
  • Spor Yöneticiliği gibi işleri yapabilir.

Spor Yöneticiliği Bölümü Tanıtımı

Spor Yöneticiliği Bölümü’nde, ülkemizin spor alanında büyük ihtiyacı olan yöneticileri yetiştirilmektedir. Mezunlar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatının öğrenim ve uzmanlık alanlarına uygun hizmet birimlerinde, ülkemizin turistik otel, motel ve tesislerinde değişik düzeyde yönetici olarak, özel spor salonları kuruluşları ve işletmelerinde sağlıklı yaşam adıyla toplumsal yaşamımızda yer alan faaliyetlerin organizasyon ve uygulamalarında beş yüzden fazla işçi ve memur çalıştıran özel ve kamu kuruluşlarında ve yerel yönetimlerin ilgili kadrolarında yönetici olarak ve herhangi bir birimin sportif faaliyetlerinin organizasyon ve uygulamalarında profesyonel spor yöneticisi olarak görev alabileceklerdir.  Bölüm, bu görevleri gerçekleştirecek nitelikteki spor yöneticilerini yetiştirirken, programında hukuk, işletme, yönetim ve organizasyon, iletişim, pazarlama gibi ders ve konulara yer vermektedir.

SPOR YÖNETİCİLİĞİ MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Spor yöneticisi olmak isteyenlerin,

  • Spora üst düzeyde yetenekli,
  • Yönetme ve yönlendirme yeteneğine sahip,
  • İnsanlarla iyi iletişim kurabilen,
  • Ekip halinde çalışmaktan hoşlanan,
  • Sorumluluk sahibi kimseler olmaları gerekmektedir.

SPOR YÖNETİCİLİĞİ ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Spor yöneticileri çoğunlukla büro ortamında çalışabilecekleri gibi tesislerin kontrolü, sporcu ve diğer teknik elemanların izlenmesi amacıyla açık havada bulunmaları da gerekebilir. Birinci derece insanlarla iletişim kurmayı gerektiren bir meslektir.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

Eğitim süresi 4 yıldır. Eğitimin 1. Yılında; Türkçe, Yabancı Dil, Öğretmenlik Mesleğine Giriş, Beden Eğitimi Bilimine Giriş, Genel Jimnastik, İnsan Anatomisi ve Kinesyolojisi, Sağlık Bilgisi, Yönetim Bilimine Giriş, Yaşam Boyu Spor, Ritim Eğitimi ve Dans, Atletizm ve Bireysel Sporlar gibi dersler okutulmaktadır.

2. yılında; Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi, Gelişim ve Öğrenme, Spor Fizyolojisi, Sporcu Beslenmesi, Artistik Jimnastik, Atletizm, Takım Sporları, Öğretimde Planlama ve Değerlendirme, Bilgisayar, Antreman Bilgisi, Spor Kazalarından Korunma ve Rehabilitasyon ve İlk Yardım dersleri okutulmaktadır.

3. yılında; Öğretim Teknolojileri ve Materyal Gelişimi, Psikomotor Gelişim, Fiziksel Uygunluk, Eğitsel Oyunlar, Spor Hukuku, Bireysel Sporlar, Özel Öğretim Yöntemleri, Sınıf Yönetimi, Halkla İlişkiler, Sporda Beceri Öğrenimi, Engelliler İçin Beden Eğitimi ve Spor dersleri okutulmaktadır.

4. yılında; Özel Öğretim Yöntemleri, Okul Deneyimi, Rekreasyon, Personel Yönetimi, Öğretmenlik Uygulaması, Rehberlik, Beden Eğitimi ve Sporda Yönetim ve Organizasyon, Spor Yönetimi Uygulaması, Spor Yönetiminde Araştırma ve Proje dersleri okutulmaktadır. Bireysel sporlar, (yüzme, badminton, sportif ritmik jimnastik, güreş, kayak,tenis, dağcılık, masa tenisi, bisiklet) takım sporları (basketbol, hentbol, futbol, voleybol) seçmeli derslerdir.

EĞİTİM SONUNDA ALINAN BELGE-DİPLOMA VE UNVAN

Eğitimini başarı ile tamamlayanlara “Lisans Diploması” ve “Spor Yöneticisi” unvanı verilmektedir.

9 Yorum

  1. Namik kemal umiversitesini istiyorim tyt puan,eklemis hali ile 216 puanim var oncelikle spor yoneticiligi 2 yillikmi 4 yillik mi mulakat icin neler gerekir bana yardimci olursaniz cok sevinirim

  2. Spor yonetici olmak icin yapmam gerekenler nedir Namik Kemal Universitesini istiyorum tyt puanim 216 simdi ilk once ne yapmam gerekiyo mulaktalari var ne gibi islemler yapmam,geriyo bana anlatirmisiniz

  3. Hello. I have checked your besyohaber.net and i see you’ve got
    some duplicate content so probably it is the reason that you don’t rank high in google.
    But you can fix this issue fast. There is a tool that
    creates articles like human, just search in google: miftolo’s tools

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu