Besyo Güncel Haberler

Üniversite Okurken Antrenörlük Belgesi Almak

Mezun olmadan antrenörlük belgesi alınır mı? Üniversite okurken antrenörlük belgesi alınabilir mi ?

Antrenörlük belgesi, antrenörlük yapabilmeniz sağlayan federasyonlar tarafından verilen belgelerdir. Antrenörlük derecesi 1 ile 5 (1 ve 5 dahil) arasındadır. Antrenörlük belgesi alabilmek için lise veya lise dengi bir okuldan mezun olmak yeterlidir. Bu durumda aslında üniversite mezunu olmadan veya üniversite okurken antrenörlük belgesi alabilirsiniz. Peki nasıl?

1.Aşama: AÖF Tarafından Açılan TEMEL EĞİTİM ve Sınavına katılmak.

AÖF tarafından açılan antrenörlük temel eğitimine ve sınavına katılmanız gerekiyor. Eğitim uzaktan yöntem ile yapılmaktadır. Sınavlar ise her ilde yüz yüze yapılıyor. Temel eğitimi alıp sınavdan başarılı olamazsanız antrenörlük eğitimi alamazsınız. Temel eğitimin de antrenörlük gibi kademeleri bulunmaktadır. 1. kademe antrenörlük belgesi almak için 1. kademe temel eğitim almanız gerekiyor. 2. kademe için 2. kademe temel eğitim almanız gerekiyor. Aldığınız bu eğitimlerin 4 yıl geçerliliği vardır. Örneğin 1. kademe temel eğitim aldınız bundan sonraki 4 yıl boyunca katılacağınız 1. kademe antrenörlük kursları için temel eğitimden muaf olmuş olursunuz. 1. kademe antrenörlük belgesinden sonra herhangi bir branş için 2. kademe temel eğitim almanız durumunda 4 yıl boyunca hem 1. kademe temel eğitimden hem de 2. kademe temel eğitimden muaf olmuş olursunuz. Yani sonuç olarak üst derece bir temel eğitim almanız durumda alt kademedeki temel eğitimlerden de muaf oluyorsunuz.

2. Aşama: Antrenörlük Uygulamalı Eğitimine ve Sınavına Katılmak: 

Bu aşamada açılacak olan kursları takip edip kurslara katılabilirsiniz. Uygulamalı eğitim ve sınavından da geçerseniz federasyondan antrenörlük belgesi almaya hak kazanırsınız. Aldığınız belgeler ile bir çok yerde çalışabilir, halk eğitim müdürlüklerinde kurslar açabilirsiniz. Uygulamalı eğitim başvuruları e-devlet spor bilgi sistemi üzerinden başvurular yapılacaktır. Açılacak kursları BURADAN takip edebilirsiniz.

Not: Besyo ve spor bilimleri mezunları 1. kademe temel eğitimden muaftır. Ayrıca 2. kademe temel eğimden ise mezun oldukları tarihten itibaren 4 yıl muaftırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu