Besyo Güncel Haberler

Temel Antrenörlük Eğitimi Nedir? Merak Edilenler

Antrenörlük Temel Eğitimi Nedir? Antrenörlük temel eğitimi ne işe yarar? Temel Antrenörlük Eğitimi Merak Edilenler ile ilgili bu yazımızda sık sorulan sorular hakkında açıklamalarda bulunacağız;

Temel Antrenörlük Eğitimi Sertifikası Nedir?

Temel Antrenörlük Sertifikası 5 kademeden oluşan antrenörlük belgesi alabilmeniz için gerekli olan bir sertifikadır. Temel Antrenörlük Eğitimi Sertifikası antrenörlük kademeleri gibi 5 aşamalıdır. 1. Kademe antrenörlük için 1. kademe temel antrenörlük eğitimi sertifikası gerekmektedir. 3. Kademe antrenörlük belgesi için 3. kademe antrenörlük eğitimi sertifikası alınmış olması gerekmektedir.

Temel Antrenörlük Eğitimi Sertifikası Nereden ve Nasıl Alabilirim?

Temel antrenörlük sertifikası Anadolu Üniversitesi Tarafından uzaktan eğitim yoluyla verilmektedir. Uzaktan eğitim sonrasında sınavı geçmeniz durumunda antrenörlük eğitim sertifikası alabilirsiniz. Açıldığı dönemlerde başvuruları BURADAN yapabilirsiniz.

Antrenörlük Eğitiminden Kimler Muaftır?

  • Tüm Besyo ve Spor Bilimleri mezunları 1. Kademe Temel Antrenörlük başvuruları için Temel Antrenörlük Eğitiminden muaftır.
  • Antrenörlük bölümü mezunları uzmanlık alanlarında 3. Kademe Antrenörlük başvurularında Antrenörlük Eğitiminden muaftır. Fakat uygulama eğitiminden ve sınavından muaf değildirler. Aynı zamanda mezuniyetten itibaren 4 yıl boyunca 2. ve 3. Kademe antrenörlük başvuruları için Antrenörlük eğitiminden muaftırlar. 1. Kademe antrenörlükler içinse sürekli muafiyet söz konusudur.
  • Antrenörlük Bölümü dışındaki Besyo ve Spor Bilimleri mezunları ise; 1. Kademe antrenörlük için Temel Antrenörlük eğitiminden muaf olup 2. Kademe antrenörlükler içinse mezuniyet tarihinden itibaren 4 yıl boyunca muaftırlar.

Temel Antrenörlük Eğitimi Sertifikaları Kaç Yıl Geçerlidir?

Temel Antrenörlük Eğitimi sertifikaları 4 yıl boyunca geçerlidir. Örneğin 1. Kademe Antrenörlük için aldığınız bir Antrenörlük Eğitim sertifikası 4 yıl geçerlidir. 4 yıl boyunca bu sertifika ile istediğiniz kadar farklı 1. Kademe Antrenörlük kurslarına başvuru yapabilirsiniz.

3. Kademe Antrenörlük Eğitimi Sertifikası Alan Birisi Alt Seviye Antrenörlük Kursları İçin Temel Antrenörlük Eğitiminden Muaf Mıdır?

Evet. Üst seviye alınan Antrenörlük Eğitimi sertifikası alt sertifikaları da kapsar. Örneğin 3. Kademe Tenis Antrenörlüğü için 3. Kademe Antrenör Eğitimi sertifikası aldınız. Bu sertifika ile 4 yıl boyunca 1. ve 2. kademe Antrenörlük başvuruları için de Antrenörlük Eğitimi Sertifikasından muaf olursunuz.

Bu yazımız ANTRENÖR EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ baz alınarak hazırlanmıştır.

Antrenörlük Belgesi Nasıl Alınır Yazımız İçin Buraya

Antrenörlük ve Hakemlik Duyuruları TELEGRAM Grubumuz İçin BURAYA

Besyo Haber SORU CEVAP TELEGRAM Grubumuz İçin BURAYA

8 Yorum

  1. merhabalar. benim 2. kademe temel eğitim sertfikam var yani geçtim , başka branşlar için sıfırdan antrenörlük almak istesem 1. kademe temel eğitim almam gerekir mi yoksa 2. kademe temel eğitimi geçtiğim için birinciden muaf olurmuyum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu