Besyo Güncel HaberlerBesyo Yetenek Sınavları

Sinop Üniversitesi Besyo Sınavı 2016

Sinop Üniversitesi Besyo Sınavı açıklandı ! Sinop Üniversitesi Besyo Sınavı ne zaman yapılacak ? Sinop Üniversitesi Besyo Sınavı baraj puanı kaç ?

Ön Kayıt Sınav Tarihleri ve Önkayıtla ilgili Önemli Konular:

Adayların sınava kayıt başvuru işlemleri, adayın kendisi ya da başvuru formunu adayın imzalaması (ıslak imza) şartıyla bir yakını tarafından da yapılabilir. Posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Bu doğrultuda sınav kayıt işlemleri 25-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında mesai saatleri içinde gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Gerekli YGS baraj Puanı:

  • Antrenörlük Eğitimi Bölümü : 180 
  • Spor Çıkışlılar ve Milli Sporcular : 150

Alınacak Öğrenci Kontenjanı:

Antrenörlük Eğitimi : 32 Erkek ( 3 ü Milli ) 18 Bayan ( 2 si Milli )

Sınav Hakkında Önemli Hususlar:

Sınav kapsamında ÖYSP (özel yetenek sınav puanı) hesaplanması, sportif özgeçmiş ve çeviklik testlerinden alacağı puanlar üzerinden hesaplanacaktır. Yetenek puanı içinde sportif özgeçmiş ağırlığı %60 iken, çeviklik testi puanının ağırlığı %40’dır.

Testin açıklaması aşağıda sunulmuştur. Test alanı uzunluğu 10 metre ve başlangıç ile bitiş çizgisi arasındaki mesafe 5 metredir. Test için huniler kullanılır. Başlangıç ve bitiş yerleri hariç, geri kalan dönüş yerlerine huniler koyulur. Merkezdeki dört huni 3,3 m eşit aralıklı olmak üzere yerleştirilir. Testi yapacak sporcu başlangıç yerine gelir ve yere yüzüstü uzanır. Elleri omuz hizasında yerde ve bacakları iki yana bitişik şekilde hazır olur. “BAŞLA” komutu ile birlikte sporcu çıkış yapar ve fotosel çalışmaya başlar. Sporcu mümkün olan en çabuk şekilde koşarak huniler arasında belirtilen yönde yol alır. Bitiş çizgisindeki fotosel yardımıyla sporcunun derecesi ölçülerek ekranda gösterilir. Tüm adaylar tamamlandığında erkekler ve bayanlarda en düşük süreyi yapan adaylar tam puan alacaktır.

sinop çeviklik testi

SINAVLA İLGİLİ DİĞER TÜM DETAYLAR İÇİN SINAV KILAVUZUNU İNCELEYİNİZ.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BESYO YETENEK SINAV KILAVUZU

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu