Formasyon Duyuruları

Siirt Üniversitesi Pedagojik Formasyon Duyurusu

Siirt Üniversitesi Formasyon ne zaman yapılıyor? Siirt Üniversitesi formasyon duyurusu, formasyon haberi. 2023 Siirt Üniversitesi formasyon, Siirt pedagojik formasyon duyurusu aşağıdadır.

2023 Siirt Üniversitesi Formasyon Duyurusu

Siirt Üniversitesi Formasyon Başvuru Detayları
BEDEN EĞİTİMİ KONTENJANI 24
BAŞVURU TARİHİ 08-13 Ağustos 2023
SONUÇLARIN AÇIKLANMASI 16 Ağustos 2023
KAYIT TARİHİ 17-21 Ağustos 2023
FORMASYON ÜCRETİ 4000 TL *2
Siirt Üniversitesi Formasyon Duyuru Dosyası 
SİİRT FORMASYON DUYURUSUNU GÖRÜNTÜLE
Siirt Üniversitesi Formasyon ONLİNE Başvuru
SİİRT FORMASYON ONLİNE BAŞVURUSU YAP

2022 Siirt Üniversitesi Formasyon Duyurusu

Siirt Üniversitesi Formasyon Başvuru Detayları
BEDEN EĞİTİMİ KONTENJANI 60
BAŞVURU TARİHİ 08.08.2022 – 12.08.2022
SONUÇLARIN AÇIKLANMASI 16 Ağustos 2022
KAYIT TARİHİ 17.08.2022 – 19.08.2022
FORMASYON ÜCRETİ 2500TL*2
Siirt Üniversitesi Formasyon Duyuru Dosyası 
2022 FORMASYON DUYURUSUNU GÖRÜNTÜLE
Siirt Üniversitesi Formasyon ONLİNE Başvuru
2022 FORMASYON ONLİNE BAŞVURUSU YAP

KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER

  1. Lisans Mezuniyet Belgesi ya da Diplomanın aslı veya onaylı sureti (Yurtdışındaki Üniversitelerden mezun olanların diplomalarının denkliği kayıt sırasında belgelendirilmelidir.)
  2. Onaylı Lisans Not Durum Belgesi (Transkript)
  3. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  4. İki adet vesikalık fotoğraf
  5. Öğrenim ücretinin 1. taksitinin (2500 TL) ödendiğine dair banka dekontu (Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti toplam 5000 TL olup, iki eşit taksitte ödenecektir)  T.C. Ziraat Bankası Siirt Şubesindeki TR80 0001 0000 9462 1307 5250 01 IBAN hesabına Ad Soyad, öğretmenlik alanı ve T.C. kimlik numarası ile birlikte “2022-2023 PFE I. Dönem Ücreti” şeklinde açıklama belirtilerek ödenecektir.
  6. Gerektiği durumda üniversite giriş puanını gösteren belge istenecektir (ÖSYM sonuç bildirim adresinden alınabilir.)

Not: “Aslı Gibidir” onayları, belge asılları ve fotokopileri yanınızda olduğu takdirde Eğitim Fakültesinde de yapılabilmektedir. E-Devletten alınan barkodlu çıktılar da kabul edilmektedir.

AÇIKLAMALAR

  1. Programdaki dersler, eğitim-öğretimle ilgili işler, sınavlar ve disiplin konularında, Siirt Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
  2. Dersler yüz yüze olacak şekilde 14 (on dört) hafta olarak yapılacaktır. (Gerekli görüldüğü taktirde derslerin en fazla % 40’ı ilgili kurulların kararıyla online olarak işlenebilecektir.)
  3. Öğretmenlik Uygulamaları Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği gün veya günlerde ve okullarda 12 hafta boyunca hafta içi 6 saat yüz yüze yapılacaktır. Uygulama süreci Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması II şeklinde güz ve bahar yarıyıllarında olmak üzere 2 dönem halinde gerçekleştirilecektir. Derslere ve uygulamalara devam zorunluluğu bulunmaktadır.
  4. Derslerini Batman ilinde almayı talep eden yeterli öğrenci sayısına ulaşılması  (minimum 200 öğrenci)  ve koşullarında elvermesi durumunda; ilgili öğrencilerin derslerinin Batman Üniversitesi Merkez kampüsünde yürütülmesi planlanabilir. Her hâlükârda öğretmenlik uygulamasına Siirt’te devam edilecektir
  5. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı derslerinde %70 devam zorunluluğu olup %30 devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Öğretmenlik Uygulaması dersinden ilgili yönerge gereği devamsızlık yapılamamaktadır.
  6. Akademik Takvim, öğrenci seçimi, ders ve sınav programlarında gerekli görüldüğü takdirde değişiklikler yapılabilir. Başvuru için belirlenen alanlarda dolmayan kontenjanlar Pedagojik Formasyon Birimi kararı ile talebin fazla olduğu ve gerekli görülen alanlara aktarılabilir ve/veya yeni kontenjan eklenebilir. Bir alana 6 adaydan daha az kayıt yapılması durumunda ilgili alana öğrenci alınmayabilir.
  7. Programa başlayanlar, akademik takvimde ilan edilen tarih aralığında ilgili eğitim öğretim yılındaki derslere muafiyet başvurusunda bulunabilir. Muafiyet talepleri sadece sene başında alınmakta, ikinci dönem için ayrıca başvuru alınmamaktadır. Öğretmenlik uygulaması için herhangi bir muafiyet işlemi söz konusu olmayacaktır.
    • Sosyoloji Bölüm mezunları adayların, en az 16 kredi Felsefe, 16 kredi psikoloji ve 8 kredi Mantık dersi aldığını gösterir belgeyi;
    • Matematik-Bilgisayar Bölümü mezunu adayların, kredilerinin en az %70’ini Matematik alanında aldıklarını gösterir belgeyi;
    • Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü mezunu adayların, kredilerinin en az %70’ini Matematik alanında aldıklarını gösterir belgeyi başvuruları sırasında belgelemeleri gerekmektedir.
  8. Akademik takvim ve ders programları daha sonra web sitemizde ilan edilecektir.
  9. Bu yönergede belirtilmeyen durumlar için Siirt Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesinde yer alan esaslar ve ilgili birimlerin alacağı kararlar uygulanır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu