Formasyon Duyuruları

Osmangazi Üniversitesi Pedagojik Formasyon Duyurusu

 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Formasyon ne zaman yapılıyor? Eskişehir Osmangazi formasyon duyurusu, formasyon haberi. 2023 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi formasyon, Eskişehir Osmangazi pedagojik formasyon duyurusu aşağıdadır.

2023 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Üniversitesi Formasyon Duyurusu

 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Formasyon Başvuru Detayları
BEDEN EĞİTİMİ KONTENJANI Daha Sonra Açıklanacak
BAŞVURU TARİHİ 14-24 Ağustos 2023
SONUÇLARIN AÇIKLANMASI 28 Ağustos 2023
KAYIT TARİHİ 28 Ağustos 01 Eylül 2023
FORMASYON ÜCRETİ 5000 TL + 3200 TL = 8200 TL
 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Formasyon Duyuru Dosyası 
2023 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ FORMASYON DUYURUSUNU GÖRÜNTÜLE
 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Formasyon ONLİNE Başvuru
2023 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ FORMASYON ONLİNE BAŞVURUSU YAP

2022 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Üniversitesi Formasyon Duyurusu

 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Formasyon Başvuru Detayları
BEDEN EĞİTİMİ KONTENJANI 60
BAŞVURU TARİHİ 19 Eylül-22 Eylül 2022 (17.00)
SONUÇLARIN AÇIKLANMASI 26 Eylül 2022
KAYIT TARİHİ 27 Eylül-28 Eylül 2022
FORMASYON ÜCRETİ 2505 TL * 2
 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Formasyon Duyuru Dosyası 
2022 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ FORMASYON DUYURUSUNU GÖRÜNTÜLE
 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Formasyon ONLİNE Başvuru
2022 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ FORMASYON ONLİNE BAŞVURUSU YAP

Pedagojik Formasyon ön kayıt/başvuru işlemleri “Çevrimiçi Başvuru Sistemi” üzerinden gerçekleştirilecektir. Çevrimiçi sistem takvimde belirtilen tarihlerde açık tutulacaktır.

  • Ön kayıt işlemleri tamamlandığında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi mezunlarının ve diğer üniversitelerin mezunlarının başvuruları ayrı kategoriler olarak değerlendirilecektir.
  • Adaylar kendi alanlarındaki diğer adaylarla genel ağırlıklı not ortalamalarına (GANO)/diploma puanlarına göre sıralanacaktır. Transkriptinde genel not ortalamaları yüzlük sisteme göre olan adayların ortalamaları YÖK tarafından ilan edilen tablo doğrultusunda dörtlük sisteme çevrilerek hesaplanacaktır. (https://oyp.yok.gov.tr/Documents/Anasayfa/4lukSistem.pdf)
  • İlgili alanda asil kayıt hakkı kazanan adaylar belirlendikten sonra, kontenjan sayısı kadar yedek aday belirlenecektir. Her bir aday başvuru takviminde belirtilen kayıt tarihleri arasında ve ilgili belgelerle kesin kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadır. Belirtilen tarihlerde işlemlerini tamamlamayan veya yanlış/eksik belge beyanı yapan adayların hakları yedek adaylara devredilecektir.
  • Belirlenen kontenjandan fazla başvuru olması halinde, her bir alana ayrılacak kontenjan sayısı üniversitemizde ilgili alandaki uygulamalı dersleri yürütecek öğretim elemanı sayısı ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan uygulama öğretmeni sayısı dikkate alınarak belirlenecektir.
  • Başvurularda bir alana 6’dan az başvuru olduğunda söz konusu alana ait kontenjan farklı alanlardaki yedek adaylar için kullanılabilecektir. Ayrıca ilan edilen alanlar içinden boş kalacak kontenjanlar diğer alanlara ek kontenjan olarak aktarılabilecektir.
  • Her bir alandaki başvurularda, belirlenen kontenjanın son sırasındaki adayların genel ağırlıklı not ortalamalarının eşit olması durumunda, mezuniyeti daha önce olan adaya/adaylara öncelik verilecektir.
  • Yurt dışından mezun olanların YÖK’ten alacakları ilgili alana ilişkin denklik belgelerini ibraz etmeleri zorunludur.
  • Yurt içi veya yurtdışı üniversitelerden mezun olan adayların YÖKSİS bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.
  • Kesin kaydını Eskişehir Osmangazi Üniversitesine yaptıran öğrencilerin, başka üniversitelere kayıt yaptırmış olmaları hâlinde kayıt yaptırdıkları diğer üniversitenin Pedagojik Formasyon ve MEBBİS kayıtlarını ilgili üniversiteden sildirmeleri gerekmektedir. Bu konudaki sorumluluk adaylara aittir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu