Besyo Güncel HaberlerBesyo Yetenek Sınavları

Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Yetenek Sınavı 2016

Sakarya Üniversitesi 2016 yılı için Yetenek Sınavı Klavuzu yayımladı !

Özel Yetenek Sınavı ile ilgili önemli bilgiler şunlardır :

YGS BARAJLARI KAÇ ?

  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü : 180
  • Antrenörlük Eğitimi Normal Öğretim Bölümü : 180

BAŞVURUlAR NASIL YAPILACAK ?

Adaylar başvurularını ön kayıt tarihlerinde internet üzerinden gerçekleştireceklerdir. Ön kayıt işlemini gerçekleştiren ve ilgili bölümün koşullarını sağlayan adaylar gerekli olan evrakları evrak teslim tarihlerinde Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ön kayıt masasına teslim edeceklerdir. İnternet üzerinden ön kayıt yapıldıktan sonra adayın kendisi veya bir yakını evrakları teslim etmelidir.

Başvuru tarihleri : 17 Mayıs 2016 – 5 Haziran 2016

Evrak Teslim Tarihi : 20-21 Haziran 2016

SINAV NASIL OLACAK  ?

Sakarya Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavları kapsamında uygulamalı sınav yapmayacaktır. Ygs ve Özgeçmiş sınavı yapacaktır.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne başvuran adaylar, en yüksek YGS puanlarına göre sıralanarak ilk 500 aday belge teslimi için ilan edilecektir. Diğer adaylar yedek listede yer alacaktır. Belge tesliminde ilan edilen ilk 500 kişiye ulaşılamadığı takdirde açık kalan kontenjan sayısı kadar yedek aday, bir defaya mahsus olarak, ilan edilecek ve belge teslimi yapabilecektir (Not: İlk 500 aday sınırlaması Antrenörlük Eğitimi Bölümü için geçerli değildir. Antrenörlük Eğitimi Bölümü için ön kayıt yaptıran tüm adaylar evraklarını teslim edeceklerdir).

HANGİ BÖLÜME KAÇ ÖĞRENCİ ALINACAK ?

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü (Birinci öğretim) 60

Antrenörlük Eğitimi Bölümü (Birinci Öğretim) 50

KİMLER BAŞVURMALI ?

500 kişi elemesi olacağı için YGS barajına takılma ihtimali olmayanlar başvurabilir. Ayrıca iyi bir özgeçmişe sahip olmak kazanma şansını arttıracaktır.  İyi bir YGS puanı ve özgeçmişi olan adaylar kesinlikle başvurmalı.

ÖZGEÇMİŞ İLE İLGİLİ TABLO VE DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN SINAV KILAVUZUNU İNCELEYEBİLİRSİNİZ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ YETENEK SINAV KLAVUZU

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu