Besyo Güncel Haberler

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı 2017

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Üniversitemizin aşağıda belirtilen Eğitim programlarına Ön Kayıt ve Özel Yetenek sınavıyla öğrenci alınacaktır. Ön kayıt ve Özel Yetenek Sınavları ile öğrenci alınacak Eğitim programları kontenjanları ve başvuruda kullanılacak 2017 YGS puanları aşağıda belirtilmiştir.

Önemli Tarihler : 

Ön Kayıt Tarihi : 17-21 Temmuz 2017 

Sınav Tarihi : 31 Temmuz 2017

Bölüm Kontenjanları ve YGS Barajı  : 

Sınav İle İlgili Önemli Hususlar : 

Milli Sporcu kontenjanına başvuracak adaylara, varsa 2014 yılı ve sonrası spor özgeçmişlerine göre ek puan verilecektir. 2013 ve öncesi millilik belgelerine 10 puan verilecektir. Milli Sporcuların sıralaması kendi aralarında yapılacak sınavla belirlenecektir.

Adaylar, sınav sonunda aldıkları puan ve yapmış oldukları tercih sırasına göre Programlara (bölümlere) yerleştirilecektir. Bu nedenle tercih sıralamasının önemi büyük olup, dikkatle yapılmasında yarar görülmektedir.

Sınava başvuru yapan adaylardan TABLO 2 ‘de belirtilen bölümlerdeki cinsiyetlere ayrılan toplam kontenjan sayısının 5katı kadar aday YGS puanına göre (Adayın en yüksek YGS puanı dikkate alınarak, yüksekten düşük puana göre) sıralanarak II. Aşama sınavına alınacaktır.

SINAV (II. AşAMA)
Bu aşamada test bataryasına giren adaylar testi tamamlama sürelerine göre en iyi süreden kötüye doğru sıralanacak ve bu sıralamaya göre ilgili cinsiyetteki kontenjan sayısının 4katı kadar aday puanlamaya dahil edilecektir. Diğer adaylar elenecektir.(Milli Sporcular bu elemeye tabi değillerdir. Puanlamaya dahil edilen son adayla eşit puana sahip adaylar puanlamaya dahil edilir)

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR SINAV KILAVUZU

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu