Besyo Güncel Haberler

Nasıl Futbol Antrenörü Olunur? Futbol Antrenörlük Belgesi Nasıl Alınır?

Futbol antrenörlüğü nedir? Futbol antrenörlük belgesi alma şartları nelerdir? Futbol antrenörlük kursu başvuruları

Nasıl Futbol Antrenörü Olunur? Futbol Antrenörlük Belgesi Nasıl Alınır? Futbol Antrenörü, Türkiye Futbol Federasyonu eğitimlerinden geçmiş, futbol branşında sorumlu olduğu takımın antrenmanlarını, çalışmalarını, taktik ve stratejilerini belirleyen spor adamıdır. Futbol antrenörlüğü kursu ise, üniversite mezunlarından uzmanlığı futbol olanlara ve futbol geçmişi olanlara antrenörlük yapabilmelerini sağlamak için açılan kurstur.

Futbol Antrenörlük Belgesi Şartlar Nelerdir?

(1)TFF tarafından düzenlenecek olan tüm antrenör eğitim programı ve sertifika programlarına
katılacak olan kişilerin;

a) 18 yaşını doldurmuş olmaları,

b) Futbol Disiplin Talimatı’nın “Hükümlülük” kenar başlıklı maddesinde belirtilen suçlardan
dolayı kesin hüküm giymemiş olmaları,

c) Disiplin Kurulları tarafından, müsabaka sonucunu etkileme veya bahis eylemleri nedeniyle kesinleşmiş ceza almamış olmaları,

ç) Antrenör eğitim programına daveti takiben ilgili antrenör eğitim programına katılmasına herhangi bir engeli olmadığına dair, tam teşekküllü hastaneden sağlık raporu almaları,

d) TFF tarafından düzenlenen bir antrenör eğitim programına katılacak kişiler için, Sağlık Bakanlığı’ndan, Acil Tıp Uzmanları Derneği’nden, Kızılay’dan veya İl Sağlık Müdürlükleri’nden onaylı bir kurumdan “İlkyardım Sertifikası” almış olmaları (İlkyardım Sertifikası olmayan veya bu sertifikası güncel olmayan adaylar, antrenör eğitim programları çerçevesinde ilkyardım kursu verilmesi halinde bunlara katılmak zorundadırlar),

e) Antrenör eğitim programı ücretinin yatırıldığını belgelemeleri, zorunludur.

(2) TFF bünyesinde en az 1 yıl süreyle devamlı olarak hizmet akdi ile görev yapanlar, bu maddenin 1. Fıkrasındaki koşulları ve ilgili antrenör eğitim programının ön koşullarını taşımaları kaydıyla ücret ödemeksizin programa katılım sağlar. Bu kişiler, Antrenör Eğitim Programını tamamlayarak belge almaya hak kazandıkları tarihten itibaren 2 yıl içinde TFF’den ayrılması durumunda program ücretini ödemek zorundadırlar.

UEFA A LİSANS ANTRENÖR EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

  • (1)UEFA A Lisans Antrenör Eğitim Programına başvuru için aşağıdaki ön koşulların sağlanması zorunludur;
    • a) UEFA B Lisansı aldıktan sonra toplamda fiilen en az 24 ay süreyle çalışmış olmak,
    • b) EK-2’te yer alan UEFA A Lisans Antrenör eğitim programı sıralama kriterlerine göre yapılan sıralama sonrasında belirlenen kontenjan içerisinde yer almak.
  • (2) UEFA A Lisans Antrenör Eğitim Programı en az 180 saatlik pratik ve teorik derslerden oluşur.
  • (3)Antrenör Eğitim Programı süresince yapılacak değerlendirmeler ile teorik ve pratik sınavlar sonucunda en az 60 başarı notu alan adaylar UEFA A Antrenör Lisansı almaya hak kazanırlar.

UEFA B LİSANS ANTRENÖR EĞİTİM PROGRAMI

(1) UEFA B Lisans Antrenör Eğitim Programına başvuru için aşağıdaki ön koşulların
sağlanması zorunludur;

a) TFF Grassroots C Lisansı aldıktan sonra toplamda fiilen en az 24 ay süreyle çalışmış olmak veya profesyonel futbolcu olarak tescil edilmiş olmak,

b) EK-3’te yer alan UEFA B Lisans Antrenör Eğitim Programı sıralama kriterlerine göre yapılan sıralama sonrasında belirlenen kontenjan içerisinde yer almak.

(2) UEFA B Lisans Antrenör Eğitim Programı en az 120 saatlik pratik ve teorik derslerden oluşur.

(3) Antrenör Eğitim Programı süresince yapılacak değerlendirmeler ile teorik ve pratik sınavlar sonucunda en az 60 başarı notu alan adaylar UEFA B Antrenör Lisansı almaya hak kazanırlar.

TFF GRASSROOTS C LİSANSI ANTRENÖR EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

(1) TFF Grassroots C Lisansı Antrenör Eğitim Programına başvuru için aşağıdaki ön koşulların sağlanması zorunludur;

a) TFF Grassroots Gönüllü Lideri Lisansına sahip olmak ve aradan en az 36 ayın geçmiş olması veya en az 3 sezon amatör futbolcu olarak tescil edilmiş olmak,

b) EK-4’te yer alan TFF Grassroots C Lisans Antrenör Eğitim Programı sıralama kriterlerine göre yapılan sıralama sonrasında belirlenen kontenjan içerisinde yer almak.

(2) TFF Grassroots C Lisans Antrenör Eğitim Programı en az 60 saatlik pratik ve teorik
derslerden oluşur.

(3) Antrenör Eğitim Programı süresince yapılacak değerlendirmeler ile teorik ve pratik sınavlar sonucunda en az 60 başarı notu alan adaylar TFF Grassroots C Antrenör Lisansı almaya hak kazanırlar.

TFF GRASSROOTS GÖNÜLLÜ LİDERLİK LİSANSI ANTRENÖR EĞİTİM PROGRAMI

(1) TFF Grassroots Gönüllü Liderlik Lisans Antrenör Eğitim Programı en az 12 saatlik pratik ve teorik derslerden oluşur.

(2) Antrenör Eğitim Programı süresince yapılacak değerlendirmeler ile teorik ve pratik sınavlar sonucunda en az 60 başarı notu alan adaylar TFF Grassroots Gönüllü Liderlik Antrenör Lisansı almaya hak kazanırlar.

ATLETİK PERFORMANS ANTRENÖRLÜĞÜ ANTRENÖR EĞİTİM PROGRAMI

  • (1) Atletik Performans Antrenörlüğü Lisansı Antrenör Eğitim Programına başvuru için aşağıdaki ön koşulların sağlanması zorunludur;
    • a) En az UEFA B Lisansı’na sahip olmak,
    • b) EK-8’de yer alan Atletik Performans Antrenörlüğü Antrenör Eğitim Programı Başvuru Puanlama Tablosundaki kriterlerden en az 50 puan toplamış olmak
  • (2) Atletik Performans Antrenörlüğü Antrenör Eğitim Programı en az 160 saatlik pratik ve teorik derslerden oluşur.
  • (3) Antrenör Eğitim Programı süresince yapılacak değerlendirmeler ile teorik ve pratik sınavlar sonucunda en az 60 başarı notu alan adaylar Atletik Performans Antrenörü Lisansı almaya hak kazanırlar.

ÇOCUK FUTBOLU ANTRENÖRLÜĞÜ SERTİFİKA PROGRAMI

  • (1) Çocuk Futbolu Antrenörlüğü Lisansı Sertifika Programına başvuru için aşağıdaki ön koşulların sağlanması zorunludur;
    • a) TFF Grassroots C Lisansına sahip olmak,
    • b) EK-11’de yer alan Çocuk Futbolu Antrenörlüğü Sertifika Programı sıralama kriterlerine göre yapılan sıralama sonrasında belirlenen kontenjan içerisinde yer almak.
  • (2) Çocuk Futbolu Antrenörlüğü Lisansı Sertifika Programı pratik ve teorik derslerden oluşur.
  • (3) Sertifika Programı süresince yapılacak değerlendirmeler ile teorik ve pratik sınavlar sonucunda en az 60 başarı notu alan adaylar Çocuk Futbolu Antrenörü Lisansı almaya hak kazanırlar.

TFF FUTSAL ANTRENÖRLÜĞÜ SERTİFİKA PROGRAMI

  • (1) TFF Futsal Antrenör Lisansı Sertifika Programına başvuru için aşağıdaki ön koşulların sağlanması zorunludur;
    • a) TFF Grassroots C Lisansına sahip olmak,
    • b) EK-14’te yer alan TFF Futsal Antrenörlüğü Sertifika Programı sıralama kriterlerine göre yapılan sıralama sonrasında belirlenen kontenjan içerisinde yer almak.
  • (2) Futsal Antrenör Lisansı Sertifika Programı pratik ve teorik derslerden oluşur.
  • (3) Sertifika Programı süresince yapılacak değerlendirmeler ile teorik ve pratik sınavlar sonucunda en az 60 başarı notu alan adaylar Futsal Antrenör Lisansı almaya hak kazanırlar.

UEFA FUTSAL B LİSANS ANTRENÖR EĞİTİM PROGRAMI

  • (1) UEFA Futsal B Lisans Antrenör Eğitim Programına başvuru için aşağıdaki ön koşulların sağlanması zorunludur;
    • a) TFF Futsal Antrenörlüğü Sertifikasına veya en az UEFA B Lisansına sahip olmak,
    • b) EK-16’te yer alan UEFA Futsal B Lisans Antrenör Eğitim Programı sıralama kriterlerine göre yapılan sıralama sonrasında belirlenen kontenjan içerisinde yer almak.
  • (2) UEFA Futsal B Lisans Antrenör Eğitim Programı en az 120 Saatlik pratik ve teorik derslerden oluşur.
  • (3) Sertifika Programı süresince yapılacak değerlendirmeler ile teorik ve pratik sınavlar sonucunda en az 60 başarı notu alan adaylar UEFA Futsal B Antrenör Lisansı almaya hak kazanırlar.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu