Besyo Yetenek Sınavları

2021 – 2022 Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Yetenek Sınavı

İstanbul Marmara Besyo Yetenek sınavı ne zaman yapılıyor? Marmara besyo parkuru, yetenek sınavı kılavuzu. 2020 Marmara Besyo yetenek sınavı kılavuzu aşağıdadır.

2021 Marmara Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu 2020-2021

2020 Marmara Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu 2019-2020

Marmara Üniversitesi İstanbul’da bulunan bir devlet üniversitesidir. Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir. Üniversite bünyesinde 16 fakülte, 11 enstitü, 5 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Ayrıca bu fakültelerden birisi de Spor Bilimleri Fakültesidir. Diğer adıyla Marmara Besyo.

İstanbul Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Türkiye’nin en büyük Besyo veya spor bilimleri fakültelerinden birisidir. Marmara Besyo İstanbulda bulunmasından dolayı en çok talep gören spor bilimleri fakültelerinden birisidir. Ancak çok talep görmesindeki en büyük sebeplerden birisi de eğitim kadrosunun çok güçlü olması.

Marmara Üniversitesi İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında  7 farklı yerleşkede faaliyet gösteriyor. Bunlardan Acıbadem, Anadoluhisarı, Bağlarbaşı, Başıbüyük, Göztepe, Kartal yerleşkeleri Anadolu yakasında, Sultanahmet yerleşkesi ise Avrupa yakasındadır. Toplam 617.782,9 m² olan yerleşkeler içinde alan itibarıyla en büyüğü 181.754 m² (181,7 dönüm) ile Başıbüyük Yerleşkesidir.

Marmara Besyo Hangi bölümleri vardır?

İstanbul Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde;

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği
  • Antrenörlük Eğitimi ve ayrıca
  • Spor Yöneticiliği Bölümü

Marmara Besyo Öğrenci Kontenjanları Kaçtır?

İstanbul şehrimizde bulunan Marmara Üniversitesinin Besyo – Spor Bilimleri Fakültesinin bölümlere kontenjanları 2021 yılı itibari ile şu şekildedir;

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği:  Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Programı’na 20 kadın, 20 erkek olmak üzere toplamda 40 öğrenci alınacaktır.
  • Spor Yöneticiliği:  Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölümü Programı’na 25 erkek, 20 kadın, 5 engelli olmak üzere 50 öğrenci alınacaktır.
  • Antrenörlük Eğitimi: Spor Bilimleri Fakültesi, Antrenörlük Eğitimi Bölümü Programı’na 82 erkek, 53 kadın ve 15 engelli olmak üzere 150 öğrenci alınacaktır.

İstanbul Marmara Besyo – Spor Bilimleri Fakültesini Nasıl Kazanılırım?

Marmara Besyo, Spor Bilimleri fakültesinde bir bölüm kazanabilmek için TYT sınavına girmeniz ve her yıl güncellenen taban puan üzerinde bir taban puan almanız gerekmektedir. Bu taban puanı geçtikten sonra Marmara Besyo sınav kılavuzunun yayınlanmasını bekleyeceksiniz. Marmara Besyo sınav kılavuzunda sınavın nasıl, ne zaman, ve ne şekilde yapılacağı ile ilgili bilgileri göreceksiniz. Günümüz konuşullarında Marmara Besyo kazanabilmek için TYT sınavına girmeniz ve ardından yetenek sınavına girmeniz gerekmektedir.

Marmara Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Fakültesini Kimler Kazanabilir?

İstanbul’da Marmara Besyo’yu kazanabilmek için yüksek bir TYT puanı ve iyi antrenman yapmanız gerekiyor. İstanbul’da bulunması nedeniyle çok fazla talep gören Marmara Besyo kazanmak oldukça zordur. Ayrıca Marmara besyo kazanmak için iyi bir TYT puanı almanız gerektiğini unutmayın.

Marmara Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu

İstanbul Marmara Besyo Yetenek Sınavı Taban Puanları Kaç?

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Taban puanları yıldan yıla değişiklik gösteriyor. Ayrıca yıllardaki besyo taban puanlarını ele alacak olursak 260-280 puan arasında değiştiğini görüyoruz. Bu da demek oluyor ki iyi bir TYT puanınız yoksa burada besyo parkuruna bile giremeyebilirsiniz.

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi İstanbul’un neresinde?

Adres: Anadoluhisarı Yerleşkesi Spor Bilimleri Fakültesi PK, 34815 Beykoz/İstanbul

Yetenek Sınavları Ne Zaman Yapılıyor?

Bütün besyo spor bilimleri fakülteleri yetenek sınavlarını yapmadan önce sınav kılavuzu yayınlarlar. Çünkü sınav ile ilgili tüm detayların adaylara bildirilmesi gerekiyor. Üniversiteler genel olarak Haziran-Eylül ayları arasında yetenek sınavlarını yapıyorlar.

Yetenek Sınavına girmek için sağlık raporu gerekiyor mu?

Evet Marmara Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınava girecek tüm adaylar resmî sağlık kurumlarından veya özel hastanelerden alacakları “spor sınavlarına (“spor dalı”, “spor sınavı”, “fiziki etkinlik”, “yetenek sınavı”, “spor müsabakası”, “atletizm”, “spor yarışması” ifadelerinden biri) girmesinde sağlık yönünden bir sakınca yoktur” ibareli sağlık raporu gerekiyor.

Marmara Besyo Yetenek Sınavında Engelli Adaylar İçin Kontenjan Açılıyor mu?

Evet İstanbul Marmara Besyo Yetenek Sınavında engelli adaylar için kontenjanlar açılmaktadır. Ayrıca bu kontenjanlar diğer adayların kontenjanlarından farklı olarak açılmaktadır. Yani engelli adaylar sadece kendi aralarında değerlendirilip bu değerlendirme sonrasında kazanabiliyorlar.

Marmara Besyo Yetenek Sınavında Milli Sporcu Adaylar İçin Kontenjan Açılıyor mu?

Evet Marmara Spor Bilimleri Yetenek Sınavında milli sporcu adaylar için diğer kontenjanlar haricinde kontenjan açılıyor.

İstanbul Marmara Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Fakültesinden mezun olmanın diğer üniversitelere göre bir avantajı var mıdır?

Temel olarak baktığımızda tüm üniversitelerden mezun olan adayların gelişimi kendi ellerindedir. Yani iyi bir üniversitede okuyup kendini geliştirmeyen bir aday imkanları daha düşük ama kendi gelişimi için uğraşan ve kendini geliştiren bir adaydan daha iyi olmayacaktır. Kendini geliştiren bir aday hangi üniversitede olursa olsun başarı olur.

Öğretmen Atamalarında Marmara Besyo  Spor Bilimleri Mezunu Olmanın Avantajı Var Mıdır?

Hayır. Öğretmenlik atamaları KPSS puanına göre ve Sözlü sınava göre yapılmaktadır. Hiç bir üniversitenin öğretmen atamalarında diğer üniversitelere göre bir önceliği yoktur. Ancak yüksek taban puanlı öğrenci alan üniversitelerden mezun olan adayların KPSS sınavı için gerekli alt yapıya daha iyi oranda sahip olduklarını düşünürsek bu adayların kazanma oranları daha yüksek olacaktır. Sonuç olarak burada avantajı oluşturan üniversite değil adayın kendisidir. O aday daha düşük puanla öğrenci alan bir üniversiteye de gitse kendisi için çok da farklı bir durum olmayacaktır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu