Besyo Güncel Haberler

İstanbul Marmara Üniversitesi 2020 BESYO Kılavuzunu Açıkladı

Özel Yetenek Giriş Sınavı Takvimi


KILAVUZU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLA

ÖNEMLİ UYARI

Sınav giriş kaydı 24 Ağustos – 04 Eylül 2020 tarihleri arasında aktif olacak olan  https://basvuru.marmara.edu.tr/ linki üzerinden online olarak yapılacaktır.

Adaylardan, başvuru sırasında hiçbir şekilde elden belge alınmayacaktır. Adaylar, geçerliliği olan belgeleri başvuru sistemine, dijital olarak eksiksiz bir şekilde yüklemek zorundadır. Adayların kayıt tarihleri içerisinde (24 Ağustos – 04 Eylül 2020) sınav giriş kaydı için gerekli olan tüm belgeleri eksiksiz olarak sisteme yüklememiş olması durumunda sınav giriş kaydı kesinlikle onaylanmayacak, aday sınava katılamayacaktır.

Aday, sisteme dijital olarak yüklediği belgelerin doğruluğunu taahhüt eder. Bu belgelerde herhangi bir eksiklik, gerçeğe aykırı ve yanlış beyan olması durumunda; sorumluluğun kendisine ait olduğunu ve başvurusunun geçersiz sayılacağı hususunu kabul ettiğine dair beyanı online olarak onaylamak zorundadır. 

    • 24 Ağustos 2020, Pazartesi – 04 Eylül 2020, Cuma; Özel Yetenek Sınavı Başvuru -Ön Kayıt – Sisteme Evrak Yükleme: Aday öğrencilerin https://basvuru.marmara.edu.tr/ linki üzerinden online kayıt için gerekli belgeleri yükleyerek müracaat işlemlerini yapması,
    • 05 Eylül, Cumartesi – 11 Eylül 2020, Cuma; Evrakların İncelenmesi – Sporcu Deneyim Puanı Değerlendirmesi: Aday öğrenci evraklarının, Bölüm Başkanlıkları sorumluluğunda oluşturulan komisyonlar tarafından “Öğrenci Evraklarının Sistem Üzerinden Kontrolü” ve “Sporcu Deneyim Puanı Değerlendirmesi” kontrollerinin yapılması,
    • 12 – 13 Eylül 2020, Cumartesi – Pazar; Özel Yetenek Giriş Sınavına Girecek Aday Öğrenci Listelerinin İlanı: Başvuru işlemini tamamlayan ve kabul edilen adayların, özel yetenek giriş sınavına (Atletizm) girmeye hak kazanarak, başvuru sayfasından (https://basvuru.marmara.edu.tr/) ve resmi web sayfamız (https://sporbilimleri.marmara.edu.tr) üzerinden ilan edilmesi,
    • 14 Eylül 2020 Pazartesi – 20 Eylül 2020 Pazar; Özel Yetenek Giriş Sınavı (Atletizm).
    • 21 Eylül 2020, Pazartesi – 25 Eylül 2020, Cuma; Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi, Kazanan Aday Listesinin Hazırlanması: Bu tarihlerde, aday başvuru sayısı ve pandemi koşulları dikkate alınarak ihtiyaç halinde Atletizm sınavı için kullanılabilir.
    • 28 Eylül 2020, Pazartesi – 02 Ekim 2020, Cuma; Özel yetenek Sınav Sonuçlarının İlanı- Asil Kazanan Başvuruları ile Kazanan Aday Öğrencilerin Asıl Evraklarının Teslim Alınması ve Kontrolü: Asil kazanan öğrenciler, sisteme yükledikleri evrakların asıllarını elden teslim edeceklerdir. Belgelerin kontrolü, evrak kayıt kontrol komisyonu tarafından yapılacaktır. Aday kayıt esnasında sisteme yüklediği tüm belgelerin asıllarını eksiksiz olarak vermek zorundadır. Belgelerin gerçeğe aykırı olması durumunda başvurusu geçersiz sayılacak ve yerine yedek listesinden sırası gelen adaya kayıt hakkı tanınacaktır.

 

Elektronik Ortamda Yapılacak Başvurusunda İstenecek Belgeler


    1. 2020 YKS Sonuç belgesinin aslı, (TYT puanları; Yönetim 240, Antrenörlük 200, Öğretmenlik en düşük 400.000 inci başarı sırası, Milli Sporcular için Antrenörlük 180, Yöneticilik 200, Öğretmenlik en düşük 700.000 inci başarı sırası, Engelli adaylar için 100 puan).
    2.  T.C. kimlik numarası olan fotoğraflı kimlik kartı/nüfus cüzdanı iki yüzü de aynı sayfaya çekilmiş fotokopisi,
    3. Lise diplomasının aslı ya da noter onaylı sureti, Not: Adayın sınavı kazanması durumunda diplomanın aslını teslim etmesi zorunludur.
    4. Adayın son 1 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafı (dijital olarak yüklenecektir).
    5. Sağlık kuruluşlarından alınacak “spor sınavlarına (“spor dalı”, “spor sınavı”, “fiziki etkinlik”, “yetenek sınavı”, “spor müsabakası”, “atletizm”, “spor yarışması” ifadelerinden biri) girmesinde sağlık yönünden bir sakınca yoktur” ifadesini içeren bir sağlık raporu.

Not; Tüm bölümlere Sualtı Sporları ve Donanımlı Dalış sporları branşından sınava başvuracak adayların, ön kayıt sırasında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Anabilim Dalı tarafından verilen“ scuba (donanımlı dalış) ve/veya tüplü sualtı sporu yapmalarında sağlık yönünden bir sakınca olmadığını” onaylayan sağlık raporları ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu raporu bulunmayan ya da olumsuz olan adaylar, M.Ü. Spor Bilimleri Fakültesi giriş sınavlarında Sualtı Sporları ve Donanımlı Dalış branşından başvuru yapamazlar.

Engelli sporcu kontenjanına başvuracak adayların ise, YKS-2020 kılavuzunda yer alan engellilik durumlarını belirtir ilgili resmi kurumca düzenlenen “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” belgesinin aslını ya da noter tasdikli suretini ve fotokopisini getirmeleri zorunludur. “Engelli Sağlık Kurulu Rapor” unda, adayın başvurduğu spor dalında “spor yapmasına” mani bir hal olmadığı ibaresi de yer almalıdır.

    1. Adayların en az iki (2)  (Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü) veya üç (3) yıllık (Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümü) lisanslı sporcu olduklarını gösteren ilgili kurumca (Spor Genel Müdürlüğü, Federasyonlar, Milli Eğitim Bakanlığı veya bu kurumların İl/İlçe Müdürlüklerinden /temsilciliklerinden) verilen lisansın/belgenin aslı ya da noter onaylı sureti,
    2. Adayların ibraz ettikleri spor dalındaki vizeli lisans yıllarından herhangi bir yıla ait olmak koşuluyla, en az bir (1)  müsabakaya veya yarışmaya katıldıklarına ilişkin ilgili kurumdan (Spor Genel Müdürlüğü, Federasyonlar, Milli Eğitim Bakanlığı veya bu kurumların İl/İlçe Müdürlüklerinden /temsilciliklerinden) verilen resmi katılım belgesinin aslı ya da noter onaylı sureti (müsabaka listesi, müsabaka cetveli, müsabaka raporu, sonuç belgesi.
    3. Milli sporcuların spor dalında Türkiye’de milli sporcu olduklarını gösteren ve ilgili kurumca (Spor Genel Müdürlüğü, Futbol spor dalı için Türkiye Futbol Federasyonu) verilen belgenin aslı ya da noter onaylı sureti (Bkz. Kılavuz; Ek 1, sayfa 15)*
    4. Sporcu/Spor özgeçmiş puanına esas teşkil edecek belgenin (müsabaka listesi, müsabaka cetveli, müsabaka raporu, sonuç belgesi, antrenörlük veya hakemlik belgesi) aslı ya da noter onaylı sureti.
    5. Spor alan/kol mezunlarının durumlarını gösteren belgenin aslı (noter onaylı sureti ya da mezun olduğu Okul Müdürlüğü tarafından onaylı).
    6. Antrenörlük Eğitimi Bölümünün Judo, Karate-do veya Taekwondo branşları başvuruları için kuşak;  Golf branşı başvuruları için handicap belgesinin aslı ya da noter onaylı sureti.
    7. ÖNEMLİ UYARI:

İki bölüme birden başvuracak olan adayların istenen tüm belgeleri, 24 Ağustos – 04 Eylül 2020 tarihleri arasında her iki bölüm için de ayrı ayrı yüklemesi gerekmektedir.

 

Adayın Sınavı Kazanması Durumunda Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler


    1. TYT SONUÇ BELGESİ
    2. LİSE DİPLOMASININ ASLI, YA DA YENİ TARİHLİ MEZUNİYET BELGESİ                (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine geçerli değildir)
    3. KİMLİK FOTOKOPİSİ
    4. İKAMETGÂH BELGESİ
    5. 6 ADET 4,5×6 (cm) BOYUTUNDA FOTOĞRAF
    6. ASKERLİK TECİL BELGESİ(Erkekler için)
    7. SAVCILIK BELGESİ (sabıka kaydının olmadığını gösterir)
    8. SAĞLIK RAPORU(HEYET RAPORU) (en az 5 doktor tarafından düzenlenecek heyet raporu vermeye yetkili hastanelerden)
    9. MİLLİ SPORCULUK HAKKINDAN FAYDALANANLARIN, BAŞVURDUKLARI SPOR BRANŞINDA MİLLİ OLDUKLARINI GÖSTEREN, GSGM VEYA ÖZERK FEDERASYONLAR TARAFINDAN VERİLMİŞ MİLLİLİK BELGESİNİN ONAYLI SURETİ
    10. Online başvuru esnasında sisteme yükledikleri belgelerin asılları

Not: E Devlet üzerinden alınmış belgeler (lise diploması hariç) kayıt esnasında kabul edilecektir.

KILAVUZU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLA

 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu