Formasyon Duyuruları

Kilis 7 Aralık Üniversitesi 2021-2022 Formasyon Duyurusu

Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi bünyesinde 1332 öğrenci kontenjanı ile Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılmasına karar verilmiştir. Başvuru ile ilgili süreç aşağıda açıklanmıştır.

Başvuru Yapılması

Başvurular 1-5 Ekim 2021 tarihleri arasında aşağıdaki link üzerinden online olarak alınacaktır. Cumartesi ve Pazar günleri de online olarak başvurular yapılabilecektir. https://kilis.edu.tr/basvuru/

Kimler Başvuru Yapabilir

Aşağıda açıklanan kontenjanlara ilgili lisans programlarından mezun olanlar başvuru yapabilirler. Başvuru için gerekli belgeler başvuru formunda açıklanmıştır.

Başvuru Değerlendirme Kriterleri

Başvurular öğrencilerin genel not ortalamaları dikkate alınarak sıralama yapılır ve kayıt hakkı kazananlar kontenjanlara göre belirlenerek ilan edilir. Sıralamada 4’lük not sistemi esas alınır.
100’lük not sistemiyle mezun olan öğrencilerin notlarının 4’lük sistemdeki karşılığının hesaplanmasında Yükseköğretim Kurulu’nun not dönüşüm tablosu esas alınır. Genel not ortalamasında eşitlik olması durumunda üniversite giriş puanı yüksek olanlara öncelik verilir.

Sonuçların Açıklanması

Başvurular yukarıda açıklanan kriterlere göre değerlendirildikten sonra kayıt için hak kazananlar 6 Ekim 2021tarihinde Kilis 7 Aralık Üniversitesi internet sayfasında duyurulacaktır.

Kesin Kayıtlar

Kesin kayıtlar 7-8 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak kayıt başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir. İlgili tarihler arasında kayıt yaptırmayan adayların yerine sayısı kadar yedek adaylar arasından kayıt yapılacaktır. 11 Ekim 2021 tarihinde yedek adaylardan kazananların kayıtları yapılacaktır.

BAŞVURU VE DİĞER DETAYLAR İÇİN BURAYA

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu