Formasyon Duyuruları

2022 Hakkari Üniversitesi Pedagojik Formasyon Duyurusu

Hakkari Üniversitesi Formasyon ne zaman yapılıyor? Hakkari Üniversitesi formasyon duyurusu, formasyon haberi. 2022 Hakkari Üniversitesi formasyon, Hakkari pedagojik formasyon duyurusu aşağıdadır.

2022 Hakkari Üniversitesi Formasyon Duyurusu

Hakkari Üniversitesi Formasyon Başvuru Detayları
BEDEN EĞİTİMİ KONTENJANI 36
BAŞVURU TARİHİ 15 Ağustos 2022 – 21 Ağustos 2022
SONUÇLARIN AÇIKLANMASI 23 Ağustos 2022
KAYIT TARİHİ 25 Ağustos -2 Eylül 2022
FORMASYON ÜCRETİ 2505 TL * 2
Hakkari Üniversitesi Formasyon Duyuru Dosyası 
2022 HAKKARİ FORMASYON DUYURUSUNU GÖRÜNTÜLE
Hakkari Üniversitesi Formasyon ONLİNE Başvuru
2022 HAKKARİ FORMASYON ONLİNE BAŞVURUSU YAP
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvurularda ve Kontenjanların Dağılımında Dikkat Edilecek İlkeler
  1. “formasyon.hakkari.edu.tr” adresindeki online kayıt formunun belirtilen başvuru tarihleri arasında doldurulması ve kesin kayıt hakkı kazanıldığı takdirde gerekli belgelerin başvuru takvimine göre Eğitim Fakültesi-Formasyon Kayıt Masalarındaki görevlilere şahsen elden teslim edilmesi gerekmektedir. Posta, faks veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Noter vekâleti ile başkasının adına kayıt yapılabilecektir.
  2. Yerleştirmeler, mezuniyet not ortalamasına göre yapılacağından transkriptlerdeki not ortalamaları 100’lük not sistemine göre olmayan adaylar YÖK not dönüşüm tablosuna göre hesaplanmış mezuniyet notunu ibraz etmek durumundadır.
  3. Mezuniyet not ortalamasına göre asil ve yedek aday listeleri düzenlenecek olup eşitlik halinde yaşı büyük olan adaya öncelik verilecektir.
  4. Bölümlere göre kontenjanlar, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde öğretmenlik uygulamasına yönelik eğitim almış ilgili kadrolu branş öğretmenlerinin sayısına göre belirlenmiştir. Ayrıca, sertifika programına başvurulan branşta başvuru sayısı 6’nın altında kaldığı durumlarda o branştan programa öğrenci alımı yapılmayacaktır.
  5. Toplam başvuru sayısı 50’nin altında kaldığı durumda ise Sertifika Programı Açılmayacaktır.
  6. Sonuçlara itirazlar kesin kayıt hakkı kazanan aday listesinin ilanından itibaren en geç 1 (bir) iş günü içinde yapılacaktır. Daha sonra yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
  7. Dersler 26-30 haftası 2022’de başlayacaktır.
  8. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programındaki derslerin %40’ı uzaktan öğretim yoluyla %60’ı yüz yüze yapılacaktır.
  9. Derslere devam zorunluluğu teorik dersler için %70uygulamalı dersler için %80okullarda gerçekleştirilecek öğretmenlik uygulaması dersi için ise %100 dür.
  10. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıt yaptıranlar derslere devam durumu, muafiyet, sınav işlemleri gibi konularda Hakkâri Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine tabidir.
  11. 27 Temmuz 2022 tarihli ve 31905 sayılı resmi gazete ilanında belirtilen 5874 numaralı “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları Ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar” gereğince Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti 5010 TL olup kayıt esnasında ilk taksit 2.505 TL’ dir. Diğer taksit olan 2.505 TL ise II. dönem başında olmak üzere iki eşit taksitte ödenecektir.
  12. Ödemeler dekont üzerinde öğrencinin T.C. kimlik numarası, adı, soyadı olacak şekilde yatırılmalıdır.
Banka Hesap Numarası: IBAN: TR 0400 0120 0938 2000 0500 02 21
Eğitim Fakültesi D.S.İ. Hesabı
* Kesin kayıt işlemlerinden sonra herhangi bir nedenle (yanlış yatırma, yanlış beyan vs.) ücret iadesi KESİNLİKLE yapılmayacaktır.
  1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına ilişkin önemli tarihler aşağıdaki tabloda detaylı olarak verilmiştir.
  2. Kesin kayıt başvurusu için gerekli evraklar:
1) Başvuru formunun imzalı çıktısı,
2) Mezuniyet belgesi ya da diploma (kendi üniversitesi ya da ilgili kurumlarca tasdikli sureti veya kare kodlu e-devlet çıktısı),
3) Onaylı transkript (aslı veya kendi üniversitesi ya da ilgili kurumlarca tasdikli sureti)
4) Nüfus cüzdan fotokopisi (aslını ibraz etmek kaydıyla),
5) Bir (1) adet vesikalık fotoğraf (arkasına adı soyadı ve T.C. kimlik numarası yazılmalı),
6) Sertifika Programı 1. taksit ödeme dekontu,
7) Başvuru evrakları şeffaf dosya içinde teslim edilmelidir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu