Özel Haber

BESYO’ya Hazırlanan Adayların Dikkatine! Doğru Isınma Olmalıdır?

BESYO’ya Hazırlanırken Doğru Isınma Nasıl Yapılır?

VİDEO AŞAĞIDA YAZI SONUNDA YER ALMAKTA.

Beden eğitimi bölümlerine ,polis okullarına ,askeri okullarına vb. spor okullara hazırlanan adaylar ısınma hareketlerini ne kadar doğru ve etkili bir biçimde yapıyor.Bugün ki yazımızda bu konuyu ele aladık.

Özellikle BESYO bölümlerine hazırlanan adaylar antrenöleri eşliğinde veya kendileri tek başlarına çalıştıklarında  doğru ısınma nasıl olur ve ne düzeyde etkili ısınmayı yaparım diye düşünüyorlardır.

Spordan önce yapılan ısınma hareketlerine çoğumuz aşinayız, ancak kaçımız durup yaptığı şey hakkında düşünüyor? “Isınma hareketlerinin amacı nedir?” Bu üzerinde düşünmeye değer bir soru, çünkü ısınma hareketleri sadece incinmeleri önlemek amacıyla yapılmaz, aynı zamanda performansınızın üzerinde de çok büyük etkisi vardır. Isınma hareketleri hakkında geleneksel görüş bu egzersizleri sıkıcı, yapmış olmak için yapılan bir şeymiş gibi gösterse de ısınmak son derece eğlenceli, aynı zamanda faydalı olabilir. Öyleyse ısınma hareketlerinin amacı nedir?

Belli bir dinlenme süresinden sonra, kaslarınız sert olacak ve maksimum düzeyde performans gösteremeyecektir. Isınmanızın ilk aşaması işe yarayacaktır ama hala sert kalmış ve henüz yoğun çalışmaya hazır olmayan kas gruplarınız vardır. Esneme hareketleri, kaslarınızı uzatmaya ve bu sertliği gidermeye yardımcı olabilir. Bütün bedeninizdeki kasları esnetmeniz faydalı olacaktır ama esneme rutininizi yapacağınız aktiviteye uyarlamanız, söz konusu sporda çalışan temel kas gruplarını esnetmek için fazladan zaman ayırmanız da önemlidir

Farklı esneme türleri vardır, en bilinenleri arasında statik ve dinamik esneme hareketleri sayılabilir. Statik esneme, esnemenin geleneksel türüdür ve kaslarınızı uzatarak onların sabit pozisyonda kalmasını sağlar. Dinamik esneme ise hareket yoluyla kasları uzatmayı hedefler, atak hareketi ve kol çevirme dinamik esnemeye örnek olarak gösterilebilir. Dinamik esnemenin püf noktası bunun bir esneme hareketi olduğunu unutmamak ve her harekette kasları olabildiğince uzatmaya çalışmaktır. Dinamik esneme, seansınız boyunca yapacağınız bazı hareketleri yeniden yapmanıza olanak tanır, ancak esneme kalitesi iyi olduğu sürece, iki esneme türü de istenen faydayı sağlar.

BESYO bölümlerine hazırlanan adaylar için İstanbul’da bulunan Marmara BESYO mezunu alanında uzman  S.E.Ç Spor Akademsi  antrenörü Sadık Emre Çiftci hocamızla  doğru bir şekilde statik ısınma  nasıl yapılır? Akılda kalacak şekilde aşağıdaki video’dan izleyebilirsiniz.

İstanbul Avrupa yakasında Beden Eğitimi Bölümlerine hazırlanmak isteyen adaylar kursumuzla iletişime geçebilirler. S.E.Ç Spor Akademsi  0532 663 97 62  İnstagram:  @secsporakademisi

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu