Besyo Güncel Haberler

Besyomu ? Spor Bilimleri mi ?

Besyo ve Spor Bilimleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Besyo ve spor bilimleri fakülteleri arasındaki fark nedir?Bu konu başlamadan önce BESYO’ nun ne olduğunu açıklamak gerekir. BESYO = Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu. Yani BESYO dediğimiz şey aslında yüksekokul oluyor. Halk arasında Yüksekokul deyince  akla 2 yıllık meslek yüksekokulları geliyor. Fakat Yüksekokul ile Meslekyüksekokul farklıdır. Fakat bu halk arasında pek bilinmiyor. Bundan dolayı halk arasında Besyo pek iyi bilinmiyor. Hatta besyo okuyan çoğu kişi şu soruya denk gelmiştir. ” 2 yıllık mı 4 yıllık mı ? “

Yüksekokul nedir ? Fakülte Nedir ? 

Yök’ün yaptığı açıklamaya göre tanımlamalar şu şekildedir :

  • e) Fakülte: Yüksek düzeyde eğitim – öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan; kendisine birimler bağlanabilen bir yükseköğretim kurumudur.
  • g) Yüksekokul: Belirli bir mesleğe yönelik eğitim öğretime ağırlık veren bir yükseköğretim kurumudur.

Besyo ile Spor Bilimleri arasında ki fark nedir ?

Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ve Spor bilimleri arasında öğrenciler açısından isim farkından başka fark yoktur. Her ikisi de 4 yıllık lisans bölümleri içeriyor. İkisinden de mezun olan öğrenciler aynı seviyede lisans diploması almış oluyorlar. İdari açıdan ise Besyo’yu Müdür Spor Bilimleri Fakültesini ise Dekan yönetmektedir.Ödenek konusunda ise fakültelerin aldıkları ödenekler yüksekokul ödeneklerinden daha fazladır.

Spor Bilimleri Okuyorum Besyo Okuyanlardan Avantajlı mıyım ?

Halk arasında Fakülte okuyanlar Yüksekokul okuyandan daha yüksek gibi görünse de bu tamamen bazı kimselerin tamamen bilgisizliğinden kaynaklanıyor. Her ikisini de okuyanlar aynı seviyededir. Ön planda olan ise kişinin kendisidir. Kendini geliştiren kişi spor bilimleri de okusa besyo da okusa bir adım öndedir. Ayrıca atamalarda mezun olundan yüksekokul veya fakülteye göre değil KPSS puanına bakılarak yapılır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu