Besyo Güncel Haberler

Besyo’da ve Spor Bilimleri’nde 800 Bin Barajı Kimleri Etkiliyor?

Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliğinde 800 bin barajı nedir? Beden eğitimi öğretmenliğine sekizyüzbin barajı geldi.

Bilindiği üzere bütün öğretmenlik bölümlerine Tıp ve Hukuk’da olduğu gibi sıralama barajı getirildi. Yani sınavda ilgili puan türünde istenen sıralamaya giren adaylar öğretmenlik bölümünü tercih edemiyor.

Besyo ve Spor Bilimleri bölümlerine ise 800 bin sıralama barajı getirildi. Ama bu sıralama barajı besyo bölümleri içerisinde sadece öğretmenlik bölümlerine getirilmiştir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Engellilerde Beden Eğitimi Öğretmenliği gibi öğretmenlik bölümlerine başvuru yapabilmek için (yetenek sınavı için TYT, tercih ile alan besyolar için AYT Eşit Ağırlık) ilgili puan türünde ilk 800.000 sıralamada olunması gerekmektedir.

Besyo, Spor Bilimleri ve Beden eğitimi öğretmenliği 800 bin barajı milli sporcular için geçerli mi? Evet. başarılı milli sporcularında Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümüne girebilmeleri için TYT veya AYT EA puan türünde 800 bin sıralamaya girmeleri gerekiyor. Aksi durumda milli sporcularda beden eğitimi öğretmenliği bölümüne giremezler. Bu durum YKS kılavuzunda açıkça belirtilmiştir. YKS kılavuzunun 7.4. SPOR DALLARINDA ÜSTÜN BAŞARILI ADAYLAR bölümünde aşağıdaki ifadeler yer almaktadır.

Öğretmenlik programları için Y-TYT’de en düşük 800 bininci sırada olmak gerekmektedir (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır.). Öğretmenlik programlarını tercih edecek adayların Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ni incelemelerinde yarar görülmektedir

2022 yılında beden eğitimi ve spor öğretmenliğinde TYT ve AYT EA puan türlerinde 800 bin (sekizyüzbin) sıralama şartı aranacak mı sorusunun cevabı evettir. Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü okumak isteyenlerin 800 bin sıralamaya girmesi gerekmektedir.

Beden eğitimi ve spor öğretmenliğinde 800 bin sıralama barajından kimler muaftır? YKS kılavuzuna göre beden eğitimi öğretmenliğine girebilmek için tüm adayların 800 bin barajı içerisinde olması gerekiyor. Herhangi bir muafiyet söz konusu değildir.

Sonuç olarak özetleyecek olursak;

  • Beden Eğitimi öğretmenliği için 800 bin şartı getirildi
  • Antrenörlük eğitimi bölümü için 800 bin şartı getirilmedi
  • Spor Yöneticiliği bölümü için 800 bin şartı getirilmedi
  • Rekreasyon bölümü için 800 bin şartı getirilmedi

Besyo Taban Puanları 2023

45 Yorum

  1. YÖK tarafından yapılacak milli sporcu yerleştirmesi için 800.000 barajı olmayacaktır. Bu bilgi ÖSYM milli sporcu kılavuzunu yayınladığında netleşecektir.

    Bu ifadeyi biraz daha açıklar mısınız?

  2. Benim anlamadığım nokta bu ilk 800 bin şartı tyt ile BESYO’ya girecekler için mi geçerli yoksa ayt ile Besyo tercih edecekler için mi geçerli? Ayriyetten başvuru yaparken ham puan mı dlkate alınacak yoksa diploma notununda eklendiği puanla mı başvuru yapılacak? Cevaplarsanız sevinirim

    1. Bir çok mal var aramızda ne yazık ki adamlar 800 bin braji gelmeyenleri almıyoruz diyor bunu itina ile soranlar var geçmesek geçmiyormuşuz yokkkk geçiyorsunuz 0 puanla bile ahiret köprüsünden geçiyorsunuz salaklar… ssjsjsjsjs

  3. Yani beden öğretmenliği ile ilgili yetenek sınavına girmeden AYT eşit ağırlık puanıyla 800e giren öğrenci normal bir bölüm tercih ediyor gibi yetenek sınavı olmadan kazanabilir mi

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu