Besyo Güncel Haberler

Besyocular Türkçe’ye Nasıl Çalışmalı ?

Besyo sınavlarına girebilmek için herkesin bildiği gibi YGS sınavına girmek gerekiyor.

YGS sınavında en çok puan getiren soruların başında Türkçe soruları gelir. Peki Türkçe’den yüksek net yapabilmek için nasıl çalışmalıyız ?

Ygs sınavında en çok puan getiren Türkçe sınavında genel olarak dil bilgisi okuduğunu anlama ve muhakeme gücü ölçülür. Dil bilgisini nasıl çalışacağınız belli. Konu çalışıp sürekli ve bol bol sorular çözmeniz gerekiyor.

Asıl mesele ve herkesin takıldığı mesele okuduğunu anlama ve muhakeme kısmı. Herkes bir şekilde Türkçe yazılan yazıları okuyabiliyor. Ama ÖSYM’nin derdi o yazılanları okumanız değil. Okuduklarınızı anlamanız ve onları yargılayabilmeniz ÖSYM sorularında çok önemlidir.

Bazı arkadaşların parağraf sorularını çözebilmek için sık sık kitap okumaya başladıklarını görüyorum duyuyorum. Bence bu doğru bir davranış değil. Çok uzun zamanlardır okuyorsanız sorun olmayacaktır zaten ama gelmiş sınava birkaç kalmış şu dk den sonra kitap okumanın size faydası olmayacaktır. Çünkü okuduğunuzdan dönüt alamayacaksınız. Okuduğunuzdan bir şey anladınız ama doğru mu anladınız ? Bunun dönütünü nasıl alacaksınız ? Bundan dolayı ben paragraf sorularına kitap okuyarak değil tamamen paragraf soruları çözerek çalışmanız gerektiğini düşünüyorum.

Günde en az 50 paragraf sorusu çözüp yanlışlarını doğrularını inceleyen neden yanlış yaptığını anlamaya çalışan ve anlayanların 1-0 önde olacağını düşünüyorum. YGS sınavına henüz bol zaman var gibi görünse de zaman su gibi akıp geçiyor. Herkesin bir an önce iyice derslere sarılması gerekiyor. Unutmayın çok iyi sporcu olsanız dahi YGS puanınız düşükse bırakın kazanmayı bazı yerlerde sınavlara bile giremezsiniz çünkü üniversiteler sınava girebilmeniz için YGS barajları belirliyor. Bazı üniversitelerde bu baraj 180 iken bazılarında 230’a kadar çıkabiliyor.  Türkçe sınavından yapacağınız fazla netler puanınıza muazzam bir katkı sağlayacaktır.

Herkese kolay gelsin başarılar diliyorum HAK EDEN KAZANSIN !

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu