Besyo Güncel Haberler

Beden Eğitimi Dersi İçin DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursu) Kaldırıldı

Beden Eğitimi Dersi İçin DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursu) Kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Sayıştay raporlarında yer alan tespitlere uygun olarak, amacından uzaklaşan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında çok önemli değişikliklere gitti. Bu değişikliğe göre 5 ve 6 sınıflar ile 9 ve 10. sınıflarda DYK kursları açılamayacak.
Bundan sonraki süreçlerde DYK kursları sadece 7.8.11. ve 12. sınıf düzeylerinde açılacak. Ayrıca Beden Eğitimi ve müzik gibi derslerden DYK kursu açılmayacak.
Sayıştay raporuna göre;2019-2020 eğitim öğretim yılında 836.699 adet kurs açılması kararlaştırılmış olup en çok tercih edilen derslerin önceki yıllarda da olduğu gibi öğrenciler akademik gelişimi açısından en önemli kabul edilebilecek derslerden olması, destekleme ve yetiştirme kurslarının temel amacıyla uyumluluk arz etmektedir. Ancak Beden Eğitimi, Müzik vb. derslerden açılan kurslar ile 7, 8, 11 ve 12’nci harici sınıflar için kurs açılması bu kursların asli amacı ya da var oluş gerekçesi ile örtüşmemektedir.
Sayıştay raporlarını dikkate alarak Milli Eğitim Bakanlığı DYK yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Yeni DYK yönetmeliğini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

MEB_DYK_24_10_2020_TARİHLİ_YAYIMLANMIŞ_VE_İŞLENMİŞ_HALİ

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu