Besyo Güncel Haberler

Antrenmanın Kaslara Etkisi

Antrenmanların kaslara ne gibi etkisi vardır ? Antrenmanlarla kaslara neler yükleyebiliriz ? Kaslar antrenmanlardan nasıl etkilenirler ?

Vücudumuzdaki kaslara yükleyebileceğimiz 3 antrenman çeşidi bulunmaktadır.

  • Kuvvet geliştirme
  • Sürat geliştirme
  • Dayanıklık geliştirmeye yönelik antrenmanlar.

Kas kuvvetinin artması için olması gereken şey kas liflerinin kalınlaşmasıdır. Kas lifleri ne kadar kalınsa o kadar yüksek kuvvet değerlerine ulaşırlar.Kas liflerin kalınlaşması ise doğru ve yeterli yüklenmeye bağlıdır. Yani kuvvet kazanacağım diye bilinçsizce ve aşırı yüklenme yapmak yarar yerine zarar verebilir.

Kuvvetin büyümesi etkileyen birçok faktör vardır bunlardan biriside doğal sınırlardır. Mesela kadın ve erkeği ele alalım ikisinde de aynı ölçüde kas olmuş olsun. Sizce hangisi daha kuvvetlidir ? Tabi ki erkek daha kuvvetlidir. Çünkü Kadının kas kuvveti erkeğin kas kuvvetinden ortalama olarak % 30 daha azdır. Bu durumda kadının ve erkeğin kas ölçüleri aynı olsa dahi erkeğin kuvveti daha fazladır.

Tabi bu etken erkekler arasında da vardır. Yani aynı kas ölçülerine sahip iki erkeğin kuvveti de birbirinden farklı olabilir. Bunda da gerek antrenman yöntemlerinin gerek genetik yapının etkisinden söz edebiliriz.

Sonuç olarak : 

Antrenmanın kaslar üzerinde kuvveti geliştirme, sürat arttırma, ve dayanıklığı geliştirme gibi etkileri vardır. Bunun yanında düzenli olarak antrenman yapmanın kaslara Glikojen depolarını arttırma, kasılma hızını arttırma, aktif kılcal damar sayısını arttırma gibi birçok faydası olduğunu da söyleyebiliriz.

Ayrıca kas çeşitlerini ve bunların özelliklerini okumak için BURAYA tıklayınız.

 

Bir Yorum

  1. Evet bunlar doğru ama keşke kuvvet antrenman metodlarının sürat antrenman metodlarının dayanıklılık antrenman metodlarının kas üzerindeki etkisinden ayrı ayrı bahsetseydiniz daha etkili ve bilgi dolu bi yazı olurdu. Teşekkürler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu