2019 Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınav Sonuçları

Ankara Üniversitesi Besyo Spr Bilimleri Yetenek Sınavı Sonuçları 2019

Kesin Kayıt Tarihleri: 19 Ağustos 2019 Pazartesi günü mesai saatleri içerisinde (09.00-17.00 arası) Mazeretli Olanlar İçin Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2019 Salı günü mesai saatleri içerisinde (Mazeretli olanlar için kayıt günü), (09.00-17.00 arası)
Kayıt Adresi: Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Ankara Üniversitesi Tandoğan
Yerleşkesi, Ord. Prof. Dr. Şevket Aziz KANSU Binası Beşevler/ANKARA (Telefon: 0312 214 13 50-64 / PBX, Dâhili: 6159/6163/6164) adresinde yapılacaktır.

Erkek Aday Yerleştirme Sonuçları İçin BURAYA..

Kadın Aday Yerleştirme Sonuçları İçin BURAYA..

Engelli Aday Yerleştirme Sonuçları İçin BURAYA..

Aşağıdaki belgeleri eksiksiz olarak teslim etmeniz gerekmektedir.

1. 2019 TYT Sonuç Belgesi’nin iki nüsha bilgisayar çıktısı,
2. Lise diplomasının aslı ve fotokopisi (veya yeni tarihli mezuniyet belgesi ve fotokopisi), (belgelerin aslı görüldükten sonra fotokopisi ile kayıt yapılacaktır),
3. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını gösteren kimlik belgesinin aslı ve fotokopisi,
4. 3,5×4,5 cm boyutlarında biyometrik çekilmiş 6 adet fotoğraf,
5. Üniversitemize yerleşen öğrencilerden İngilizce Hazırlık Sınıfı’na katılmak isteyenler bu taleplerini kayıtlar sırasında dilekçe ile bildirmek zorundadır.
6. Üniversitemize yerleşen öğrencilerden, Fakültemizde verilen Temel Yabancı Dil derslerinden muaf olmak isteyenler gerekli belgelerini, Ankara Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen akademik takvimde belirtilen Yabancı Dil Düzey Belirleme/Yeterlik ve Muafiyet Sınavlarından önce Yabancı Diller Yüksekokulu’na teslim etmek zorundadır (Ulusal/uluslararası sınavlar ve bu sınavlardan elde edilen puanların Yabancı Diller Yüksekokulu Yeterlik Sınavları ile denklikleri www.yabdil.ankara.edu.tr adresinden ilan edilecektir).
7. Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görüp Üniversitemize yerleşen öğrencilerden muafiyet talebinde bulunacak olanlar not döküm belgeleri ile ders içeriklerini gösterir onaylı belgelerini 19 Ağustos 2019 – 9 Eylül 2019 tarihleri arasında Fakülte/Konservatuvar/Yüksekokul Dekanlığı/Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bürosu’na teslim etmelidirler. Belirtilen tarihe kadar getirilmeyen belgeler muafiyet için dikkate alınmayacaktır.

Not:
– Engelli adaylar bu belgelere ek olarak engelli raporlarının asıllarını fotokopisiyle birlikte ibraz etmek zorundalar.
– Engelli adayların 2018 yılına ait TYT puanları da kabul edilecektir. Aynı şekilde 2018 TYT Sonuç Belgesi’nin iki nüsha bilgisayar çıktısını ibraz etmeleri gerekecektir.

EK YERLEŞTİRME BAŞVURULARI
Kesin kayıtlar sonrasında boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme tercih başvuruları, daha sonra açıklanacak bir tarihte https://sporbilimleriyeteneksinavi.ankara.edu.tr internet adresinden yapılacaktır. Ek Yerleştirme Başvuruları kesin kayıtları daha sonra açıklanacak bir tarihte, Ankara Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğrenci İşleri bürosunda yapılacaktır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu