Analiz-YorumBesyo Güncel Haberler

Zonguldak B.E.Ü Besyo Sonuçlar Analiz 2015

2015-2016 Eğitim öğretim yılı için üniversites tarafından öğrenci alımı için özel yetenek sınavı yapılmıştır. Yapılan sınav sonucunda 20 bayan 30 erkek öğrenci alımı gerçekleşmiştir. Sınava başvurular online olarak alınmıştır.

Sınavda tek parkur sistemi uygulanmıştır. Yani herkes bir parkura çıkıyor parkurdan alınan puan+başlama puanı toplanıyor ve YP puanı oluşturuluyor. Ve sonrasında oluşturulan YP ye göre sıralama yapılıp kontejyan sayısı kadar kişi kazanmış oluyor.

Sınava giren tüm adaylara 2 hak veriliyor ve 2 hak içerisinde en iyi olan derece hesaplamaya dahil oluyor. Ayrıca sınavda ORTALAMA DERECE barajı vardır. Yani sınava girenlerin ortalama derecesi 55 ise 55 üzerinde derece yapanlar hesaplamaya alınmıyor. Böylece hem sporcu hemde puanı olan adayların kazanma şansı artıyor. Bu sistemde 500 YGS 500 OBP olsa dahi ortalama dereceden kötü yapan aday elenmiş sayılıyor.

Şimdi 2015 sınavında Zonguldak B.E.Ü besyo sınav sonuçlarının analizlerine bakalım:

Sınava toplam yanlış hatırlamıyorsam 2700 civarında başvuru olmuştu. Bunun sebebi ise Sınava online başvuru yapılabilmesiydi. Fakat sınava girenlerin sayısı başvurandan çok az oldu. Birçok kişi sınava girmedi.

Sınava girip kazanan ERKEK ASİLLERİN ORTALAMA DEĞERLERİ ŞUNLARDIR

ASİL KAZANAN ERKEKLERİN DEĞERLERİ

 

 

Erkeklerin sonuçlarında görüldüğü gibi birçok yerde olduğu gibi öğretmenlik bölümünü kazanmak için iyi bir başlama puanına ihtiyaç duyulmaktatır. Ayrıca hesaplamaya dahil olabilimek için zaten ortalama dereceden daha iyi bir derece yapmış olmanız lazım. Yanlış hatırlamıyorsam ortalama derece 59 civarında birşeydi. Ama tabloda görüldüğü gibi ortalama dereceden az birşey iyi yapmak yeterli olmuyor.

Sonuç olarak Erkeklerin bu üni de öğretmenlik kazanabilmesi için iyi bir başlama puanına ve parkur becerisine sahip olması gerekiyor.

Sınava giren kızların ortalama değerleri ise şunlardır :

ASİL KIZLARIN DEĞERLERİ

Kızların ortalama başlama puanına baktığımız zaman erkeklerinkinden daha düşük bir ortalama oldugunu görebiliyoruz.  Fakat yinede ortalama olarak yüksek bir başlama puanı olması gerekiyor.

Genel olarak sonuçları yorumladığımızda ZONGULDAK B.E.Ü Besyo öğretmenlik kazanabilmek için yüksek bir başlama puanı ve ortalama üzerinde parkur becerisi olması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu