Besyo Yetenek Sınavları

2024 Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı

Van YY. Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek sınavı ne zaman yapılıyor? Van YY. Üniversitesi besyo parkuru, besyo mülakatı yetenek sınavı kılavuzu. 2024 Van YY. Üniversitesi Besyo, Van YY. besyo spor bilimleri yetenek sınavı kılavuzu aşağıdadır.

2024 Van Yüzüncü Yıl Besyo Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2023
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi Öğretmenliği Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 160 TYT 160 TYT 160
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2023
Başvuru Tarihi: 01- 07 Ağustos 2023
Yetenek Sınavı Tarihi 15 – 18 Ağustos 2023
Sonuçların Açıklanması 22 Ağustos 2023
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2023 Van Yüzüncü Yıl BESYO KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2023 Van Yüzüncü Yıl ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

2022 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı

Van YY Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2022
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor  Y-TYT 800 Bin Barajı  Y-TYT 800 Bin Barajı  Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 140 TYT 140 TYT 140
Mersin Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2022
Başvuru Tarihi: 01-07 Ağustos 2022
Yetenek Sınavı Tarihi 16 -19 Ağustos 2022
Sonuçların Açıklanması 22 Ağustos 2022
Van YY Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2022 VAN BESYO KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Van YY Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2022 VAN BESYO ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

Online Kayıt Başvuru Aşamaları

1. Adaylar; 01-07 Ağustos 2022 tarihleri arası https://ozelyetenek.yyu.edu.tr web sayfası üzerinden online kayıt yapacaklardır (Online kayıt yapmayan adaylar daha sonra sınav başvurusu yapamazlar).

2. Adaylar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu programlarından, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı ve Antrenörlük Eğitimi Programlarının her ikisine de başvuru yapmak istiyorlarsa bu programları 1. ve 2. tercih olarak belirtmelidirler.

3. Online kayıt işlemi ile ilgili tüm sorumluluk adaya aittir. Eksik veya hatalı bilgi beyan eden adayın başvurusu kabul edilmeyecektir. Beyanda sahtecilik tespit edilmesi halinde üniversitmizce yasal işlem başlatacaktır.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi  Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2021

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği: TYT 800 Bin Barajı
  • Antrenörlük Eğitimi: 180 TYT

Ülkemizde yaşanan COVİD-19 salgınının artış göstererek ciddi boyutlara ulaşmasından dolayı daha önce yayınlamış olduğumuz Özel Yetenek Sınav Yönergemizin 22. Maddesinde belirttiğimiz (Madde 22: Uygulama sınavının yapılamaması halinde Özel Yetenek Sınav evrakının değerlendirilmesi yeni tip korona (Covid-19 ) pandemi salgını nedeniyle uygulama sınavının yapılamaması durumunda, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Antrenörlük Eğitimi Programına online kayıt yaptıran adaylar vermiş oldukları başvuru evrak dosyası içeriğine göre “TYT puanı, OBP puanı ve varsa Spor Özgeçmiş Puanı” değerlendirilerek yerleştirme sonuçları ilan edilecektir.) üzere Sınav Komisyonun kararı ile Özel Yetenek sınavımız aşağıda belirtilen şekilde değerlendirilecektir.

Van Besyo 2021 Online Başvuru Linki

09-13Ağustos 2021 tarihleri arası https://ozelyetenek.yyu.edu.tr web sayfası üzerinden online kayıt yapacaklardır (Online kayıt yapmayan adaylar daha sonra sınav başvurusu yapamazlar).

Van Besyo Sınav Tarihleri

NOT: SADECE ÖZGEÇMİŞLE ALACAK

Sınav Komisyonun kararı ile Özel Yetenek sınavı için BURAYA

2021 BESYO Sınav Yönergesi̇ için BURAYA

2020 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi  Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı Kılavuzu

2021 Başvuru İçin Gerekli Şartlar

1. T.C.veya K.K.T.C.vatandaşı olmak.

2. Başvuru tarihinde bir ortaöğretim kurumundan mezun veya mezun olabilir durumda olmak. (Kesin kayıt tarihlerinde mezuniyet belgesinin aslını beyan etmeyen aday kayıt hakkını
kaybeder).

3. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programına başvuru yapacak adayların 2021-TYT de en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir. Sıralamaya giremeyen aday
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı yetenek sınavına başvuru yapamaz.

4. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programına 2020-TYT dönüştürülmüş puanı ile başvuru yapacak adayların dönüştürülmüş puanlarının 2021-TYT nihai sınav puanı ile en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir.

5. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programına başvuru yapacak Engelli ve Milli Engelli adayların (Bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mentalretardasyon) ile
“yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu,  RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) 2021-TYT’ de en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olmaları, engel gruplarından en az birinden engel oranının % 40 ve üzeri, çalışabilir durumda olduğunu
mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir. Bu adayların puanları, sınavın yapıldığı yıl dâhil 2 yıl süreyle geçerlidir.

6. Antrenörlük Eğitimi Programına başvuracak adayların 2021-TYT puanının en az 180puan, 2020-TYT dönüştürülmüş puanının (2021-TYT nihai sınav puanı) en az 200 puan veya üzeri olması gerekir.

7. Antrenörlük Eğitimi Programına başvuracak Spor Lisesi çıkışlılar ve Milli sporcular için en az 150puan veya üzeri olması gerekir.

8. Antrenörlük Eğitimi Programına başvuracak Engelli ve Milli engelli adayların(Bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mentalretardasyon) ile “yaygın gelişimsel
bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) TYT
puanı 100 veya üzerinde olmalı ve belirtilen engel gruplarından en az birinden engel oranının % 40 ve üzeri, çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık
kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir. Bu adayların puanları, sınavın yapıldığı yıl dâhil 2 yıl süreyle geçerlidir.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi  Besyo Spor Bilimleri Misyonu

Yüksekokulumuz Eğitim ve Öğretimde kaliteli eğitim, araştırma ve projelerde çağın gereksinimlerine uygun bilgi üretmek ve topluma hizmet sunma sorumluluğunda bir misyon üstlenmiştir. Çağdaş bilgilerle donatılmış ve bu bilgileri aktarma yeteneğine sahip, araştırmacı ve sorgulayıcı, topluma ve toplumsal sorunlara karşı sorumlu, insan haklarına saygılı özelliklere sahip, dinamik ve profesyonel bireyleri cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, çağdaş ve laik Türk gençleri olarak sporumuzun hizmetine kazandırmaktır.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi  Besyo Spor Bilimleri Vizyonu

Yüksekokulumuz; Atatürk devrim ve İlkeleri doğrultusunda, aklın ve bilimin rehberliğine dayanarak yenilikçi, gelişmelere açık olarak teknolojik atılımları yakından takip eden,bir vizyonu benimsemektedir. Spor Bilimleri ve Teknolojileri alanlarında dünya üniversiteleri ile rekabet eden öncü ve lider bir kurum olmayı hedefleyerek çağdaş spor eğitimi ve öğretimi yürütmektedir. Yüksekokulumuz sağlıklı ve yaşam kalitesi yüksek bireylerden oluşturulmuş bir ülke vizyonunu temel alarak çağdaş, evrensel değerlere sahip, kazandığı bilgi ve becerileri uygulamayı yansıtabilen üstün nitelikli beden eğitimi ve spor öğretmeni, antrenör ve spor yöneticisi yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi  Besyo Spor Bilimleri Kuruluşu

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Bakanlar Kurulu’ nun 01/06/2010 tarih ve 2010/537 sayılı Kararı  01/07/2010 tarih ve 27628 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak kurulmuştur.

Yüksekokulmuzun bünyesinde,
► Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü
► Antrenörlük Eğitimi Bölümü
► Spor Yöneticiliği Bölümü bulunmaktadır.

2021 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi  Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı Kılavuzu

2020 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi  Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı Kılavuzu

Adres:  Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Zeve Kampüsü 65080 Tuşba /VAN

Telefon: 04322251010, 04322251026

Fax: 04322251344

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu