Formasyon Duyuruları

Tokat Pedagojik Formasyon Duyurusu

29.12.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında; öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlarda örgün eğitim ve öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitiminin verilmesi hususuna ilişkin Millî Eğitim Bakanlığının Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu üyesi olan yetkilileri ile yapılan toplantıda görüşülen hususlar ve varılan mutabakat sonucunda Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları”nın ekinde yer alan öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerde bu alanlar için örgün eğitim ve öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitiminin verilmesine karar verilmişti.

Pedagojik formasyon eğitimi dersleri; Üniversitemiz akademik birimlerinde bulunan ve pedagojik formasyon eğitimi alabilecek alanlarda eğitim veren programlardaki öğrenciler için ilgili program ders müfredatlarına üçüncü yarıyıldan itibaren İsteğe Bağlı Seçmeli Pedagojik Formasyon Dersi statüsünde eklenmiş olup ilgili programlarda kayıtlı öğrencilerimiz, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren bu dersleri almaya başlayabileceklerdir.

Pedagojik Formasyon Dersleri isteğe bağlı seçmeli derslerdir. Alınması zorunlu değildir.!

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere;

 Pedagojik formasyon eğitimi alabilecek alanlarda öğrenim gören son sınıf öğrencilerinden 2022-2023 bahar yarıyılı sonunda veya 2023-2024 güz yarıyılı sonunda mezun olabilecek durumdaki öğrencilerimiz; bahar yarıyılı için bu dersleri alma isteklerini belirtilen tarihler arasında bölümlerine yazılı olarak bildireceklerdir.

2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı için bu dersler öğrenci ders kayıt sistemine açılmayacak olup bu dersler yazılı olarak başvuru yapmış olan öğrencilerimizin ders kayıtlarına öğrenci danışmanları tarafından eklenecektir.

İsteğe bağlı seçmeli Pedagojik Formasyon Dersleri ile ilgili 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında yapılacak olan bu uygulamanın öğrenci danışmanlarına ve öğrencilere duyurulması, öğrenci başvurularının alınması, ders kayıtlarının yapılması ve diğer süreçler akademik birimlerimiz tarafından yürütülecektir.

Gerekli duyuruların yapılmasını müteakip başvuru tarihlerinde başvuru yapma sorumluluğu öğrenciye aittir. Bu tarihler dışında başvuru alınmayacaktır.

Buna göre;

  • İlgili programlarda kayıtlı son sınıf öğrencilerinden 2022-2023 bahar yarıyılı sonunda veya 2023-2024 güz yarıyılı sonunda mezun olabilecek durumdaki öğrencilerimiz 30 Ocak – 8 Şubat 2023 tarihleri arasında “SEÇMELİ PEDAGOJİK FORMASYON DERSLERİ BAŞVURU FORMU”nu doldurarak bölümlerine teslim edeceklerdir.
  • Bahar yarıyılında açılmış olan pedagojik formasyon dersleri, öğrenci danışmanı  tarafından 30 Ocak – 12 Şubat 2023 tarihleri arasında yazılı başvurusu olan öğrencilerin bahar yarıyılı ders kayıtlarına eklenecektir.
  • İsteğe Bağlı Seçmeli Pedagojik Formasyon derslerinin yüz yüze veya uzaktan öğretim yöntemleri kullanılarak verilebilecektir.
  • İsteğe Bağlı Seçmeli Pedagojik Formasyon derslerini verecek öğretim elemanları, ders içerikleri, derslerin veriliş yöntemi (yüz yüze, uzaktan vb.), ders materyalleri ve benzeri hususların Pedagojik Formasyon Dersleri Koordinatörlüğü tarafından organize edilecektir.
  • Bu kapsamdaki öğrenciler kalan pedagojik formasyon derslerini 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında alabileceklerdir.
  • Pedagojik Formasyon Derslerini almaya başlamış ve 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda bölüm mezuniyet şartlarını yerine getirdiği için formasyon eğitimini yarıda keserek almış olduğu formasyon dersleriyle birlikte mezun olmak isteyen öğrencilerimiz “2022-2023 BAHAR YARIYILI SONU MEZUNİYET TALEP FORMU” ile yarıyıl sonu sınavları tamamlandığında (final, bütünleme) bölümlerine başvuracaklardır.
  • 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda bölüm mezuniyet şartlarını yerine getirmiş ancak mezuniyet işlemi yapılmadan 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında kalan formasyon derslerini almaya devam etmek isteyen öğrencilerimiz “2023-2024 GÜZ YARIYILI SEÇMELİ PEDAGOJİK FORMASYON DERSLERİ DEVAM BAŞVURU FORMU” ile yarıyıl sonu sınavları tamamlandığında (final, bütünleme) bölümlerine başvurmaları halinde eğitimlerine devam edebileceklerdir.

Yükseköğretim Kurulu Bilgilendirme Metni

Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları

Başvuru Formu

* Diğer formlar süreç içerisinde sayfamızda yayınlanacak olup ayrıca bölümlerden de bu formlara ulaşılabilecektir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu