Analiz-YorumBesyo Güncel Haberler

Sorularla KYK Yurtları

Besyocu arkadaşlarımız için sorularla KYK yurdu hakkında bilgi vermeyi düşündük.

Birçok BESYO kazanıp yurtlarda kalacak arkadaşımız yurtlar konusunda bilgisiz olduğundan bu yazımızı okuduğunuzda bir nebze de olsa kyk yurtları ile ilgili fikir sahibi olmuş olacaklardır.

KYK YURTLARINDA BARINMA SÜRESİ NE KADARDIR ?

Kyk yutları öğrenim süreniz boyunca size hizmet verir. Ama normal süreniz içinde okulu bitiremezseniz son son bir daha verirler yine de bitiremezseniz yurttan çıkarılırsınız. Ama genelde Besyocu arkadaşlarımız en fazla 2 yıl kalıyor sonrasında özel eve çıkıyorlar. Hatta çevremde birkaç istisna dışında KYK da kalan arkadaşım yoktu. Kalanlarda en fazla 1 yıl kalmışlardı.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADARDIR NE ZAMAN ÖDENİR ?

KYK yurt ücretleri yurtların nitelik ve özelliklerine göre değişmektedir. Kimi yurtlar 130 iken kimi yurtlar 230 olabiliyor. Ama şunu belirtmek isterim en pahalı KYK yurdu bile hemen hemen tüm özel yurtlardan apartlardan ucuzdur.

Yurt ücretleri kalınan ayın son günü saat 21.00 e kadar öndemesi gerekiyor. Mesela şuan ekim ayındayız. Ekimin son günü saat 21.00 kadar ödemeniz gerekmektedir.  İsterseniz bir yıllık peşin ödeyebilirsiniz. Bu durumda %20 indirimli ödemiş olursunuz. Aylık yurt ücreti 150 olan bir yurt için yıllık 1800 yurt ücreti oluyor toplu ödemede 360 tl indirim oluyor. Yani 2 ay ücretsiz kalmış olursunuz.

KYK YURT ÜCRETİNİ ÖDEMEZSENİZ NE OLUR ?

Ayın son gününe kadar yurt ücretini ödemezseniz o ücret kayıt esnasında yurda verdiğiniz depozitodan tahsil edilir. Ve sonraki ayın 10 na kadar o depozitonuzu tamamlamanız istenir. Eğer bir sonraki ayın 10 na kadar ücreti ödemezseniz yurttan  çıkarılırsınız.

KİMLER YURT ÜCRETİ ÖDEMEZ ?

Şehit ve gazi çocuklarından

Annesi ve babası vefat etmiş olan öğrencilerden

Devlet koruması altında olan öğrencilerden yurt ve depozito ücreti alınmaz.

YURTTA İZİN İŞLERİ NASIL OLUYOR ? NASIL İZİN ALABİLİRSİNİZ ?

Her eğitim öğretim yılında her öğrencinin hafta sonu, resmi tatiller dışında 60 günlük izin hakkı vardır. Yani hafta sonları veya resmi tatillerde yurttan çıkıp başka yerde kaldığınızda izin sürenizden düşülmez. Ama hafta içi günlerde yurtta kalmadığınız günler bu 60 günlük sürenizden düşer. İş günlerinde 60 dan fazla izin alamazsınız. Bu süreyi aşanlar yurttan çıkarılabilir.

BESLENME YARDIMI NEDİR ? NE KADAR ? KİMLER ALIR ?

KYK yurtlarında kalan tüm öğrencilere beslenme yardımı yapılır. 2015 yılı için bu ücret günlük 7.30 tl dir. 2.30 kahvaltıda 5 tl ise akşam yemeğinde kullanmanız için fiş veriliyor. Bu fişler sadece KYK yurtlarındaki yemekhanelerde geçerlidir.

Devlet koruması altında olan öğrencilere ise günlük 18 tl beslenme yardımı yapılmaktadır.

Tüm bu soru cevaplara rağmen aklınızda soru işaretleri varsa haberimizin altına yorum olarak sorabilirsiniz.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu