2018 Besyo Yetenek Sınavları

Sinop Üniversitesi 2018 Besyo Kılavuzunu Açıkladı!

Başvuru Koşulları

T.C. veya K.K.T.C vatandaşı olmak.
2. Başvuru tarihinde mezun veya mezun olabilir durumda olmak (Kesin kayıtlarda mezuniyet belgesini beyan etmeyen aday kayıt hakkını kaybeder).
3. Spor liselerinden, liselerin spor alan/kol bölümlerinden mezun olan adaylar ile milli sporcular (mezun oldukları okul alan/kol ve bölüme bakılmaksızın) 2018 (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testinden (TYT) en az 150.000 ham puan almış olmak.
4. 30.03.2012 tarihi itibariyle bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya belirtilen tarih ve öncesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler, bu durumlarını başvuru esnasında belgelemek zorundadırlar.
5. Yukarıda 3. maddede sözü edilenler dışında kalan diğer alan, kol ve bölüm mezunlarının ise; 2018 yılında YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testinden (TYT) en az 180.000 ham puan almaları gerekmektedir. (Adaylardan istenen puanları, Ortaöğretim Başarı Puanı katılmamış ham puanlarıdır).
6. 2018 YKS’de Merkezi yerleştirme sistemi ile herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar da bu sınava başvurabilirler.

7. Antrenörlük Eğitimi Bölümüne başvuracak adayların en az 2 (iki) yıllık sporcu lisanslarının olması zorunludur. Lisanslar üst üste iki yıl olmak zorunda değildir.
8. Özgeçmiş puan tablosunda karşılığı olmayan branşlarda, 2 yıllık sporcu lisansına sahip adaylar da (okul sporları dahil), özel yetenek sınavına başvuru yapabilir. Ancak bu adaylar özgeçmiş puan tablosundan puan alamaz.

 Başvuru Sırasında İstenen Belgeler

1. Aday başvuru formu (sb.sinop.edu.tr).
2. Mezuniyet belgesi ya da diplomanın aslı ve fotokopisi: Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile sınava başvuru yapabileceklerdir. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler.
3. 4 adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı).
4. Fotoğraflı T.C. Nüfus Cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi (Belge teslim sırasında nüfus
cüzdanı aslı ve fotokopisi karşılaştırılacaktır).
5. 2018 yılına ait YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) sonuç belgesi internet çıktısı.
6. Sınava katılmasında sakınca olmadığına dair Sağlık Raporu (sağlık ocağı vb).
7. Milli* sporcular için Spor Genel Müdürlüğü (SGM) ya da ilgili Spor Federasyonu tarafından verilen onaylı milli sporcu olduğunu gösteren belgenin aslı.
8. Sporcu özgeçmiş** ve lisans sicil dökümü*** durumunu gösteren belgeler (belge varsa ilgili federasyon ya da SGM tarafından onaylı olmalıdır-Sporcu Özgeçmiş Puan Tablosu web sayfamızdan “Giriş Sınavı Kılavuzu” ile birlikte ilan edilecektir).
9. Aday Spor özgeçmiş değerlendirme tablosunda yer alan ilgili branşlardan sadece en yüksek puan alabileceği kategoriden başvurabilir ve tek bir puan alabilir.

DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDAKİ KILAVUZU İNCELİYEBİLİRSİNİZ.

KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu