Formasyon Duyuruları

Samsun OMÜ 1200 Kişiye Uzaktan Eğitim Formasyon Verecek

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi 1200 Kişiye Uzaktan Eğitim Formasyon Verecek

Ön kayıt başvuruları 08.2019-30.09.2019 tarihleri arasında haberimizn altında bulunan link üzerinden yapılacaktır. 

Kontenjanlar, başvurulan alanların dağılımları dikkate alınarak ön başvurulardan sonra belirlenecek ve fakülte web sayfasında ilan edilecektir. Bir alan/bölüm/programdaki öğrenci sayısı grup oluşturmak için yeter sayıya ulaşmadığında en uygun alan/bölüm/programla birlikte grup oluşturulacaktır.

Her bir programın kendi içindeki sıralaması 4’lük sistemdeki GANO (Genel Ağırlıklı Not Ortalaması) dikkate alınacaktır. Transkript belgesinde genel not ortalaması 100’lük sistemde olanlar için YÖK’ün 100’lük not dönüşümü tablosu kullanılacaktır. Ön kayıt için başvururken transkriptinde sadece 100’lük notu olanlar, bu dönüşüm tablosunu kullanarak 4’lük sistemdeki notları girmelidir. Notlarını dörtlük sistemde girmeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Kontenjanın %75’i OMÜ’de halen kayıtlı olan ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında 7. yarıyıldan (4. sınıf) ders alabilen öğrencilerimize, %25’i ise mezunlara ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında diğer üniversitelerin son sınıflarında öğrenim gören öğrencilerine ayrılacaktır. Bu kontenjanlardan biri dolmadığında, kalan kontenjanlar diğerlerine kaydırılabilecektir.

Teorik dersler* 2019 yılının Ekim, Kasım ve Aralık aylarında uzaktan eğitimle (UZEM), Uygulamalı dersler** (2 ders) ise BAHAR yarıyılında eğitim-öğretim dönemi içinde ve hafta sonlarında yüz yüze yapılacaktır. Öğretmenlik Uygulaması dersi ise 2019-2020 eğitim-öğretim yılı BAHAR yarıyılında Samsun il merkezinde MEB’e bağlı okullarda 14 haftalık takvim içinde gerçekleştirilecektir. Sertifikalar 2020 yılının yaz aylarında teslim edilecektir.

FORMASYON BAŞVURUSU YAP

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu