Besyo Yetenek Sınavları

2023 Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi besyo yetenek sınavı kılavuzu 2023 gereğince yetenek sınavı yaparak yani besyo parkuru ile öğrenci alımı yapacaktır.

2022 Samsun Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu 2021-2022

2020 Samsun Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu 2019-2020

Samsun’da Hangi Besyo Bölümleri vardır?

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinde;

  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (BSÖ) – Birinci Öğretim
  • Antrenörlük Eğitimi (ANT) – Birinci Öğretim
  • Antrenörlük Eğitimi (ANT) – İkinci Öğretim
  • Spor Yöneticiliği (SYB) – Birinci Öğretim
  • Spor Yöneticiliği (SYB) – İkinci Öğretim ve ayrıca
  • Rekreasyon Bölümü (REK) – Birinci Öğretim

Samsun Besyo Genel Başvuru Koşulları Nelerdir?

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • TYT sınavına girmek ve taban puanı geçmek
  • Diğer özel koşullar sınav kılavuzunda paylaşılmıştır

Samsun Besyo Öğrenci Kontenjanları Kaçtır?

İstanbul şehrimizde bulunan Marmara Üniversitesinin Besyo – Spor Bilimleri Fakültesinin bölümlere kontenjanları 2020 yılı itibari ile şu şekildedir;

samsun besyo 2020 kontenjanları

Samsun Besyo Yetenek Sınavı Taban Puanları Kaç?

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Taban puanları en düşük taban puanlarına sahiptir. Çünkü geçtiğimiz yılların taban puanlarına baktığımızda  gerekli olan taban puanın 150 TYT puanı olduğunu görmekteyiz.

Samsun Besyo – Spor Bilimleri Fakültesini Nasıl Kazanılırım?

Karadeniz bölgesinin bir ili olan Samsun oldukça güzel bir şehirdir. Samsun Besyo, Yaşar Doğu Spor Bilimleri fakültesinde bir bölüm kazanabilmek için TYT sınavına girmeniz gerekiyor. Ayrıca  her yıl güncellenen taban puan üzerinde bir taban puan almanız gerekiyor. Samsun Besyo sınav kılavuzunda sınavın nasıl, ne zaman, ve ne şekilde yapılacağı ile ilgili bilgileri göreceksiniz. Günümüz konuşlularında Samsun Besyo kazanabilmek için TYT sınavına girmeniz ve ardından yetenek sınavına girmeniz gerekiyor.

Samsun Besyo Spor Bilimleri Fakültesini Kimler Kazanabilir?

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Besyo’yu kazanmak için iyi bir TYT puanı ve iyi antrenman yapmanız gerekiyor. Ayrıca Samsun besyo Türkiye’de en çok talep gören besyolardan birisidir. Bunun nedenlerden birisi kontenjanların fazla olmasıdır. Ayrıca Samsun besyo parkurunda iyi bir derece yapmanız kazanmanız açısından oldukça önemlidir.

Yetenek Sınavları Ne Zaman Yapılıyor?

Bütün besyo spor bilimleri fakülteleri yetenek sınavlarını yapmadan önce sınav kılavuzu yayınlarlar. Çünkü sınav ile ilgili tüm detayların adaylara bildirilmesi gerekiyor. Üniversiteler genel olarak Haziran-Eylül ayları arasında yetenek sınavlarını yapıyorlar.

Yetenek Sınavına girmek için sağlık raporu gerekiyor mu?

Evet. Samsun Besyo parkur sınavına katılabilmek için resmi bir sağlık kurumundan sağlık raporu alınması gerekiyor.

Samsun Besyo Yetenek Sınavında Engelli Adaylar İçin Kontenjan Açılıyor mu?

Evet Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Yetenek Sınavında engelli adaylar için kontenjanlar açılmaktadır. Ayrıca bu kontenjanlar diğer adayların kontenjanlarından farklı olarak açılmaktadır. Yani engelli adaylar sadece kendi aralarında değerlendirilip bu değerlendirme sonrasında kazanabiliyorlar.

Samsun Besyo Yetenek Sınavında Milli Sporcu Adaylar İçin Kontenjan Açılıyor mu?

Evet.Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi milli sporcu adaylar için  kontenjan açılıyor.

Samsun Besyo Kazananlar Kayıt İçin Gerekli Evraklar

  • Adayın,mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı veya mezuniyet belgesi.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • 4 adet 4,5 x 6 cm. ebatlarında fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde ve önden çekilmiş; adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır).
  • Sağlık Kurulu Raporu. Aday, kesin kayıtta ibraz edemediği taktirde Sağlık durumu beyanname (belirtilen tarihe kadar sağlık kurulu raporunu getirmediğim takdirde kaydımın silinmesini kabul
    ediyorum) ibareli dilekçesi alınacaktır.
  • 29 yaşından büyük adayların (erkek) askerlik şubelerinden alacakları Askerlik Durum Belgesi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (kısaca OMÜ) 1 Nisan 1975 tarihinde kurulan büyük bir devlet üniversitesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bağımsızlık Savaşını başlatmak üzere Samsun’a geldiği tarih Üniversitenin ismi olarak belirlenmiştir. Ayrıca 19 Mayıs üniversitesi Türkiye’nin en büyük ve en başarılı devlet üniversitelerinden birisidir.

24.07.2013 tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanan 2013/5114 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Yaşar Doğu Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatılarak “Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi” kurulmuştur.

Lisans seviyesinde eğitim-öğretim veren fakülte aynı zamanda Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde “Beden Eğitimi ve Spor” ve “Antrenörlük Eğitimi” anabilim dallarında; Sosyal Bilimleri Enstitüsü’nde ise “Spor Yöneticiliği” anabilim dalında yüksek lisans ve doktora programlarını yürütmektedir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu