Mevzuat

Proje Okullarına Öğretmen Atama Şartları

Proje okullarında öğretmen görevlendirme şartları nelerdir? Proje okullarında hangi öğretmenler çalışabilir?

Proje okullarında öğretmen görevlendirme şartları Milli Eğitim Bakanlığının ” MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN ATAMA VE YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİ”nde belirlenmiştir. Proje okullarına öğretmen atama şartları şunlardır,

Proje okullarına öğretmen olarak atanacaklarda aranacak  şartlar,

MADDE 4- (1) Öğretmen olarak atanacaklarda aşağıdaki  şartlar aranır:

  • a) Okul/kurumlarda 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) ve (B)  bentleri kapsamında öğretmen olarak görev yapıyor olmak.
  • b) Adaylık süresi dâhil en az dört yıl öğretmenlik yapmış olmak.
  • c) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen yerler dışındaki proje okullarına atanacaklar bakımından, ilgili mevzuata göre zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış, erteletmiş ya da bu yükümlülükten muaf tutulmuş olmak.
    • (2) Öğretmen ihtiyacının birinci fıkra kapsamında karşılanamaması durumunda, öncelikle birinci fıkranın (b) bendinde öngörülen süre dikkate alınmaksızın diğer şartlara göre, bu şekilde de ihtiyacın karşılanamaması hâlinde ilk atama yoluyla karşılanabilir.
    • (3) Öğretmen ihtiyacı, öncelikle proje okulunun bulunduğu ildeki okul/kurumlarda görev yapan öğretmenler arasından atama yapılarak karşılanır. İhtiyacın bu şekilde karşılanamaması durumunda, diğer illerdeki okul/kurumlarda görev yapan öğretmenler arasından da atama yapılabilir.

Proje Okullarına Öğretmen Atama Şartları Öğretmen ve yöneticilerin görev süresi

MADDE 7- (1) Öğretmenler dört yıllığına atanır.

  • (2) Yöneticiler dört yıllığına görevlendirilir.
  • (3) Aynı unvanla aynı proje okulunda sekiz yıldan fazla süreyle öğretmen veya yönetici olarak görev yapılamaz.

Proje Okullarına Öğretmen Atama Şartları Öğretmen atama ve yönetici görevlendirmelerine ilişkin duyuru ve başvuru

MADDE 9- (1) Öğretmen ve yönetici ihtiyacı bulunan proje okulları ile dört veya sekiz yıllık görev süresini dolduranlardan boşalacak proje okullarının öğretmenlik ve yöneticilikleri, Bakanlıkça belirlenen takvim çerçevesinde Bakanlık internet sitesinde duyurulur.

  • (2) Öğretmen olarak atanmak veya yönetici olarak görevlendirilmek isteyenlerin başvuruları elektronik ortamda alınır.
  • (3) Öğretmenlik ya da yöneticilik görevlerinden yalnız biri için başvuru yapılabilir. Yöneticiliğe görevlendirilmede ise müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı görevlerinden yalnız biri için başvuru yapılabilir.

Proje Okullarına Öğretmen Atama Şartları Öğretmen ve yöneticilerin görev sürelerinin hesaplanması

MADDE 8- (1) Öğretmenlikte veya yöneticilikte geçen dört ve sekiz yıllık sürenin hesabında; aynı proje okulunda aynı unvanla geçirilen hizmet sürelerinin toplamı esas alınır. Görevin sona ereceği tarih; ders yılının içinde olması hâlinde dört yıllık veya sekiz yıllık sürenin dolduğu tarihin içinde bulunduğu ders yılının son günü, ders yılının dışında olması hâlinde dört yıllık veya sekiz yıllık sürenin dolduğu tarihi takip eden ders yılının son günüdür.

  • (2) Öğretmenlerin görev süreleri, proje okulunun kapsama alındığı tarih itibarıyla başlar.
  • (3) Öğretmen ve yöneticilerin görev sürelerinin hesabında; adı değişen, dönüşen veya birleştirilen proje okullarında geçen sürelerin tamamı birlikte dikkate alınır.
  • (4) Görev süresinin hesabına; yıllık izin, hastalık izni, vekâlet, geçici görev ve benzeri nedenlerle fiilen görev yapılmayan süreler de dâhil edilir.

Proje Okullarına Öğretmen Atama Şartları Öğretmen ve yönetici norm kadrolarında değişiklik

MADDE 13- (1) Öğretmenlerden; herhangi bir nedenle istihdam alanı daralanlar ile görevli oldukları proje okullarında alanlarında norm kadro sayısı azalanlar, hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan, öğretmenliğe daha sonra başlayan norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler, durumlarına uygun ihtiyaç bulunan proje okulları dışındaki okul/kurumlara öğretmen olarak atanmak üzere il emrine atanır.

  • (2) Norm kadro fazlası müdür yardımcıları, hizmet puanı daha az olandan başlamak üzere belirlenir. Hizmet puanının eşit olması durumunda ise sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen müdür yardımcıları, kalan görev sürelerini tamamlamak üzere proje okulları dışındaki okul/kurumlara yönetici olarak görevlendirilebilir ya da durumlarına uygun ihtiyaç bulunan proje okulları dışındaki okul/kurumlara öğretmen olarak atanmak üzere il emrine atanır.
  • (3) İlgili mevzuatta belirtilen yöneticilik norm kadrosuna esas kriterler çerçevesinde müdür, müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı norm kadrolarının bazıları veya tamamı kaldırılan proje okullarında norm kadro fazlası olanlar, kalan görev sürelerini tamamlamak üzere görev yaptığı proje okulu dışındaki okul/kurumlara yönetici olarak görevlendirilebilir ya da durumlarına uygun ihtiyaç bulunan proje okulları dışındaki okul/kurumlara öğretmen olarak atanmak üzere il emrine atanır.

Proje Okullarına Öğretmen Atama Şartları Öğretmenlik ve yöneticilik görevinden alınma

MADDE 14- (1) Hakkında yapılan adlî ve idarî soruşturma sonucu hazırlanan raporların yetkili amir ve kurullarca değerlendirilmesi sonucuna göre görev yeri değişikliği teklifi getirilen öğretmen ve yöneticiler durumlarına uygun ihtiyaç bulunan proje okulları dışındaki okul/kurumlara öğretmen olarak atanmak/yönetici olarak görevlendirilmek üzere il emrine atanır.

  • (2) Hakkında yapılan adlî ve idarî soruşturma sonucu hazırlanan raporların yetkili amir ve kurullarca değerlendirilmesi sonucuna göre yöneticilik görevinden alınma teklifi getirilen proje okulu yöneticileri, durumlarına uygun ihtiyaç bulunan proje okulları dışındaki okul/kurumlara öğretmen olarak atanmak üzere il emrine atanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu