Besyo Güncel Haberler

Para Karşılığında Sporcu Lisansı Çıkarmak

Her sene binlerce aday Besyo, Spor bilimleri kazanabilmek için emek harcıyor, para harcıyor, antrenman yapıyor, binbir çeşit sorunla uğraşıyor. Üniversitelerin yavaş yavaş özgeçmişe önem vermeye başlaması ile bu işin de kalpazanları çıktı ortaya. Üniversiteler yetenek sınavlarının yanı sıra öz geçmişi olan adaylara ek puan vermeye başladı. Bu durum lisanslı olarak spor yapanlara ve yapmış olanlara avantaj sağlıyor. Lisansı olunan branş, lig durumu ve lisansı yılı öz geçmişi etkileyen bazı faktörlerden bazılarıdır.

Herhangi bir branştan lisansı olmayan adaylar ile iyi bir öz geçmiş puanı getirmeyecek olan adaylar daha yüksek seviyede bir lisans çıkarıp daha fazla öz geçmiş alabilmek için çeşitli yollara başvuruyorlar. Bu da yine birilerine rant olarak dönüyor. Öyle ki lisansın mahiyetine göre 5.000TL ile 15.000TL arasında (bu değerler bizim bildiklerimiz) değişebilen ücretler karşılığında adaylar lisans çıkarabilmekte ve kazanma ihtimallerini arttırabilmektedir.

Hak olmadan emek olmadan para ile lisans alanları da lisans verenleri de ŞİDDETLE KINIYORUZ. Unutulmamalıdır ki bu bir kul hakkıdır. Para ile lisans alanlar kazandıkları zaman, işe başladıkları zaman bir ömür kul hakkı yiyeceklerdir, ailelerine, çocuklarına bunu yedireceklerdir.

Kazanma ihtimalini arttırmak için yapabileceğiniz en iyi şeyler şunlardır:

  • Yüksek TYT puanı almak
  • Hala lisedeyseniz okul puanlarınızı yüksek tutup yüksek bir OBP puanına sahip olmanız
  • Doğru ve verimli antrenman yaparak parkura hazırlanmak
  • Puanınıza ve yeteneğinize uygun olan üniversitenin sınavına girmek.
  • İş bilen, yol yordam bilen, tecrübeli kurslar ile kazanmak

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu