Besyo Güncel HaberlerBesyo Yetenek Sınavları

Özel Girne Üniversitesi Yetenek Sınavı 2016

Girne Amerika Üniversitesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı için Öğrenci alımı yapacaktır. ALınacak olan öğrencilerin 13 ü öğretmenlik bölümü olmak üzere toplamda 22 kişi %100 burslu olarak alınacaktır. Sınav tarihleri konusunda bir açıklama yapılmazken Üniversitenin öğrenci alımı ile ilgili yaptığı açıklamalar şu şekildedir.

SPOR YÜKSEK OKULU

2016-04-16_13-19-22

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAV TARİHİ VE YERLERİ

Daha sonra açıklanacaktır.

SINAV KAPSAMI:

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı Basketbol, Futbol, Voleybol, Hentbol, koşu, süratte dayanıklılık ve kondisyona dayalı çeşitli aşamalardan oluşmaktadır.

SINAV KOŞULLARI:

Milli sporcular ve spor alanında mezun olan adayların 2016 YGS puanından herhangi birinden en az 150 puan almış olması gerekmektedir.

SINAV İÇİN İSTENEN BELGELER:

Başvuru formu (kayıt esnasında matbu olarak verilecektir.)

  • 2016 ÖSS sınav sonuç belgesinin fotokopisi
  • Diploma fotokopisi
  • Nüfus cüzdanının fotokopisi
  • 2 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf
  • Milli sporcular için milli olduklarına dair Gençlik ve Spor Müdürlüğünden alacaklarıbelge
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek sınavına girmesinde sakınca olmadığına dair sağlık raporu (Hükümet tabipliği ve sağlık ocaklarından)Liselerin spor alanlarından mezun olanlar için okul müdürlüğünden “Spor alanı çıkışlıdır.” İbaresi bulunan belge veya diploma.
  • Varsa herhangi bir spor dalında 2009-2010 tarihinden sonra Dünya Avrupa ve Balkan Şampiyonaları, Olimpiyat ve Akdeniz Oyunları, İslam Ülkeleri Dayanışma ve Spor Oyunları, ISF Dünya Okullar Spor Oyunları, FISU Dünya Üniversiteler Spor Oyunları, Yaş Grupları Dünya Oyunları, Dünya ve Avrupa Kupaları ile en az 10 ülkenin katıldığı Uluslararası yarışmalarda derece alanlar veya söz konusu yarışmalara katılanlar durumlarını Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden aldıkları/alacakları resmi evrak ile belgelemeleri gerekmektedir. Bellgelerin asılları veya noterden tasdikli suretleri kabul edilir.

 

ÜCRETLER:

Spor Yüksekokulu burssuz yıllık ücreti 4500€ eğitim ücreti(+% 5 KDV)+ 250€ kayıt ücreti(+% 5 KDV)+ dönemlik 125€ kültürel ve akademik etkinlik ücreti(+% 5 KDV).

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu