Besyo Yetenek Sınavları

2024 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek sınavı ne zaman yapılıyor? Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi besyo parkuru, besyo mülakatı yetenek sınavı kılavuzu. 2024 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Besyo, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi besyo spor bilimleri yetenek sınavı kılavuzu aşağıdadır.

2024 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Besyo Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2023
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi Öğretmenliği Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 160 TYT 150 TYT 150
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2023
Başvuru Tarihi: 07-20 Ağustos 2023
Yetenek Sınavı Tarihi 28-29 Ağustos 2023 – 31 Ağustos 2023
Sonuçların Açıklanması 04 Eylül 2023
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2023 Nevşehir Hacı Bektaş Veli BESYO ÖĞRETMENLİK KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE

2023 Nevşehir Hacı Bektaş Veli BESYO ANTRENÖRLÜK KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2023 Nevşehir Hacı Bektaş Veli ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

2022 Nevşehir Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2022
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 160 TYT 150 TYT 150
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2022
Başvuru Tarihi 15-28 Ağustos 2022
Yetenek Sınavı Tarihi Antrenörlük 31 Ağustos Öğretmenlik 2 Eylül
Sonuçların Açıklanması 5 Eylül 2022
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
ÖĞRETMENLİK KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
ANTRENÖRLÜK KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
NEVŞEHİR BESYO ONLİNE BAŞVURU YAP

Çevrimiçi (Online) Başvuru Sistemine Yüklenmesi Gereken Belgeler

  1. Mezuniyet belgesi ya da diplomanın onaylı fotokopisi: Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile sınava başvuru yapabilir. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler.
  2. 1 adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olmalıdır).
  3. Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı/ T.C. Kimlik Kartı.
  4. Y-TYT sonuç belgesi.
  5. Milli Sporcular* için Spor Genel Müdürlüğü (SGM) ya da ilgili Spor Federasyonu tarafından verilen onaylı milli sporcu olduğunu gösteren belgenin aslı veya onaylı fotokopisi.
  6. Spor Özgeçmişi** ve Spor Yılı Gösterir Belge *** durumunu gösteren belgeler (belge varsa ilgili federasyon ya da SGM tarafından onaylı olmalıdır.
  7. Adayın özel yetenek sınavına başvuru yapmasına sağlık açısından herhangi bir engel olmadığına dair kişisel beyanı.

Çevrimiçi (online) başvuru sisteminde talep edilen belgeler arasında yer alan Diploma ve TC Kimlik Belgesini yanlış yükleyen adayların başvuru geçersiz sayılacaktır. Özgeçmiş belgesinde eksik ya da hatalı belge yüklenmesi durumunda adaya özgeçmiş puanı verilmeyecektir. 

Her adayın çevrimiçi (online) sistemine 15 MB’a kadar belge yükleme hakkı bulunmaktadır. Adayların bu durumu dikkate alarak belgelerini PDF formatında (fotoğraf hariç) sisteme yüklemeleri gerekmektedir. 

Aday Spor Özgeçmiş değerlendirme tablosunda yer alan ilgili branşlardan sadece bir kategoriden başvuru yapabilir ve tek bir puan alabilir. 

Önemli Not: Adaylar yukarıda belirtilen başvuru için gerekli olan belgeleri elektronik olarak taratarak çevrimiçi (online) kayıt sisteminde ilgili olan yerlere yükleyeceklerdir. Adaylar çevrimiçi (online) başvuru için sisteme yükledikleri spor özgeçmiş belgelerini başvuru çıktısı ile birlikte özel yetenek sınav günü teslim edecekleridir.

ADAY BAŞVURU LİNKİ:

 https://aday.nevsehir.edu.tr 

2021 Nevşehir Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu

Antrenörlük Eğitimi Bölümü 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı için önemli tarihler aşağıdaki gibidir.

Nevşehir Besyo Taban Puanları

Spor liselerinden, liselerin spor alan/kol bölümlerinden mezun olan adaylar ile milli sporcuların2021Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı, TYT’den en az 150.000 ham puan almış olmak.

Liselerin diğer alan, kol ve bölüm mezunlarının2021 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS), TYT’den en az 160.000 ham puan almış olmak.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Antrenörlük Eğitimi Bölümü Özel Yetenek Sınavına Başvuru Koşulları;

  1. T.C. veya K.K.T.C vatandaşı olmak.
  2. Başvuru tarihinde mezun veya mezun olabilir durumda olmak (Kesin kayıtlarda mezuniyet belgesini beyan etmeyen aday kayıt hakkını kaybeder).
  3. Spor liselerinden, liselerin spor alan/kol bölümlerinden mezun olan adaylar ile milli sporcuların 2021Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı, TYT’den en az 150.000 ham puan almış olmak.
  4. Liselerin diğer alan, kol ve bölüm mezunlarının2021 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS), TYT’den en az 160.000 ham puan almış olmak.
  5. 2020-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylardan 2021-YKS’nin hiçbir oturumuna girmeden 2021 yılında sadece “Özel Yetenek Sınavı” sonuçlarına göre başvurmak isteyenlerin Dönüştürülmüş Puanlarının hesaplanabilmesi için başvuru süresi içinde 2021-YKS başvurularını yapmaları zorunludur. Bu adaylardan 2021-YKS’ye hiç başvuru yapmayanlar, 2020-TYT puanını, 2021 yılı için kesinlikle kullanamayacaktır.
  6. 2021 TYT Merkezi Yerleştirme Sistemi ile herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar da bu sınava başvurabilirler.
  7. Spor Özgeçmişini resmi olarak belgelendiremeyen adaylar da Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne başvuru yapabilir.
  8. Engelli adaylardan (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) durumlarını, “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemeleri kaydıyla 2021 TYT puanlarının 100 ve üzerinde olan T.C. vatandaşları başvuruda bulunabilir.
  9. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından kabul edilen minimum başvuru şartını yerine getiren yabancı uyruklu adaylar kabul edilir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

  1. Çevrim içi (online) başvuru formunun aday tarafından imzalı çıktısı
  2. Mezuniyet belgesi ya da diplomanın onaylı fotokopisi: Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile sınava başvuru yapabilir. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler.
  3. 1 adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olmalıdır).
  4. Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı/ T.C. Kimlik Kartı onaylı fotokopisi.
  5. TYT sonuç belgesi.
  6. “Spor Yapmasında Sakınca Yoktur” ibareli tek hekim sağlık raporu.
  7. Milli Sporcular* için Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri (GSİM)ya da ilgili Spor Federasyonu tarafından verilen onaylı milli sporcu olduğunu gösteren belgenin aslı veya onaylı fotokopisi.
  8. Spor Özgeçmişi** ve Spor Yılı Gösterir Belge *** durumunu gösteren belgeler (belge varsa ilgili federasyon ya da GSİM tarafından onaylı olmalıdır).
  9. Aday Spor Özgeçmiş değerlendirme tablosunda yer alan ilgili branşlardan sadece bir kategoriden başvuru yapabilir ve tek bir puan alabilir.
  10. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 03.06.2021 tarih ve E-82993167-604.02-526096 sayılı yazısına istinaden Antrenörlük Eğitimi Bölüm Kurulu (28.07.2021 tarihli karar) ile “Spor Tırmanış, Boks ve Bocce” branşlarından spor özgeçmiş puanına sahip adayların Spor Özgeçmiş Standard Puanı katsayıları 1.5 kat arttırılacaktır. Bu branşlardan bu koşulla başvuru yapan adayların sınavı kazanma durumlarında, eğitim öğretim sürecinde Spor Uzmanlık Dalı olarak başka branşları seçme hakları olmayacaktır.

Önemli Not: Adaylar yukarıda belirtilen başvuru için gerekli olan belgeleri elektronik olarak taratarak çevrim içi (online) kayıt sisteminde ilgili olan yerlere yükleyeceklerdir. Adaylar çevrim içi (online) başvuru için sisteme yükledikleri evrakları sınav takviminde belirtilen tarihte (23 Ağustos 2021 saat 17.00’a kadar) Spor Bilimleri Fakülte Sekreterliğine şahsen iletmek ile yükümlüdür.

Bir Yorum

  1. Kesin kayıt için hangi belgeler lazım kılavuzda yazan sadece “Antrenörlük Eğitimi Bölümünde okumasında sakınca yoktur” ibareli sağlık raporu. bu başka ne lazımdır ?

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu