Analiz-Yorum

Nasıl Futbol Hakemli Olunur ? Futbol Hakemi Olmak İçin Ne Yapmak Gerek ? Futbol Hakemleri Ne Kadar Para Alır

Nasıl Futbol Hakemli Olunur ? Futbol Hakemi Olmak İçin Ne Yapmak Gerek ? Futbol Hakemliği şartları nelerdir ? Bu yazımızda futbol hakemliği ile ilgili bilgiler vereceğiz. Bu yazımızı okuduktan sonra nasıl futbol hakemi olacağınızı, neler yapmanız gerektiğini, futbol hakem ücretlerini öğrenmiş olacaksınız.

Futbol Hakemi Olmak İçin Gerekli Koşullar Nelerdir ? 

  • Atletik yapıya sahip olmak ( Erkekler için; 1.75 m. ‘den, Bayanlar için ise, 1.65 m.’den kısa olmamak ).
  • En az lise ve dengi okul mezunu olmak ( Kurs tarihinde Lisede öğrenim görmekte olan öğrencilerde bu şart aranmaz ) ve bunu belgelemek,
  • En az 16, en çok 30 yaşında olmak ( En az bir sezon Türkiye Profesyonel Liglerinde oynamış olanlarla, 2 sezon Amatör Liglerde oynamış olanlar için, durumlarını belgelemek koşulu ile en fazla 28 yaşında olmak. Belgelemede, Türkiye Futbol Federasyonu kayıtları esas alınır),
  • Sabıka kaydı bulunmamak
  • Spor yapmaya engel Sağlık problemi bulunmamak
  • 2.400 mt’yi 12 Dakikada tamamlayabilmek

Nasıl Hakem Olunur ?

Yöntem 1: Herhangi bir ilde, İl Hakem Kurulları tarafından açılacak Aday Hakem Kursuna katılmaktır. Bu kurs ise dokuz gün mesai saatlerinden sonra ikişer saatlik eğitim şeklinde verilmektedir. İL HAKEM KURULLARI KURS DUYURULARI İÇİN BURAYA.

Yöntem 2: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’nin açacağı, Futbol Hakemliği Sertifika Programı.Bu program Anadolu Üni. internet sitesindeki E-Eğitim, E_Setifika Programları içinde belli aralıklarla açılmaktadır.) takip edilmesi gerekmektedir. 

Verilecek eğitim iki ay kadar sürer, tüm kurs ve sınavlar yine internet üzerinden yapılmaktadır. Bu eğitimin sonunda başarılı olanlara Aday Hakem Sertifikası alırlar.

Daha sonra aşağıdaki yazılı evraklar ile birlik herhangi bir ildeki İl Hakem Kuruluna müracaat edilmesi gerekmektedir. İl hakem kurulunun yapacağı Atletik Testte (2.400 mt’yi 12 Dakikada tamamlamak) başarılı olanlar ADAY HAKEM olarak hakemliğe başlarlar.

Futbol Hakem Ücretleri Ne Kadar ?  (2017-2018)

  • Süper Lig Hakem Ücretleri, 1. Lig Hakem Ücretleri, 2. Lig Hakem Ücretleri 3. Lig Hakem Ücretleri

  • Amatör Müsabakalarda Hakem Ücretleri Ne Kadar ?

HER İKİ ŞEKİLDE DE 3 YIL İÇİNDE İL HAKEMİ OLAMAYAN ADAY HAKEMLERİN HAKEMLİKLERİ SONA ERER!

AÇILACAK ADAY HAKEM KURSUNU VEYA SERTİFİK EĞİTİMİ BAŞARI İLE TAMAMLAYAN VE ATLETİK TESTLERİ GEÇEN ADAYLARIN, MAÇLARDA GÖREV ALABİLMELERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ BELGELERİ TEMİN ETMELERİ GEREKMEKTEDİR :

  1. Tam Teşekküllü Sağlık Kurum’undan son 6 ay içerisinde hakemlik yapabileceğine ilişkin Sağlık Raporu almış olmak, (Baş Hekim onaylı; Göz, Kulak-Burun-Boğaz, Nöroloji, Dahiliye, Hariciye Muayenelerinde “SAĞLAM” veya “LENSLE HAKEMLİK YAPABİLİR” ibaresi bulunmalı)
  2. Son 6 ay içinde Arşivli Adli Sicil Kaydı almış olmak,
  3. En az 16 yaşında olmak (Aday Hakem Kursuna katılanlar için), 18 Yaşından küçükler için kaza-i rüşt veya anne/baba muvakkatini almış olmak,
  4. Noter onaylı Nüfus Cüzdanı Örneği veya Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi
  5. Sertifika Programından gelenler için Aday Hakem Sertifikası
  6. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet Vesikalık Fotograf…

Not : Hakemlik onayı alanlar il hakem kuruluna ayrıca İkametgah İlmuhaberi de teslim etmeleri gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu