Analiz-YorumBesyo Güncel Haberler

Mersin Besyo Öğretmenlik Nasıl Kazanılır ?

Bu yazımızda 2015 yılında Mersin üniversitesini kazanan adayların analizini yaptık. Bu kazanan adaylar ne yaptılar da Mersin üniversitesinde Öğretmenlik kazandılar. Bunların incelemesini yapıp  sizlere sunuyoruz.

Peki bu analiz bu inceleme ne işe yarayacak ? 2016 yılında sınava girecek adaylar için bir rehber niteliğinde olacaktır. Oraya girecek adaylar neler ile karşılaşabileceği konusunda fikir sahibi olmuş olacak. Evet şimdi 2015 Mersin sınavı ile ilgili detaylara inmeye başlayalım.

Mersin Üniversitesi başvuları online olarak aldı ve online başvurlarını yapan adaylarda belli bir tarihe kadar evraklarını teslim etmelerini istediler. Online başvuru yapıpda evraklarını teslim etmeyen adayların başvurusu geçersiz sayıldı.

Mersin sınavına girmek kolay değildir. Çünkü başlama puanı önlemesi var. Yani başvuranlar arasında en yüksek başlama puanına sahip 150-kız-erkek sınava girmeye hak kazanabiliyor.

2015 sınavında erkekler 95 başlama puanı ile kızlar ise yaklaşk 60 başlama puanı ile kapattı. Kızlar o kadar düşük kapatmasının sebebi ise başvurunun 150 den az olmasıydı.

Ön elemeyi geçen adayları bekleten çok zorlu bir süreç vardı. %40 etkili olan 30m sürat koşusu ve %60 etkili olan koordinasyon parkuru. 30m sürat kızlar için 5,50 erkekler içinse 4,50 barajı vardı.Parkurda ise erkeklerde 50 saniye kızlarda 60 saniye barajı vardı. Barajı aşanlar o aşamadan 0 puan çekmiş sayıldılar. Bu parkurlarıda başarı ile tamamlayan adayların dereceleri ve puanları hesaplamalara alındı ve sonuç listeleri oluşturuldu.

Erkeklerden Asil Listeden kazanan adaylar arasında en düşük başlama puanı 96,62 idi. Parkuru 45,5 saniyede 30m sürat koşusunu ise 4,04 saniye ile tamamladı ve 234 yp ile 15. asil olarak yerleşti. Erkekler Asillerin ortalama durumarı tabloda şöyle gösterebiliriz.

ORTALAMA DEĞERLER

Kızlarda Asil Listeden kazanan adaylar arasında en düşük başlama puanı 76,879 dur. Parkuru 49,213 saniyede 30m sürat koşusunu ise 4,454 saniyede tamamlayarak 223 yp ile 21. sıradan yerleşmiştir. Kızların Asillereden kazananarın ortalama değerleri şunlardır.

Kızlar Değerler

Tüm bu analiz ve istatiskler sonucunda diyebilirim ki Mersinde öğretmenlik kazanmanız için gerekli olan şeyler başlama puanı ve iyi bir sporculuktur. Eğer bunlara sahip değilseniz kendinizi yormayın.

 

Mustafa C. KILIÇ
Mustafa C. KILIÇ

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu