Beden EğitimiBeden Eğitimi ÖABTBesyo Güncel Haberler

MEB Haftalık Ders Saatleri Değişiyor-Yeni Dersler Eklenecek Bunlar Arasında İlkokul Kademesinde Beden Eğitimi ve Spor Dersi de Bulunuyor

MEB Haftalık Ders Saatleri Değişiyor Yeni Dersler Eklenecek. Haftalık ders saatlerinde düzenleme bekleniyor. Hem İlkokul hem de ortaokul kademesine yeni dersler ekleniyor. Beden eğitimi ve bilişim teknolojileri branşlarında ders saatleri değiştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının haftalık ders saatleri ve çizelgelerinde  bir değişikliğe gideceği ve bu değişikliği 2020-2021 eğitim öğretim yılına yetiştireceği öngörülüyor. Bu konuda TTKB yoğun bir çalışma içerisine girmiş durumda. İte 2020-2021 eğitim öğretim yılına yetiştirilecek bu düzenlemeler nelerdir? Hangi öğretmenlik branşlarını kapsıyor?

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ.

Beden eğitimi ve spor dersi ile ilgili Bakanlık yoğun bir çalışma içerisine girdi. Beden eğitimi ve spor dersi artık ilkokullarda da Beden Eğitimi ve Oyun dersi şeklinde müfredata ekleniyor ve bu derse alanın öğretmenleri yani Beden eğitimi öğretmenleri girecek. Beden eğitimi öğretmenlerinin ilkokullardaki Beden eğitimi ve oyun dersine girmeleri için bakanlık çalışmalarını son aşamaya getirmiş durumda. MEB Ders saatleri ve çizelgelerin önümüzdeki ay kamuoyuna duyurulacağı ve ilkokullardaki beden eğitimi ve oyun dersine artık beden eğitimi öğretmenlerinin gireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bu konuda yapılan açıklamalar da bunu gösteriyor. Dilerseniz o açıklamaları hatırlayalım:

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Amasya Üniversitesi öğrenci toplulukları ile rektörlük konferans salonunda söyleşide bir araya geldi. Söyleşide online olarak mini bir bilgi yarışması da yapıldı. Bir öğrencinin ilkokullarda beden eğitimi dersinin geri gelip gelmeyeceği ya da bu konuda bakanlığın bir çalışması olup olmadığını sorması üzerine öğrencinin sorusunu yanıtlayan Bakan Kasapoğlu, “İlk kabine toplantısında gündeme getirdiğim bir konuydu. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız da bu konuda ki talimatı Milli Eğitim Bakanımıza o günkü toplantıda bildirdi. O süreç işliyor inşallah, İlkokullarda beden eğitimi olacak ve bunun yanında da tabi sporu sevdirmeyi, spora erişmeye yönelik ekstra projelerimiz var. Biz sadece ilkokulda değil ana sınıflarına kadar bu işi yaymayı planlıyoruz. O yüzden yüzme projemiz yine bu bağlamda değişik federasyonlarla yaptığımız ana sınıflarına kadar indirilmiş projeler var. İnşallah her birini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ

Haftalık ders saatlerinde değişim yaşanacak bir diğer ders ise bilişim teknolojileri ve yazılım dersi. Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi ile ilgili önceki gün YEGİTEK EBA üzerinden öğretmenlere bir SMS göndererek öğretmen görevlendirmesi yapılacağını duyurmuştu. O açıklamanın detaylar kısmında ise bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin haftalık ders saatlerinde bir değişim olacağı göze çarptı. Bu değişim ise şu şekilde. 
İlkokulda 4. sınıf kademesinde 2 saat
Ortaokul 5. sınıf kademesinde 3 saat
Ortaokul 6. ve 7. sınıf kademelerinde ise 2’şer saat Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi okutulacak. 
Hali hazırda ortaokul kademesinde 5. ve 6. sınıflarda okutulan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersinin bu proje ve düzenleme ile ilkokul kademesinde de okutulacak. Bu durum haftalık ders saatlerinde bir değişimin olacağını ve çalışmaların yapıldığını bize gösteriyor.

3 Yorum

  1. İlkokulda verilecek olan Beden Eğitimi ve Spor ve Bilişim Tek.derslerine öncelikle yan alanı olan sınıf öğretmenleri girmeli ,ihtiyaç karşılanamazsa branş öğretmenlerinden destek alınmalıdır. Hak bunu gerektirir.

    1. Yan alan olarak sınıf öğretmenleri Bir yetenek testi yapabiliyor mu? Çocukların psikomotor becerilerini ne kadar geliştiriyor? Eğitsel oyunlarla çocukların bilişsel duyuşsal fiziksel gelişimi sağlanıyor mu? Ne acı ki bunların hiç birini ben 26 senedir göremedim daha oyun döneminde olan çocuklar beden eğitimi ve oyun derslerinde Türkçe matematik gibi dersler işleniyor hayat sadece o derslerden ibaretmiş gibi egzersiz yapmayan, spor yapmayan hareketsiz masa başında pasif çocuklar yetiştiriyor küçük yaşta spora başlamanın en güzel örneğini mete gazoz bizlere gösterdi erken yetenek taramaları ile daha nice olimpiyat şampiyonları çıkarabiliriz beden eğitimi ve spor dersi eğitimin tamamlayıcı bir dersi olmalıdır boş ders olarak bakılmamalıdır ulu önderin de söylediği gibi sağlam kafa sağlam vücutta.. Ben bu zamana kadar ilk okullarda sınıf öğretmenlerinin bu dersi hakkını vererek işlediklerini görmedim bu ders alanında uzman eğitimcilerle işlenmeli hak bunu gerektirir..

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu