Formasyon Duyuruları

İstanbul Üniversitesi Pedagojik Formasyon Uygulama Esaslar

İstanbul Üniversitesi Pedagojik Formasyon Uygulama Esaslar

1.  29.12.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlarda örgün eğitimine devam eden öğrencilere eğitim-öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilmesine karar verilmiştir. Pedagojik Formasyon Eğitimi hakkındaki YÖK yazısı için BURAYA.

2.    Pedagojik Formasyon Eğitimi dersleri, formasyon eğitimi alabilecek örgün öğretim programlarındaki öğrenciler için üçüncü yarıyıldan itibaren başlayacaktır. Pedagojik Formasyon Eğitimine katılım zorunlu değildir.

3.    Pedagojik Formasyon Eğitimi alınabilecek programları öğrenmek için BURAYA.
4.    Pedagojik Formasyon Eğitimine başvurular, çevrim içi olarak “AKSİS” üzerinden alınacaktır.
5.    2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren, üçüncü yarıyılında bulunacak öğrenciler, Pedagojik Formasyon Eğitimi almak istedikleri takdirde, üçüncü yarıyılın başında başvuru yapmak zorundadırlar. Pedagojik Formasyon Eğitiminde alınacak derslerin tümünü görmek için BURAYA.
6.    Pedagojik Formasyon Eğitimi kapsamında 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı itibarıyla dördüncü, altıncı ve sekizinci yarıyıl öğrencileri aşağıdaki dersleri alacaklardır:

​7.    2022-2023 eğitim ve öğretim dönemine mahsus olmak üzere;

a.    Formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerde kayıtlı son sınıf mezuniyet aşamasındaki öğrencilerin çevrim içi olarak başvuru yapmaları halinde, belirlenen dersleri bahar döneminde seçmeli olarak almaya başlamaları kaydıyla bahar döneminde, yaz öğretiminde veya öğretmenlik uygulaması da dâhil derslerini 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında alabileceklerdir.
b.    Son sınıf öğrencisi olup bahar döneminde pedagojik formasyon derslerini seçmeli ders olarak alanlardan kayıtlı olduğu programın mezuniyet için gerekli tüm şartlarını yerine getiren ve kayıtlı olduğu programdan mezuniyet işlemlerinin tamamlanarak diplomasını almak isteyen öğrenciler mezuniyet işlemleri yapılarak diplomalarını alabilecekler, kayıtlı olduğu programın mezuniyet için gerekli tüm şartlarını yerine getiren ancak (a) fıkrası uyarınca formasyon eğitimi kapsamında seçmeli ders almaya devam etmek istediğini yazılı olarak bildiren öğrenciler ise, öğrenimlerine 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar dönemine kadar devam edebileceklerdir.
c.    Son sınıf öğrencilerinden lisans öğrenimi sırasında pedagojik formasyon derslerini bahar döneminde almış ve (b) fıkrası uyarınca lisans programından mezun olmuş olanların talep etmeleri halinde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıtlarının yapılarak almaları gereken diğer dersleri yaz öğretiminde veya öğretmenlik uygulaması da dahil derslerini 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında alabilmeleri, bu durumda olup söz konusu sertifika programına kayıt olanların Mezunlar İçin Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar’ın 11. maddesinde yer alan sertifika öğrenim ücretini, sertifika programında alacakları dersler ve öğretmenlik uygulaması dikkate alınarak ödemeleri gerekmektedir.

8.    Pedagojik Formasyon Eğitiminde alınan dersler öğrencinin transkriptine yansıyacak ve AGNO’suna etki edecektir. Pedagojik Formasyon Eğitimine başlayan ancak daha sonra eğitimi tamamlamadan eğitimden ayrılan öğrencilerin başarılı oldukları dersler transkriptlerinde görülecektir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu