Besyo Yetenek Sınavları

2024 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı

Manisa Celal Bayar Besyo, Manisa Besyo Spor Bilimleri Yetenek sınavı ne zaman yapılıyor? Manisa besyo parkuru, besyo mülakatı yetenek sınavı kılavuzu. 2024 Manisa Besyo,2024 CBÜ Besyo, CBÜ Spor Bilimleri, Manisa besyo spor bilimleri yetenek sınavı kılavuzu aşağıdadır.

2024 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2023
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 180 TYT 150 TYT 150
Spor Yöneticiliği TYT 180 TYT 150 TYT 150
Rekreasyon TYT 180 TYT 150 TYT 150
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2022
Başvuru Tarihi 1-10 Ağustos 2023
Yetenek Sınavı Tarihi 14-18 Ağustos 2023
Sonuçların Açıklanması
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2023 MANİSA CBÜ KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2023 MANİSA CBÜ ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

2022 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı

Bölüm Kontenjan Taban Puan Spor Lisesi  Milli 
Beden Eğitimi ve Spor 37 Y-TYT 800 Bin Sıralama Y-TYT 800 Bin Sıralama Y-TYT 800 Bin Sıralama
Spor Yöneticiliği 46 TYT 180 TYT 150 TYT 150
Rekresyon 36 TYT 180 TYT 150 TYT 150
Antrenörlük Eğitimi 50 TYT 180 TYT 150 TYT 150
2022 MANİSA CBÜ YETENEK SINAVI KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE

MANİSA BESYO ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

Özel Yetenek Sınav Başvuruları online kayıtları 11.08.2022 tarihi saat 17:00’de kapatılacaktır. Bu tarih itibariyle başvuru kabulü olmayacaktır. İletişim E-posta:  sinavsbf@cbu.edu.tr

2022 Manisa CBÜ Yetenek Sınavı Tarihleri Ne Zaman?

Bölüm Online Kayıt  Sınav Tarihi Sonuç Tarihi Kayıt Tarihi
Beden Eğitimi ve Spor 01-11 Ağustos 2022 15-19 Ağustos 2022
Spor Yöneticiliği 01-11 Ağustos 2022 15-19 Ağustos 2022
Rekresyon 01-11 Ağustos 2022 15-19 Ağustos 2022
Antrenörlük Eğitimi 01-11 Ağustos 2022 15-19 Ağustos 2022

2022 Ön Kayıt İçin Gerekli Olan Belgeler

Özel Yetenek Sınavı ön kayıt işlemleri online olarak Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı Özel Yetenek Sınavı resmi web sitesi olan https://sbfsinav.mcbu.edu.tr/ adresinden yapılacaktır. Bu doğrultuda aşağıdaki belgelerin online ortamda sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

1. TYT sınav sonuç belgesi,

2. Alan/Bölüm/Kol yazılı olan Mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi (2021 yılında mezun olacak adaylar için Alan/Bölüm/Kol yazılı öğrenim belgesi),

3. 1 adet fotoğraf (4,5×6 cm ebadında kıyafet yönetmeliğine uygun, renkli ve son 6 ay içerisinde çekilmiş),

4. Resmi bir sağlık kurumundan alınacak olan ve “Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavlarına girmesinde sakınca yoktur” ibaresi yazılı sağlık raporu,

5. Bedensel*, Görme** ve İşitme engelli adaylar*** için son bir yıl içerisinde aldıkları EngelliRaporu (Devlet veya Üniversite hastanesinden alınmayan raporlar kabul edilmeyecektir.)

6. Milli Sporcular için ilgili Millilik Belgesi (Resmi Onaylı; Kaşe ve imzalı).

7. Bedensel*, Görme** ve İşitme engelli*** Milli sporcuların; Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye İşitme Engelliler Federasyonunca onaylanmış, milli sporculuk kategorisini gösteren belge ile ulusal ve uluslararası başarılarının dökümünü içeren belgeleri ön kayıtta sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

8. Sporcu özgeçmişi (Antrenörlük Eğitimi Bölümü; Futbol, Karate-Do, Taekwondo branşlarında başvuran adaylar için geçerlidir.)

NOT: Kayıt için gerekli olan evraklar MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı tarafından belirlenen tarihlerde adaylar tarafından online başvuru şekli ile sisteme yüklenecektir (https://sbfsinav.mcbu.edu.tr/). Başvuru şekli ve sistem ile ilgili detaylar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığının resmi web sitesi olan https://sporbf.cbu.edu.tr/ adresinden yapılacaktır.

Hangi bölümlere öğrenci alınacak?

  • Beden Eğitimi ve Spor Bölümü
  • Spor Yöneticiliği
  • Rekreasyon
  • Antrenörlük Eğitimi

2022 MANİSA CBÜ YETENEK SINAVI KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE

2021 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı

2021 CBÜ ÖZEL YETENEK SINAV TARİHLERİ

  • Online Kayıtlar:    4 – 12 Ağustos 2021
  • Sınav Tarihleri:     16 – 22 Ağustos 2021

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Besyo Taban Puanları?

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği: TYT 800 Bin Sıralama
  • Spor Yöneticiliği: 180 TYT
  • Antrenörlük Eğitimi: 180 TYT
  • Rekreasyon: 180 TYT

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Hangi Bölümler Bulunaktadır?

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği
  • Spor Yöneticiliği
  • Antrenörlük Eğitimi
  • Rekreasyon

2021 MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZUNU GÖSTER

2021 MANİSA CELAL BAYAR BESYO YETENEK SINAVI ONLİNE KAYIT LİNKİNİ GÖRÜNTÜLE

2020 MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZUNU GÖSTER

Manisa Celal Bayar Üniversitesi  Genel Başvuru Koşulları Nelerdir?

  • TYT sınav sonuç belgesi,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • TYT sınavına girmek ve taban puanı geçmek
  • Resmi bir sağlık kurumundan alınacak olan ve “Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavlarına girmesinde sakınca yoktur” ibaresi yazılı sağlık raporu,
  • Milli Sporcular için ilgili Millilik Belgesi (Resmi Onaylı; Kaşe ve imzalı).
  • Diğer özel koşullar VE başvuru için gerekli evraklar için Yukarıdan ilgili yılın sınav kılavuzunu dikkatle inceleyiniz.

MANİSA CELAL BAYAR BESYO ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TANITIMI

Antrenörlük Eğitimi Bölümü mezunları amatör ve profesyonel spor kulüplerinde Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında öğrenim ve uzmanlık alanlarına uygun hizmet birimlerinde
ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda antrenör veya yardımcı antrenör olarak çalışabilirler. Ayrıca özel spor salonlarında ve turizm sektöründe sportif aktivitelerin öğretilmesi ve organizasyonlarında görev alabilirler. Antrenörlük Eğitimi Bölümüne başvuran adaylar, dilekçelerinde belirttikleri ve antrenör olmak
istedikleri spor branşında sınava girerler. Her aday başvurduğu spor branşında sıralamaya girer. Kazananların ilanı branşlara göre yapılacaktır.

MANİSA CELAL BAYAR BESYO SPOR BİLİMLERİ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ TANITIMI

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümümüz; 1959-1970 yılları arasında Silahlı Kuvvetlerimize bağlı Beden Eğitimi ve Savaş Spor Okulu, 1970-1974 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak milli takım kamplarımıza Eğitim Merkezi, 1974-1982 yılları arasında Manisa Gençlik ve Spor Akademisi olarak hizmet vermiştir.

1982-1992 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesine Beden Eğitimi ve Spor Bölümü olarak bağlanmıştır. 1992 tarihinde Celal Bayar Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü adıyla bağlanmıştır. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, 1 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüşüm kararıyla birlikte, Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden mezun olan öğrenciler; Anaokullarında, İlköğretim Birinci ve İkinci Kademe’de, Orta Dereceli okullarda, Özel Eğitim merkezlerinde Beden Eğitimi Öğretmenliği yapmaktadırlar. Ayrıca, Akademisyen olarak üniversitelerde öğretim elemanı, Spor Kulüplerinde Antrenörlük, Turizm sektörünün değişik alanlarında Animatör veya Spor Uzmanı olarak görevler de almaktadırlar.

MANİSA CELAL BAYAR BESYO SPOR BİLİMLERİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ TANITIMI

Spor Yöneticiliği Bölümü, 1997-1998 öğretim yılında açılmıştır. Bu yıllardan itibaren kesintisiz olarak öğrenci alımını sürdüren bölüm her geçen yıl kalitesini ve öğrenci niteliğini arttırmaya devam etmektedir. Günümüzde, spor yapmış ve sporun sorunlarını yakından bilen, yetişmiş insanlara büyük gereksinim duyulduğu bir gerçektir. Ülkemizin sporla ilgili değişik birim ve kademelerinde yöneticilik eğitim-öğretimi görmüş olan öğrencilerimiz aşağıda belirtilen alanlarda hizmet verebileceklerdir.

1. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı tüm merkez ve taşra teşkilatlarındaki öğrenim ve uzmanlık alanlarına uygun hizmet birimlerinde,

2. Kamu kurum ve kuruluşlarında merkez ve taşra teşkilatlarında yönetici olarak,

3. Amatör ve profesyonel spor kulüplerinin idari yapısı içinde farklı düzeylerde yönetici olarak,

4. Ülkemiz turistik otel, motel ve işletmelerinde, serbest zamanı değerlendirme, spor organizasyonları düzenleme ve animasyon hizmetlerini yürütmek üzere,

5. Özel spor salonları kuruluşlarında ve işletilmesinde, “Sağlıklı Yaşam” adıyla toplumsal yaşamımızda yer alan faaliyetlerin organizasyon ve uygulamalarında,

6. 500’den fazla işçi ve memur çalıştıran özel ve kamu kuruluşlarında ve yerel yönetimlerin ilgili kadrolarında yönetici olarak, herhangi bir birimin sportif faaliyetlerinin organizasyon ve uygulamalarında görev alabileceklerdir.

YÖK’ün 25.02.2011 tarih ve 01/1584 sayılı yazısına göre mezunlarımız “Spor Yöneticisi” unvanını kullanacaklardır.

MANİSA CELAL BAYAR BESYO SPOR BİLİMLERİ REKREASYON BÖLÜMÜ TANITIMI

Rekreasyon Bölümü 2012 yılında kurulmuş olup, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı itibariyle öğrenci almaktadır. Rekreasyon Bölümü’nün temel hedefi, fiziksel egzersiz ve spor merkezli serbest zaman ve rekreasyon hizmetlerinin geliştirilmesinde, yönetilmesinde ve bu hizmetlerin farklı demografik özellikler gösteren birey ve gruplara sunulmasında görev alan insan kaynağının yetiştirilmesidir. Buna ek olarak psikolojik, sosyal ve entelektüel beklentilerini tatmin etmeyi arzulayan bireylere; planlayıcı, programcı, monitör ve liderlik yaparken, rekreasyon katılımına ilişkin dinamik ilişkileri araştırarak alana katkı sağlayabilen bilim insanlarının kazandırılması arzulanmaktadır.

Rekreasyon bölümünden mezun olan öğrenciler;

Turizm alanında;

  • Su sporları rekreasyon aktiviteleri uzmanlığı,
  • Kara sporları rekreasyon aktiviteleri uzmanlığı,
  • Sosyo-Kültürel rekreasyon aktiviteleri uzmanlığı (halk oyunları, dans, müzik, festival, sergi vb),
  • Sağlık turizmi tesislerindeki rekreatif aktiviteler için uzmanlığı,
  • Çocuk rekreasyon aktiviteleri uzmanlığı,

İş Sektörlerinde (sanayi),

Yerel yönetimlerde (belediyeler),

Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde (Gençlik kampları) ve

Üniversitelerde istihdam edilebilirler.

Bu çerçevede programdan mezun olacak öğrencilere şu niteliklerin kazandırılması hedeflenmektedir;

Değişen toplumsal yapı içerisinde, insanların serbest zaman ve rekreasyon ihtiyaçlarını
karşılayabileceği etkinlikleri sunabilen,

Örgütlü çalışma düzeni içerisinde topluma aktif katılım fırsatları yaratacak organizasyonlara karar
veren, planlayan, uygulayan ve sonuçlandırabilen,

Farklı bireysel ve toplumsal özellikler taşıyan insan gruplarını rekreasyonel ihtiyaçları çerçevesinde fiziksel rekreasyon ve spora yönlendirerek toplumun genel sağlık gelişimine katkı sağlayabilen,

Alternatif etkinlik alanları ile ilgili bilgi ve beceri birikimi kazanarak rekreasyonel turizminde liderlik yapabilen,Spor bilimlerinin çoklu disiplin yapısı içerinde sosyal bilimlerin araştırma metodolojisini kavrayan, bilimsel sorgulamalar yaparak yerinde uygulayan ve bulguları yorumlayıp çalışma alanlarına ışık tutabilen, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında insanların demokratik hak ve özgürlüklerine saygılı ve doğal çevreyi koruyan rekreasyon uzmanlarının topluma kazandırılmasını hedeflemektedir.

2021 MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZUNU GÖSTER

2020 MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZUNU GÖSTER

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu