2018 Besyo Yetenek Sınavları

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2018 Besyo Kılavuzunu Açıkladı!

ÖNKAYIT İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER
Özel Yetenek Sınavı önkayıt işlemleri Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığının resmi web sitesi olan https://sporbf.cbu.edu.tr/ adresinden yapılacaktır.
1. 2018-TYT sınav sonuç belgesi,
2. Alan/Bölüm/Kol yazılı olan Mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi (2018 yılında mezun olacak adaylar için Alan/Bölüm/Kol yazılı öğrenim belgesi),
3. 1 adet fotoğraf (4,5×6 cm ebadında kıyafet yönetmeliğine uygun, renkli ve son 6 ay içerisinde çekilmiş),
4. Resmi bir sağlık kurumundan alınacak olan ve “Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavlarına girmesinde sakınca yoktur” ibaresi yazılı sağlık raporu,
5. Görme* ve İşitme engelli adaylar** için son bir yıl içerisinde aldıkları Bedensel Engelli Raporu
6. Milli Sporcular için ilgili Millilik Belgesi (Resmi Onaylı; Kaşe ve imzalı).
7. Görme* ve İşitme engelli** Milli sporcuların; Sınava gelirken yanlarında, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye İşitme Engelliler Federasyonunca onaylanmış, milli sporculuk kategorisini gösteren belge ile ulusal ve uluslararası başarılarının dökümünü içeren belgeleri getirmeleri önkayıtta teslim etmeleri gerekmektedir. Sınav sırasında resmi olarak belgelenemeyen milli sporculuk durumu ya da sportif başarı dikkate alınmaz ve puanlanmaz.
8. Sporcu özgeçmişi (Antrenörlük Eğitimi Bölümü; Futbol, Karate-Do, Taekwondo branşlarında başvuran adaylar için)

NOT: Kayıt için gerekli olan evraklar MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı tarafından belirlenen tarihlerde adaylar tarafından online başvuru şekli ile sisteme yüklenecektir. Başvuru şekli ve sistem ile ilgili detaylar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığının resmi web sitesi olan https://sporbf.cbu.edu.tr/ adresinden yapılacaktır.

SINAV GİRİŞ KARTI
Fotoğraflı sınav giriş kartı online kayıt işlemleri tamamlandıktan ve Sınav Komisyonu onayı verildikten sonra aday tarafından bastırılır. Adaylar sınava girerken sınav giriş kartı ile diğer bir resmi kimlik belgesini (Nüfus cüzdanı, ehliyet veya geçerli tarihli pasaport) birlikte bulundurmak ve istenildiğinde göstermek zorundadırlar. Adayların aldığı derece ve puanlar giriş kartlarındaki ilgili bölümlere işlenir. Bu kart üzerindeki derece ve puanlar ile komisyonun tuttuğu kayıtların uyuşmaması halinde sınav komisyonunun tutmuş olduğu kayıtlar esas alınır.

KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu