Güncel Haberler

Kyk Yurt Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Kyk Yurt Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Üniversite sonuçlarının açıklanması ile tüm öğrencilerin aklında aynı soru var. KYK Yurt başvuruları ne zaman yapılacak? KYK yurt başvurularının ne zaman yapılacağı ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinden açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre KYK Yurt Başvuruları 19-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 

Kimler Başvuru Yapabilecek?

ÖSYM tercihi ile üniversite kazanan bütün Lisans ve Önlisans öğrencileri başvuru yapabilecek. ÖSYM tercihi ile öğrenci alan bazı besyo bölümlerini kazanan adaylar ise yine bu başvuru döneminde başvurularını yapacaklar. Fakat Yetenek Sınavları ile üniversite kazanan ( Besyo, Spor Bilimleri, Resim, Müzik gibi) öğrencilerin başvuruları daha sonra alınacaktır. KYK YURT ile ilgili sorularınızı yorum kısmında sorabilirsiniz.

KİMLERE VE NEYE GÖRE KYK YURDU ÇIKAR ?

KİMLERE KYK YURDU ÇIKMAZ ?

15 Yorum

  1. yetenek sınavı öğrencileri için bir ön başvuru falan yok değil mi, çünkü anladığım kadarıyla daha başvurular başlamadı. Bir tanıdığım yetenek sınavıyla kazanan öğrencilerden, başvuru yaptık bekliyoruz dediler de ben de anlam veremedim. başvurular daha başlamadıysa nasıl başvurdular acaba?

  2. Unv.4 yillik bi bolum kazandim ilk basvurumu da yaptim ancak besyo istiyorum mulakatlari 3 eylul de besyo gelirse kazandigim bolume gitmeyecegim bu durum da simdi kyk basvurabilir miyim bu arada kazandigim bolum ve besyo ayni kampuste durum nasil olur bilgisi olan var mi

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu