Besyo Güncel HaberlerGüncel Haberler

Kyk Yurt Başvuruları Ne Zaman Yapılacak 2018

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, KYK yurt kayıtları ne zaman başlıyor, sorusunun cevabını verdi. Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, üniversite kayıtları 3 Eylül’de başladığını açıkladı. Aynı gün yurt başvurularının başlayacağını söyledi. Yurt başvuruları, KYK’nın resmi web sitesinde yapılacak.

 Yetenek sınavları ile üniversite kazanan öğrencilerin başvuruları ise daha sonra yapılacak. Tahminen eylül ayının sonu veya ekim ayında yapılacak.

Ösym tercihleri ile Besyo bölümleri kazanan adaylar 3 Eyülde yurt başvurularını yapabilecekler. Fakat yetenek sınavı ile kazanan adaylar ise yurt başvurularını yapabilmek için eylül ayının sonunu veya ekim ayını beklemeleri gerekecek.

Yetenek sınavı ile kazananlar, yüksek lisans kazananlar ve doktora kazananlar başvurularını birlikte yapacaklar. Bundan dolayı tüm bu sözü edilen sınavlar bittikten sonra yapılacak başvuruları. Bundan dolayı net tarih vermek zor. Bu süre zarfında besyocuların nerede konaklayacağı da büyük bir muamma. Ama seçenekler arasında tanıdık eş dost, öğretmenevi, kyk yurtlarında (yer varsa) misafir olarak kalmak.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu