Besyo Güncel Haberler

KYK Yurt Kaydı Nasıl Yapılır ?

Merhaba arkdaşlar yıllardır KYK kayıtları kazanılan KYK müdürlüğünde yapılıyordu. Yani Adana’da yaşıyorsanız ve İstanbulda üniversite kazandıysanız kayıt yapmak için ta İstanbula gitmeniz gerekiyordu.

Fakat yeni düzenleme ile artık KYK yurt kayıtları edevlet üzerinden istediğiniz yerden yapabileceksiniz. Bununla ilgili KYK müdürlüğü şöyle demiştir :

” Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu e-kayıt sistemi, bu dönem tüm yurtlarda uygulanıyor. Bu kapsamda, 4 Eylül 2015 tarihinden itibaren 11 Eylül’e kadar YURTKUR’a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler “www.turkiye.gov.tr” internet sitesi üzerinden kayıtlarını yapabilecek. Bu uygulamanın amacı yurtlara kayıt yaptırmak için bulunduğu ilden kazandığı yurda gitmek zorunda kalan öğrencilerimizi ekonomik olarak rahatlatmak ve onlara zaman tasarrufu sağlamaktır. ”

Peki e kayıt nasıl yapılacak ?

Yurt kaydınızı yapmak için öncelikle e devlet şifreniz olması lazım. E devlet şifreniz yoksa bulunduğunuz şehirde bir postaneye gidip 2 tl karşığında şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi kaybetmeniz durumunda yeni şifre almak içinse 4 tl ödemeniz gerekmektedir. Fakat önceden şifre alıp da şifresini unutunlar e devlet üzerinde gerekli kimlik bilgilerini girerek yeni şifre oluşturabilirler.

 

Sonuç olarak KYK yurt kayıtları için kazandığınız şehre gitmeden istediğiniz yerden e-devlet üzerinden kayıt yapabilirsiniz.

 

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu