Analiz-YorumBesyo Güncel Haberler

KYK başvuruları ne zaman yapılır ?

Besyo yetenek sınavına giren adaylardan kazananların aklındaki en önemli sorulardan biri budur. Kyk  başvurularını ne zaman yapacaklarıdır.

Yetenek sınavları yapılırken ÖSYM tercihleri ile kazanan adaylar için kyk başvuruları başlar bu durumda ise yetenek sınavına girenler girmeyi düşünler veya kazanmış olanlar paniğe kapılır. Oysa panik yapacak birşey yoktur. Özel yetenek sınavı ile kazanan adayların KYK başvuruları özel yetenek sınavları tamamen bittikten sonra yapılır.

Kimi adaylarda her yer dolacak bize yer kalmayacak telaşı oluyor. Bu da yersiz bir telaştır. Çünkü özel yetenek sınavına girerek üniversite kazananlar adaylar için KYK da ayrı bir kontajyan vardır. Özel yetenek sınavı  ile kazanan adaylar bu konteyjan için başvuruda bulunacaklardır.

Gelelim asıl konumuza Özel yetenek sınavı sonucunda üniversite kazananlar adaylar için KYK başvuruları genelde eylül ayının 2. haftasında (yetenek sınavları erken biterse daha öncede olabilir ) alınmaya başlar. Örneğin 2015 yılında KYK yurt başvurları 14 Eylülde alınmaya başlanacaktır.  Sonuçları ise 1/2 hafta içerisinde açıklanmış olur.

Burs başvuruları ise KYK yurt başvurularından ayrıdır ve Burs, Kredi başvuruları genellikle Ekim ayında alınır. Sonuçlar ise kasım sonu veya aralık ayında açıklanır. İlk burs veya kredinizi de Ocak ayının 2. haftasında alırsınız.

 

Mustafa C. KILIÇ
Mustafa C. KILIÇ

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu