2018 Besyo Yetenek Sınavları

Kastamonu Üniversitesi 2018 Besyo Duyurusu

Ön kayıt için istenen belge ve koşullar aşağıda sıralanmıştır:
1. Ön kayıtlarda ibraz edilmek üzere özel kimlik belgesinin aslı (Nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) ve fotokopisi
2. Çıktısı alınmış ve aday tarafından imzalanmış 2 adet aday başvuru formu belgesi (Ön kayıt esnasında ilgili büro tarafından verilecektir)
3. Mezunların diploma fotokopisi (Diploma aslı ön kayıt sırasında ibraz edilecektir), mezun olma durumunda olanların ise okul müdürlüğünden alacakları durumlarını gösterir belge,
4. Sportif faaliyetlere katılmasında herhangi bir sakınca olmadığını belirtir sağlık raporu,
5. Milli sporcular için Spor Genel Müdürlüğü veya Bağımsız Spor Federasyonlarından usulüne uygun düzenlenmiş resmi “Millilik Belgesi” nin aslı ve fotokopisi (01 Ocak 2013 tarihinden itibaren milli olunmuş veya derece alınmış, onaylı millilik belgesi).
6. Diğer sporlar için (01 Ocak 2015 tarihinden itibaren derece alınmış, Federasyon Başkanı, Genel Sekreter veya Spor Genel Müdürlüğü’nden en az Genel Müdür Yardımcısı tarafından 2018 yılı içinde onaylanmış belge) “İlgili Belge” nin aslı ve fotokopisi.
7. Bir önceki sene sınavsız olarak 2 yıllık ön lisans programlarına yerleşen adaylar bunu yerleştirildikleri yıla ait sınav sonuç belgesi ile belgelendirmek zorundadırlar. Aksi takdirde herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilen tüm adaylar gibi orta öğretim başarı puanının oranı düşürülerek hesaplama yapılacaktır
8. Engelli adaylar için Madde 12’deki şartları taşıyan Engelli Sağlık Raporu (Bkz s.10)
9. 31 Mart 2012 tarihinden önce spor lisesine kayıt yaptıran adayların ise ek puan alabilmesi için lise kayıt tarihini gösterir resmi belge getirmeleri zorunludur.
10. Kastamonu Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı banka hesabına 100 TL yatırdığına dair banka dekontu. (Dekontun açıklama bölümüne “2018 BESYO Özel Yetenek Parkur Tanıtımı ve Uygulama Ücreti” ve T.C. Kimlik numarası yazılmalıdır.)

2018 yılında TYT sınavına girmiş ve her hangi bir puan türünde en az 250.000 puan almış tüm lise mezunları K.Ü. BESYO bölümlerine Özel Yetenek Sınavı için ön kayıt başvurusunda bulunabileceklerdir. Milli sporcularda ve spor lisesi mezunlarında asgari TYT puanının 150.000, engelli adaylarda ise 100 olması yeterlidir.

DUYURUYU GÖRÜNTÜLE

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu