Besyo Yetenek Sınavları

2024 Kars Kafkas Üniversitesi BESYO Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı

Kars Kafkas Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Yetenek sınavı ne zaman yapılıyor? Sabesyo Üniversitesi besyo parkuru, besyo mülakatı yetenek sınavı kılavuzu. 2024 Kars Kafkas Üniversitesi Besyo, Kars Kafkas Sabesyo  Üniversitesi besyo taban puanları, Kars Kafkas besyo online kayıt, Kars Kafkas besyo sınav tarihleri, Kars Kafkas Üniversitesi spor bilimleri yetenek sınavı kılavuzu aşağıdadır.

2024 Kars Kafkas Besyo Yetenek Sınavı

Kars Kafkas Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2023
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 150 TYT 150 TYT 150
Spor Yöneticiliği TYT 150 TYT 150 TYT 150
Kars Kafkas Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2023
Başvuru Tarihi 07-11 Ağustos 2023
Yetenek Sınavı Tarihi 21 Ağustos 2023
Sonuçların Açıklanması
Kars Kafkas Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2023 KARS SABESYO KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Kars Kafkas Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2023 KARS SABESYO ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

2022 Kars Kafkas Besyo Yetenek Sınavı

Kars Kafkas Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2022
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 150 TYT 150 TYT 150
Spor Yöneticiliği TYT 150 TYT 150 TYT 150
Kars Kafkas Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2022
Başvuru Tarihi 08 – 12 Ağustos 2022
Yetenek Sınavı Tarihi 22 Ağustos 2022
Sonuçların Açıklanması
Kars Kafkas Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2022 KARS SABESYO KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Kars Kafkas Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2022 KARS SABESYO ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Ön Kayıtlar adayın kendisi tarafından 08 – 12 Ağustos 2022 tarihleri arasında Kafkas Üniversitesi Web sayfası www.kafkas.edu.tr. üzerinden on-line yapılacaktır.

Ön Kayıt Başvuru Formu, (Yalnızca Online başvuru sırasında internet üzerinden temin edilebilir) Aşağıdaki belgelerin tamamı sisteme on-line olarak yüklenilecektir

*2022 TYT Sınav Sonuç Belgesi

*Sağlık Raporu, (Bu rapor resmi sağlık kuruluşlarından alınacak ve “ Beden Eğitimi ve Spor

Yüksekokulu’nun Uygulamalı Özel Yetenek Sınavına Girmesinde sağlık yönünden bir sakınca bulunmamaktadır” ifadesini içerecektir). Matbu Rapor www.kafkas.edu.tr. Internet adresinden temin edilebilir.

Bir adet vesikalık fotoğraf (4,5 x 6 cm ebadında, Kılıf Kıyafet Yönetmeliğine uygun olarak son altı ay içerisinde cepheden çekilmiş olacaktır. )Fotoğraf resim(Foto) olarak sisteme yüklenecek , Pdf veya başka şekilde yüklenmeyecektir. Pdf veya başka şekilde yüklendiği zaman kimlik belgesi sistem tarafından çıkarılmayacak ve aday bu durum da sınava giremeyecek

Öğrenim durumunu gösterir belge (Lise diploması, onaylı lise diploması fotokopisi, lise çıkış belgesi veya liseden mezun olacağı tarihi, alanı, bölümü ve kolu gösterir resmi yazı )

T.C. kimlik numarası olan fotoğraflı nüfus cüzdanının bir adet iki yüzü de aynı sayfaya çekilmiş fotokopisi

Milli Sporcu kontenjanına müracaat edecekler ile diğer milli sporcular için 3.13’ deki açıklamalar doğrultusunda alınmış Milli Sporcu Belgesi

2021 Kars Kafkas Besyo Yetenek Sınavı

ÖN KAYIT, SINAV YERİ VE TARİHİ

a)Ön Kayıt Tarihleri         

Ön kayıtlar adayın kendisi tarafından 09 – 13 Ağustos 2021 tarihleri arasında internet üzerinden online yapılacaktır.

Web üzerinden başvurusu tamamlayan adaylar kayıt sonunda verilen, kendilerine ait imzalı başvuru formunu ve ekinde istenen tüm belgeleri 13 Ağustos 2021 cuma günü mesai bitimine kadar Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü Sarıkamış/KARS adresine elden, iadeli taahhütlü posta ya da kargo ile (Posta ve kargo masrafı adaya aittir) ulaştırmak zorundadır.

b)Özel Yetenek Sınav Tarihi                     

Özel Yetenek Sınavı 23 Ağustos 2021 tarihinde başlayacaktır.

c)Özel Yetenek Sınav Yeri            

Özel Yetenek Sınavı Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Kapalı Spor Salonunda sınav süresince hafta sonları da dahil olmak üzere 08.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacaktır.

KARS BESYO BAŞVURU TABAN PUANLARI

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği: TYT 800.000 başarı sırasına
  • Antrenörlük Eğitimi: TYT 150
  • Spor Yöneticiliği: TYT 150

2021 KARS BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

 BAŞVURU ŞARTLARI

  1. T.C. Vatandaşı olmak
  2. Herhangi bir fiziksel engelinin bulunmaması
  3. 2021 YKS sınavı TYT puanından  Başvuru puanı, Milli sporcular, Spor Lisesi ve diğer alan, kol bölüm çıkışlıları için 150,000 puan almış olmak;( Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için TYT 800.000 başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir) ( Adaylardan istenen puanlar Ortaöğretim puanı katılmamış ham puanlardır
  4. Milli Sporcular için ayrılmış kontenjanlara müracaat edeceklerin, milli takımlardan herhangi birinde sporcu olarak görev almış olmaları ve bunu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden veya ilgili federasyondan alacakları Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için en az (B) sınıfı, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği (Birinci ve İkinci Öğretim) Bölümleri içinde en az (C) sınıfı milli sporcu belgesi ile kanıtlama şartı aranacaktır.( Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne başvuracak Milli sporculardan 800.000 başarı puanına sahip olmaları gerekmektedir)
  5.  Milli Sporcu kontenjanına başvuruda bulunan adaylar dahil tüm adaylarda yaş sınırı aranmaz.
  6. K.K.T.C. ve Yabancı uyruklu adayların Milli Sporcu Belgeleri geçerli sayılmayacaktır.
  7. Beceri Koordinasyon testine girme hakkı edinen adayların, Beceri Koordinasyon Parkur dereceleri standart puanlara çevrilerek adayların Yerleştirme Puanı (YP) 2021-ÖSYS Kılavuzu’nda belirtilen formül aracılığıyla hesaplanacaktır
  8. Öğrenciler salgın hastalık nedeniyle randevu usulü ile sınava alınacak okul bahçesi ve sınav alanına çağrılan öğrenciler ve görevliler dışında kimse girmeyecektir. Randevu Listesi sınavdan önce okulun Web sayfasından ilan edilecektir.

ÖN BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Ön Kayıt Başvuru Formu, (Yalnızca Online başvuru sırasında internet üzerinden temin edilebilir)

Adayın 2021 TYT Sınav Sonuç Belgesinin internet çıktısı

Sağlık Raporu,  (Bu rapor resmi sağlık kuruluşlarından alınacak ve    “ Beden Eğitimi ve Spor   Yüksekokulu’ nun    Uygulamalı  Özel  Yetenek  Sınavına  Girmesinde  sağlık  yönünden bir sakınca bulunmamaktadır” ifadesini içerecektir)

Üç adet vesikalık fotoğraf (4,5 x 6 cm ebadında, Kılıf Kıyafet Yönetmeliğine uygun olarak son altı ay içerisinde cepheden çekilmiş olacaktır. )

Öğrenim durumunu gösterir belge (Onaylı lise diploması fotokopisi, lise çıkış belgesi veya liseden mezun olacağı tarihi, alanı, bölümü ve kolu gösterir resmi yazı)

T.C. kimlik numarası olan fotoğraflı nüfus cüzdanının bir adet iki yüzü de aynı sayfaya çekilmiş fotokopisi

Sınava Müracaat edecek tüm Milli Sporcular için Milli Sporcu olduklarını gösterir Milli Sporcu Belgesi (Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden veya İlgili Federasyondan alınmış 2021 yılı içinde onaylatılmış belgeler kabul edilir.)

Evrakların koyulacağı büyüklükte poşet dosya

2021 KARS BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZU GÖRÜNTÜLE

Başvuru evrakları tam olmayan veya yanlış beyanda bulunan adayların ön kayıt ve kesin kayıt işlemleri yapılmayacaktır. Sorumluluk tamamen adaylara aittir. İmzasız formlar diğer evraklar tamam olsa bile adayların ön kayıtları yapılmaz.  Kayıt sırasında verilen belgeler ile asılları arasında farklılıklar tespit edilirse tespit edildiği andan itibaren aday hakkında mevcut kanun, yönetmelik ve yönergeler çerçevesinde yasal işlem yapılır. 

Sınavla ilgili diğer evraklar  www.kafkas.edu.tr. internet adresinden temin edilecektir (Sınav Kılavuzu vb.)

Sınavla ilgili her türlü bilgi : sabesyo@kafkas.edu.tr e-mail adresinden veya 0(474) 413 52 52 numaralı telefondan alınabilir. 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu