Besyo Yetenek Sınavları

2024 KaramanOğlu MehmetBey Üniversitesi BESYO Spor Bilimleri Yetenek Sınavı

Karaman Besyo Spor Bilimleri Yetenek sınavı ne zaman yapılıyor? Karaman besyo parkuru, besyo mülakatı yetenek sınavı kılavuzu. 2024 Karaman Besyo,Karaman besyo tarihleri, karaman besyo taban puanları, karaman besyo online kayıt linki, Karaman besyo spor bilimleri yetenek sınavı kılavuzu aşağıdadır.

2024 KARAMAN BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZU

Karaman Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2023
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 180 TYT 160 TYT 160
Spor Yöneticiliği TYT 180 TYT 160 TYT 160
Karaman Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2023
Başvuru Tarihi: 28 Temmuz-04 Ağustos 2023
Özgeçmiş Puanı Açıklama 15 Ağustos 2023
Sonuçların Açıklanması 24 Ağustos 2023
Karaman Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2023 KARAMAN KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Karaman Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2023 ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

2022 KARAMAN BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZU

Karaman Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri Taban Puanları 2022
BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ SPOR LİSESİ
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi TYT 180 TYT 160 TYT 160
Spor Yöneticiliği TYT 180 TYT 160 TYT 160
Karaman Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri 2022
Başvuru Tarihi: 29.07.2022- 05.08.2022
Özgeçmiş Puanı Açıklama 15.08.2022
Sonuçların Açıklanması 25.08.2022
Karaman Üniversitesi Besyo Yetenek Sınavı Kılavuzu
2022 KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE
Karaman Üniversitesi Besyo Spor Bilimleri  ONLİNE Kayıt Başvurusu Linki
2022 ONLİNE KAYIT BAŞVURUSU YAP

Sınav Başvurusu İçin Sisteme Yüklenmesi Gereken Belgeler

1) 2022-YKS Sonuç Belgesi

2) Engelli Adaylar için 2021-YKS veya 2022-YKS Sonuç Belgesi

3) Özel kimlik belgesi (Geçerli T.C Kimlik kartı/Nüfus Cüzdanı veya Pasaport)

4) Lise diploması ya da geçici mezuniyet belgesi

5) 1 adet fotoğraf (4,5 x 6 cm boyutunda, son altı ay içinde çekilmiş)

6) Aile hekiminden veya Resmi Sağlık Kurumlarından alınacak sağlık belgesi

7) Milli Sporcu kontenjanından başvuracak adaylar için 13 Haziran 2020 Cumartesi tarih ve 31154 sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe konulan Milli Sporcu belgesi verilmesi hakkında yönetmeliğe uygun olarak hazırlanmış A, B veya C sınıfı Milli sporcu belgesi (Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmeliğe uygun öncelikle federasyon başkanlıklarınca düzenlenecek Spor Bakanlığınca kayıt numarası verilerek
onaylanmış yeni A, B veya C sınıfı Milli sporcu belgesi).

8) Engelli kontenjanından başvuracak adaylar için Engelli Sağlık Kurulu Raporu (Sağlık Bakanlığının yetkilendirdiği hastanelerden alınmış ESKR- Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu veya ÇÖZGER- Çocuklar için Özel Gereksinim Raporunu) ve sporcu özgeçmiş belgesi (Sporcu özgeçmiş puanına esas teşkil eden belgelerin tamamının Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri veya ilgili Federasyonlarca onaylı olması gerekmektedir). Engelli adayların en az 2 yıl lisanslı olarak spor yapmaları zorunludur.

9) Şehit/Gazi Yakını (1.derece) kontenjanından başvuracak adayların Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinden temin edecekleri Müstehaklık/ Hak Sahipliği Belgesi.

Not: Adaylar başvuru sırasında gerekli olan tüm evrakları kontrol ederek sisteme yüklemelidir, tüm evrakların detaylı bir şekilde kontrol edilerek kaydın tamamlanması gerekmektedir. Okunamayan, hatalı ve eksik belge yükleyen adayın başvurusu geçersiz sayılacaktır. Kayıt ile ilgili tüm sorumluluk adaya aittir.

2021 KARAMAN BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZU

Karaman Besyo Yetenek Sınavı Tarihleri

  • Çevrim içi (on-line) kayıtlar : Tarih: 06 Ağustos – 16 Ağustos 2021 (Sistem Kapanış 16 Ağustos 2021 Pazartesi Günü Saat: 23.59)
  • Ön elemeyi geçerek özel yetenek sınavına giriş hakkı kazanan aday listelerinin açıklanması: Tarih: 19 Ağustos 2021
  • Sınav tarihi : Tarih: 24-27 Ağustos 2021
  • Yer: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu
  • Sınav sonuçlarının açıklanması : Tarih: 02 Eylül 2021

Not: Sınav ilan edilen tarihlerde tamamlanamaz ise sonraki günlerde devam edecektir.

Karaman Besyo Kontenjanları

  • Beden Eğitimi Öğretmenliği: 46
  • Antrenörlük Eğitimi: 58
  • Antrenörlük Eğitimi 2. Öğretim: 46

Karaman Besyo Taban Puanları

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü programına başvuru yapabilmek için TYT’ de en az 800.000’inci başarı sırasına sahip olmak.

Antrenörlük Eğitimi: 150 TYT

2021 KARAMAN BESYO YETENEK SINAVI KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLE

2021 KARAMAN BESYO ONLİNE KAYIT YAP

Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Antrenörlük Eğitimi Bölümleri 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı Uygulama Esasları aşağıdaki linkte belirtilmiş olup, özel yetenek sınavına başvuru yapacak adayların uygulama esaslarını başvuru yapmadan önce incelemesi rica olunur.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı Uygulama Esasları

Sınav programı ve adayların sınava girecekleri sıra numaraları ön eleme sonuçları ile birlikte ayrıca ilan edilecektir.

Sınav Kaydı ve Ön Eleme

Madde 8. Sınav kayıtları çevrim içi (on-line) olarak yapılacaktır. Sınav kayıtları tamamlandıktan sonra ön eleme yapılarak sınava girecekler belirlenecektir. Bu sayı, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Antrenörlük Eğitimi Bölümü Normal ve İkinci Öğretim Programları için belirlenen öğrenci kontenjanlarının 10 katı (490 kadın, 770 erkek) olarak belirlenmiştir. Spor Lisesi Mezunları, Millî Sporcu ve Engelli Adaylar için ön eleme yapılmayacak olup, başvuran adayların tamamı sınava alınacaktır. Ön eleme adayların TYT puanları dikkate alınarak yapılacaktır.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Antrenörlük Eğitimi Bölümleri için belirlenen öğrenci kontenjanlarına sınav kaydı yaptırarak ön elemeyi geçen adayların özel yetenek sınavına katılmaması durumunda sınav kaydı için yedek aday listesi ilan edilmeyecektir.

Sınav Kaydı, Başvurunun Yapılmasına İlişkin Esaslar ve Sınav Takvimi

Madde 9. Sınav kaydı için adayların elektronik ön kayıt sistemine https://onkayitbesyo.kmu.edu.tr yükleyecekleri belgeler aşağıda verilmiştir:

1) 2021-YKS Sonuç Belgesi,

2) Engelli Adaylar için 2020-YKS veya 2021-YKS Sonuç Belgesi,

3) Özel kimlik belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi (Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport vb., adayın soğuk damgalı fotoğrafının bulunduğu resmi belgeler özel kimlik belgesi olarak kabul edilir),

4) Lise diploması aslı veya onaylı fotokopisi ya da geçici mezuniyet belgesi,

5) 1 adet fotoğraf (4,5 x 6 cm boyutunda, son altı ay içinde çekilmiş),

6) A veya B Millî Sporcu olanlar için Spor Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmış Millîlik Belgesi’nin aslı veya onaylı fotokopisi (Bakınız EK-1),

Millî sporcular için Millîlik Belgesi [Millî Sporcu Belgesi, 12.05.2011 tarih ve 27932 Sayılı Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe konulan “Millî Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik’e uygun olarak A ve B sınıfı Millî Sporcu Belgesi],

7)) Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavına girmesinde veya spor yapmasında bir sakınca olmadığını belirten Sağlık Beyanı Formu (Ek-2),

Sağlık Beyanı Formu için tıklayınız.

8) Sağlık sorunu olmadığına ilişkin kişisel beyan (çevrim içi (on-line) kayıt esnasında beyan edilecektir),

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavı yüksek şiddetli fiziksel aktiviteler içermektedir. Ayrıca, Spor Bilimleri Fakültesi’nde sürdürülen eğitim/öğretim programı yüksek şiddetli fiziksel aktivitelerin yanı sıra doğa sporları, su sporlarına katılmayı gerektiren bazı kamp derslerini içermektedir. Bu nedenle giriş sınavına başvuran adaylar gerek sınav ve gerekse eğitim süresince karşılaşılması muhtemel riskler konusunda her türlü sorumluluğun kendilerine ait olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

9) Bedensel engelli adaylar için Engelli Sağlık Kurulu Raporu (Devlet veya Tıp Fakültesi Hastanelerinden alınmış olması gerekir),

10) Adaylar Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi Normal Öğretim ve Antrenörlük Eğitimi İkinci Öğretim Bölümleri için bir veya birden fazla tercih yapabileceklerdir.

11) Çevrim içi (on-line) kayıt sistemine belge yüklemeyen, başvuru süresi bittikten sonra yüklenmeyen belgeler ile başvuruya gelen veya posta yoluyla yapılan kayıt başvuruları dikkate alınmayacaktır. Adayın yukarıda belirtilen başvuru evraklarını eksiksiz ve doğru olarak sisteme yüklemesi gerekmektedir. Hatalı veya yanlış belge yükleyen adayın başvurusu geçersiz sayılacaktır.

KILAVUZU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN BURAYA

2021 KARAMAN BESYO ONLİNE KAYIT YAP

Kayıtla İlgili Önemli Açıklamalar

1) Özel yetenek sınavı sırasında adaya çevrim içi (on-line) kayıt formu imzalattırılarak üzerinde fotoğrafı bulunan “Özel Yetenek Sınavı Giriş Belgesi” verilecektir. Sınav Giriş Belgesi’ni ibraz etmeyen aday özel yetenek sınavına alınmayacaktır. Aday sınav sırasında bu belge ile birlikte yanında Özel Kimlik Belgesi’ni de bulundurmak zorundadır. Adayın soğuk damgalı fotoğrafının bulunduğu belgeler Özel Kimlik Belgesi olarak kabul edilir (Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Sürücü Belgesi vb.).

2) Adaylar çevrim içi (on-line) başvurularını https://onkayitbesyo.kmu.edu.tr adresinden yapacaklardır. Adaylar için sınav ile ilgili açıklayıcı bilgiler ve uymaları gereken kuralları içeren “Özel Yetenek Sınavı Uygulama Esasları” https://kmu.edu.tr/sporbf  adresinde yayınlanacaktır.

3) İlan edilen tarihte özel yetenek sınavına gelmeyen adaylar özel yetenek sınav hakkından feragat etmiş sayılır ve hiçbir şekilde kendisine sınava giriş hakkı verilmesini talep edemez. Aynı şekilde eksik ve geçersiz evrak ile sınav kaydı için başvuranların başvuruları da geçersiz sayılacaktır.

4) Adayların sınava alınma sıraları, çevrim içi (on-line) kayıt sırasında belirlenen sıra numarasıdır. Belirlenen sıra numarasına göre sınav vakti geldiğinde sınava girmeyen aday sınava giriş hakkından feragat etmiş sayılacak ve kesinlikle sınava alınmayacaktır.

Sınavda adaylara yalnızca bir hak verilecektir. Sınava önce kadın, sonra erkek en sonunda da millî ve engelli adaylar, sınav komisyonunun belirlediği sıraya göre alınacaklardır. Sırası gelen aday özel kimlik belgesiyle birlikte özel yetenek sınavı kimlik belgesini yanında getirmek zorundadır. Bu belgeler kontrol edildikten sonra aday sınava alınacaktır.

Adayların sınav esnasında kullanacakları malzemelerin üzerine herhangi bir yazı, amblem, herhangi bir gurubu temsil eden logo, işaret, Millî Güvenlik Kurulu tarafından tanımlanmış terör örgütlerinin propagandasını içeren yazılar vs. yazmaları yasaktır. Kurallara uygun davranmayan adaylar sınava alınmazlar.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu